PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öfkemiz, imtiyaz isteyenlere”


ALONE53
03-22-2008, 17:57
Öfkemiz, imtiyaz isteyenlere”

22.03.2008 - 16:13

Erdoğan, "öfke dağıtıyor" şeklindeki eleştirilere yanıt verdi


GAZİANTEP - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için getirilen "öfke dağıtıyor" eleştirilerine; "Kusura bakmasınlar yeri geldiği zaman, bu vatandaşın, bu başbakanın öfkesi, bizden adalet isteyenlere değil, imtiyaz isteyenleredir" yanıtını verdi.

Erdoğan, partisinin Gaziantep Kadın Kolları 2. kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bir zümre partisi değil, ülkeyi bir bütün olarak kucaklayan bir parti olduğunu bildirdi. Erdoğan, "AK Parti, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesinden doğan, milli iradeyi iktidara taşımaktan başka muradı olmayan bir partidir" diye konuştu.

Hükümetin başarılarından söz eden Erdoğan, partililerin "AK Parti'ye uzanan eller kırılsın" şeklindeki sloganları üzerine araya giren Erdoğan, "Hiç bunlara gerek yok. Demokrasilerde bizim talebimiz, ellerin kırılması olmaz, bizim talebimiz zulüm olmaz, bizim talebimiz şifa dağıtmak olur. Biz kavga için gelmedik, sevgi için geldik. Bizim farkımız bu" dedi.

Kendilerini anlamak istemeyenlerin olabileceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu aralar bazı televizyon kanallarını zaman zaman izliyorum. Diyorlar ki işte 'Başbakan öfke dağıtıyor, işte Başbakan 'şöyle' diyor, 'böyle' diyor.

Başbakan'ın o öfke dağıttığı anda bile bu ülkeye hizmet vardır. Kusura bakmasınlar yeri geldiği zaman, bu vatandaşın, bu başbakanın öfkesi, bizden adalet isteyenlere değil, imtiyaz isteyenleredir. Bunu da böyle bilin. Çünkü, 5 yıllık süre içinde biz imtiyaz dağıtmadık. Biz imtiyazın sadece millete ait olduğunu bildik ve millete imtiyaz dağıtmaya gayret ediyoruz."

"Hangi yüzle acaba sataşmaya kalkışıyorlar?"

Milletimizden esirgenenleri milletimize veriyoruz. Nasıl mı verdik. Göreve geldik, o günden bugüne kişi başına düşen milli gelir 2 bin 500 dolar iken, şimdi 7 bin doların üzerine çıktı.

Türkiye'nin milli gelirini 79 senede 189 milyar dolara çıkarabilenler, 5 senede bunun üzerine 308 milyar dolar ilave eden AK Parti iktidarına hangi yüzle acaba sataşmaya kalkışıyorlar?.

79 senede Türkiye'nin ihracatını 36 milyar dolara çıkaranlar, 5 senede bunun üzerine 71 milyar dolar ilave eden AK Parti iktidarını hangi dille eleştiriyorlar?

Bitmedi, göreve geldik Merkez Bankası'nın kasasında 26 buçuk milyar dolar vardı. Şimdi kasada, 72 milyar dolar var. Birileri boşalttı, biz dolduruyoruz. Bunu da mı yanlış yaptık? Yanlışımız burada mı? Bitmedi, IMF'ye bizden öncekiler hep borçlandı. Geldik baktık ki 23.5 milyar dolar burcumuz var. Şimdi IMF'ye 7 milyar dolar borcumuz var. Bunda mı yanlış var? Nasıl oldu? Hortumlar kesildi, hortumlar. Artık o imtiyaz isteyenlere, o imtiyaz yok, bitti. Şimdi nerede imtiyaz? Millete."

