PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlhan Selçuk'a yurtdışına çıkış yasağı getirildi


ALONE53
03-23-2008, 17:34
İlhan Selçuk'a yurtdışına çıkış yasağı getirildi


''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, sorgulandığı Beşiktaş Ağır Ceza Mehkemesi'nde savcılık tarafından serbest bırakıldı.



Emniyetteki sorgusu tamamlandıktan sonra akşam saat 22.00 sularında beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirilen Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Öz tarafından yaklaşık 3 saat sorgulanan Selçuk, saat 01.30 sularında serbest bırakıldı.

Mahkeme çevresinde toplanan Cumhuriyet gazetesi okurları da sorgusu süresince sloganlar atarak Selçuk'a destek verdi.

Bu arada, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan Yusuf Beşerik ve Aykut Tokat'ın da savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

İlhan Selçuk'a yurt dışına çıkış yasağı konuldu

Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'nde 4 saat süren sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Selçuk için, soruşturma bitene kadar yurtdışına çıkış yasağı istendiği, nöbetçi mahkemenin de savcının bu talebini olumlu bulduğu öğrenildi.

Serbest kaldıktan sonra Cumhuriyet Gazetesi binasına gelen Selçuk, bir süre sonra gazeteden ayrılarak evine gitti. Selçuk'un avukatu Akın Atalay, Selçuk'un, eminiyetteki sorgusunda kendisine oldukça iyi davranıldığını söyledi. Akın Atalay, soruşturmanın gizliliği kararı nedeniyle suçlamalarla ilgili bilgi verilemeyeceğini, ancak, köşe yazılarındaki bazı ifadelerin dosya içinde bulunduğunu belirtti.

Önceki gün sabaha karşı, polis tarafından evinde yapılan 3 saatlik aramanın ardından, Ergenekon Oprerasyonu kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, dün saat 10.30'dan 22.30'a kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ünde sorgulandıktan sonra Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. 21.30'da Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen Selçuk, soruşturmayı yürüten Savcı Zekariya Öz ve beraberindeki 2 savcı tarafından müdafi avukatlar nezaretinde 3 saat sorgulandı. Ergenekon Soruşturması kapsamında sorgulanan Selçuk, serbest bırakıldı, ancak savcı, Selçuk hakkında mahkemeden, yurdışına çıkış yasağı talep etti. Talep, müdafi avukatların itirazlarına rağmen uygun görülerek Selçuk'un yurdışına çıkışı yasaklandı. Bu arada Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ve Selçuk'un okurları, adliye önünde toplanarak sloganlarla Selçuk'a destek verdi. Selçuk, saat 03.00 sıralarında adliyeden ayrılarak Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi binasına gitti. Bir süre gazetede kalan Selçuk, evine gitmek üzere buradan ayrıldı.

Selçuk'un avukatı Akın Atalay, müvekkilinin gözaltına alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, Selçuk'un Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alındığını, soruşturma kapsamında sorgulandığını ifade ederek, soruşturmanın gizliliği kararı nedeniyle suçlamaların kendisine de bildirilmediğini ifade etti. Atalay, "Önceki gün sabaha karşı gözaltına alınan müvekkilimle görüşme talebimiz, mahkemenin aldığı kararla geri çevrildi. Dün sabah 10.30'da emniyet sorgusu başladı. 5-10 dakikalık yemek ve ihtiyaç molalarının dışında saat 20.30'a kadar bizim de katlımımızla sürdü. Daha sonra ise tutuklanma talebiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. İstanbul Adliyesi'nde, 3 savcının sorgusu yaklaşık 4 saat sürdü. Müvekkilim sevk edildiği mahkemede, emniyet ve savcılık sorgusundaki ifadelerini kabul etti. Savcı, tutuklama gereği görmediğinden serbest bırakmaya karar verdi; ancak, mahkemeden yurtdışı yasağı konmasını talep etti. İtirazımıza rağmen yurtdışı yasağı kondu." açıklamasında bulundu.

Atalay, Terörle Mücadele Yasaları gereği kendisine suçlamalarla ilgili bilgi verilmediğine değinerek, "Suçlamaların bazılarının müvekkilimin köşe yazılarında kullandığı ifadelerle ilgili olduğunu öğrendik. 'Bu ifadlerle ne demek istedin?' gibi sorular soruldu." dedi. Soruşturma devam ettiği sürece, savcının, ifadesine başvurmak üzere Selçuk'u davet edebileceğini belirten Atalay, "Serbest kaldıktan sonra tekrar çağrılıp tutuklanması çok istinai bir durum." diye konuştu.

Öte yandan Selçuk ile birlikte aynı soruşturma kapsamında sorgulanan ve İstanbul Emniyeti'ndeki sorgularının ardından Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Yusuf Beşerik, Aykut Tokat, Aydın Gergin, Mahir Çayan Güngör ve Yusuf Tuncer de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Aralarında İşçi Partisi (İP) Genel başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu 6 kişinin İstanbul Emniyeti'ndeki sorgusu ise sürüyor.


23 Mart 2008, Pazar

nehir
03-24-2008, 00:54
kalemlere karşıyızdr olduk olalı ..koyun gibi olmaliyız ki ..
aydınlar her zman zarar görür geri kalmış toplumlarda bizde örnekleri çok..