sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SPOR > Beşiktaş
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Beşiktaş Kartallarla alakalı tüm haber ve yorumlar burada.


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 04-26-2014, 10:00   #1
Kullanıcı Adı
Kalpsiz_
Exclamation Fenerbahçe'ye Destek


Zamansız destek!
Siyah-Beyazlılar, TFF'ye çağrıda bulunup, "Şampiyonluk coşkusunu yaşamak isteyen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşılaşmasında, taraftarından yoksun kalmasın" mesajını gönderdi. Desteğe teşekkür eden Fenerbahçe ise, "Bu açıklama zamanlama açısından amacına ulaşma ihtimali olmasa da, 100 yıllık dostluk adına büyük bir adım olmuştur" yanıtını verdi.

Beşiktaş Kulübü, şampiyonluğu kutlamaya hazırlanan Fenerbahçe’nin, Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçtaki seyircisiz oynama cezasının ertelenmesi veya değişik bir formül bulunması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çağrıda bulundu. Siyah-Beyazlı kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada özetle, "Beşiktaş olarak, bu zamana kadar Türk futbolunun gelişmesi ve dönüşmesi için de hizmet ettik. Bilindiği gibi 2013-2014 futbol sezonunun sonuna yaklaştık ve ezeli rakibimiz Fenerbahçe, bir puan daha alarak şampiyonluğunu ilan etme amacında. Fenerbahçe bu puanı alır ya da alamaz; işin bu noktası futbolun cilvesi içinde... Biz de diyoruz ki; madem futbol sevgidir, dostluktur, kardeşliktir. Madem futbol taraftarla bir olma, coşma ve kutlama yapmaktır. İşte bu yüzden TFF, şampiyonluk coşkusu yaşamak isteyen Fenerbahçe taraftarı için bu cezayı ertelesin ya da kurallar dahilinde başka bir formül bulsun" ifadesini kullandı.

'Son derece mutlu olduk'

Bu açıklamaya ise Fenerbahçe, bir teşekkür mesajıyla karşılık verdi. Sarı-Lacivertliler, Türk sporunda renklerin kardeşliği, kulüplerin dostluğu adına çok önemli bir adım olarak gördüğümüz açıklamanız, Başkanımız ve yöneticilerimiz nezdinde, Kulübümüzü, camiamızı son derece mutlu etmiştir. Göstermiş oldukları bu değerli duruş için Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman’a ve Yönetim Kurulu’na, teşekkür ederiz. Açıklamanızda dile getirdiğiniz görüş, zamanlaması açısından amacına ulaşma ihtimali bulunmasa da, Fenerbahçe ve Beşiktaş camiaları adına önemli olan asıl hedefe ulaşmış; 100 yıllık dostluk adına büyük bir adım olmuştur" denildi.

Çarşı ve Ateş tepkili

Yönetimin, Fenerbahçe'nin cezasının ertelenmesi için yaptığı açıklama Beşiktaş camiasında da farklı tepkilerin oluşmasına neden oldu. En sert açıklamayı ise eski yöneticilerden Seyit Ateş yaptı. Ateş, "Beşiktaş'a karşı yapılan hakem hatalarına karşı sessiz kalınırken, yönetimin bu hareketi, çok zamansız oldu. Bu çağrıyı yapan yönetimin derhal istifa etmesi gerek" dedi. Siyah-Beyazlılar'ın taraftarı grubu Çarşı ise "Neden bize derbide aynı kolaylığı sağlamak için çaba sarf etmediniz" diyerek, yönetimi eleştirdi.

Ne dediler?


Olumlu bakalım ama...

Altında bir şey aramak istersen, çıkartabileceğin, polemik yaratmak istersen, yaratabileceğin bir açıklama... Yani buna nereden bakmak istediğinize kalmış. Ben kalıcı dostlukların güçlenmesi adına, buna olumlu bakma taraftarıyım. Ama olumsuz bakmak isteyenlere de, 'Neden böyle bakmak istiyorsun?' diyemem. Kısaca bir şeyi belirtmekte fayda görüyorum. Bu federasyonun uyguladığı ceza yönetmeliği, tamamen bir deli saçmasıydı. Bu sene böylece kapandı, gitti. Herkesin şikayetçi olduğu bu atanmış federasyon eğer mümkün olur da giderse, yeni gelecek federasyonun ilk yapması gereken işlerden biri de, bu saçmalığa son vermek olmalı.

Necil Ülgen


Ölçüsüzlük

İfrat (Bir konuda ölçüyü aşma) ile tefrit (Ölçülü olamama) arasında gidip geliyoruz. Ya rekabetin kurallarını aşan ağır bir savaş yaşıyoruz, ya da yine rekabetin kurallarını aşan aşırı dozda bir dostluk. Ayarı tutturmak lazım. Tıpkı hafta sonunda Caner'in, topu dışarı atışı gibi. Beşiktaş'ın açıklaması da, Türkiye için güzel fakat futbolun asıl kuralları açısından yanlış. Beşiktaş yöneticileri herhangi bir sorun olduğunda bir fikir beyan edebilirlerdi. Ancak resmi siteden bir açıklama yapmanın; hâlâ matematiksel olarak yarışın içinde olan bir takım için doğru olduğunu savunamayız. Rekabeti, doğal gerilimini yaşatmak gerekir. İfrat ve tefrit kısır döngüsünden umarım yakında çıkar ve normalleşiriz.

Mehmet Demirkol


Manidar!

Beşiktaş’ın açıklaması, zamanlama açısından çok havada kalan, 'Fair-Play'lik bir örnek! Siyah-Beyazlı yöneticiler henüz bir hafta önce yürürlüğe giren 'Passolig' uygulamasının üzerine oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde en büyük taraftar grubu Çarşı'nın, 'Gitmiyoruz' protestosuna rağmen, ödeyeceği ceza karşılığında, stadın kapılarını açma yolunu kullanmadı. Dün de bunun üzerine, "Herkes biliyor ve kabul ediyor ki futbol, dünyanın en güzel oyunu. Ancak futbol taraftar varsa vardır ve her şey taraftarın güzel futbol seyretmesi, eğlenmesi ve coşması için vardır" cümleleriyle, Fenerbahçe'nin cezasını, Tahkim Kurulu'nun onamasından sonra, 'Ertelenmeli' diyerek yaptıkları bu çağrı da, biraz garip durdu. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

Aslıhan Çil
Kalpsiz_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 10:28


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım