PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Göstere göstere denizi doldurdular


alfonzo28
03-23-2008, 22:44
http://www2.internethaber.com/images/news/58955.jpg
Göstere göstere denizi doldurdular

23 Mart 2008 Pazar 22:35

Muğla’da tahsisle kiraladığı orman arazisine turistik tesis inşa etmek isteyen şirket, izin almadan denizi doldurdu

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’nda orman arazisine turistik tesis inşa etmek isteyen şirket, tutulan zabıtlara rağmen izin almadan denize dolgu yaptı. Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü sınırları içinde, Pina Yarımadası’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 yıl önce 49 yıllığına tahsisi yapılan 85 dönümlük orman arazisinde 5 yıldızlı otel yapmak isteyen MNG Holding A.Ş., şubat ayı başında inşaata başladı.

ZABIT VE ŞİKAYETLERE RAĞMEN
Tesise ait 2 motoryat iskelesi inşa etmek ve koyu doğal liman haline getirmek için kıyıdan dolgu yapılmaya başlandı. Meşelik Köyü Muhtarlığı, Güllük Jandarma Komutanlığı ve Milas Kaymakamlığı’na başvurarak şikâyetçi oldu; kamuya açık alanın dolguyla kapatılacağını, koyun kapatılmak üzere olduğunu söyledi.
Üç hafta süren dolgu devam ederken, kaymakamlık ve jandarma olay yerine gelip zabıt tuttu. Görevliler, dolgunun kaçak olduğunu söyleyerek, izin alınıncaya kadar durdurmasını istedi. Buna rağmen 24 saat aralıksız dolguya devam ederken, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi de denizden inceleme yaptı.

'HARİTA DEĞİŞİYOR'
Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak, “Deniz doldurulursa, kapalı koy olan Güvercinlik Koyu’nda ekolojik dengenin bozulacağını anlattık. Bizi dinlemediler” dedi. Türkiye Yeşiller Partisi kurucu üyesi Bilge Contepe de “Şu anda Pina Yarımadası’nın haritasını değiştiriyorlar, ne valinin ne kaymakamın haberi var. Dava açacağız.”
Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise “İzin alınıncaya kadar dolgu yapmamaları konusunda uyarmıştık. Hemen soruşturma başlatıp dolgunun durdurulması talimatı vereceğim” dedi. Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu da konuyu araştıracağını ve yasal işlemlerin hemen başlatılacağını söyledi.

'EVET İZİN ALMADIK'
Pina Yarımadası’nda 35 bin metrekare dolgu alanı yaratıp iki iskele ve mendirek yapacaklarını belirten hafriyat sorumlusu Nuri Eraslan izinleri olmadığını kabul ederek, “Ocak ayında izin istedik. 10 gün içinde izinleri almış oluruz” dedi. Eraslan, “İzin alamazsanız ne olacak?” sorusuna da şöyle yanıt verdi: “Türkiye’de işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorsunuz. Ben hafriyat bölümünden sorumluyum, ‘Dök’ diyorlar döküyorum, ‘Doldur’ diyorlar dolduruyorum.”
Milliyet