"Mantıkları; iftira at, tutmazsa iz kalır"

Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerin ilk günden beri Türkiye'nin sürekli bir büyüme ivmesi yakaladığını ifade ederek, şu anda bunları görmemezlikten gelenlerin bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "Niye görmemezlikten geliyorlar? Sebebi basit. Acaba şimdi bir süreç başladı, bu süreçte biz, halkı AK Parti'nin karşısına nasıl çıkarırız? Boşuna uğraşmayın..." diye konuştu.

Göreve geldiklerinde yüzde 60 olan devletin borçlanma oranının, yüzde 16 civarına geldiğini ifade eden Erdoğan, iktidar olduklarında yüzde 78 oranında borç stoku bulunduğunu, rakamın bugün yüzde 40'ın altına indiğini söyledi.

"Artık borç dağlarının yavaş yavaş eridiğini" dile getiren Başbakan Erdoğan, "Fakat sıkılmadan, insafsızca diyorlar ki, 'Türkiye çok borçlandı.' Rakamın büyüklüğüne bakma, Türkiye'nin milli gelirine bak. Göreve geldiğimizde 181 milyar dolar olan milli gelirin, şimdi 489 milyar dolar olduğunu niye söylemiyorsunuz?" diye sordu.

"Eski mantıkla hareket edilseydi, Türkiye'nin bugünkü borcunun 400 milyar dolar olacağını, ancak borcun 200 milyar dolar civarında olduğunu" kaydeden Erdoğan, "Bunlar bu hesabı yapamazlar. Niye? Mantıkları ona çalışmıyor. Mantıkları sadece iftira at, tutmazsa iz kalır. Tutmayacak da... Niye? Piyasalar her şeyi söylüyor zaten. Çarşı, pazar her şeyi söylüyor zaten. Gerek yok..." diye konuştu.

"AK Parti hükümetlerinin, Cumhuriyet tarihinde nasip olacak bir atılımın içinde olduklarını" anlatan Erdoğan, artık batıda ne varsa doğuda, kuzeyde ne varsa güneyde de onun olacağını söyledi.

"Nerden biliyordun?"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bakınız, şu anda, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinde bu adımları başarı ile yürüten bir siyasi iktidarı, bir siyasi partiyi eleştirirken acaba bu eleştirileri yapanlar acaba bu atılan adımları görüyorlar mı? Şimdi sayın Baykal diyor ki, 'ülke çok kötü bir yere doğru gidiyor'. Sayın Baykal, sen zaten bu ülkede sürekli bir niyet okuyuculuğu yaptın. Sürekli olarak bunu yaptın. Bunu 22 Temmuz öncesinde de yaptın. Başörtüsü gündeme geldi, dedin ki 'ülke geleceği itibariyle kötüye gidiyor.' Sen bunları nereden biliyordun? Nereden biliyordun? Acaba nerelerle ne şekilde paslaşıyordun? Enteresan olan bu.

Biz ne diyorduk? Biz diyorduk ki, 'bu ülkede, benim ülkemde, bizim vatanımda, başörtülüsü, başı açığı ele ele yürüdükleri gün büyük Türkiye'dir, güçlü Türkiye'dir, huzurlu Türkiye'dir, istikrarlı Türkiye'dir'.

Ayrımcılığı yapan kim? Ayrımcılığı yapan Baykal zihniyeti. Ayrımcılığı yapan bunlar. Ama bizde ayrımcılık yok. Benim indimde, partimin zihniyetinde başı açık kardeşim de başı örtülü kardeşim de hepsi bir, aynı mesafedeyiz, ele ele olacağız, omuz omuza olacağız ve büyük Türkiye'yi birlikte kuracağız. 7'den 70'e...

Hani biz yaratılanı yaratandan ötürü sevmiyor muyduk? Yaratılanı yaratandan ötürü sevdiğimize göre, niye bu farklı bakış, niye bu ayrımcı bakış? Niye bu kapıları, bariyerleri birilerinin yüzene kapamak? Neden? Buna kimsenin hakkı yok. Bunu aştığımız gün çok şeyler başarırız.

Birileri yaparsa doğru, aynı şeyi bir başkası yaparsa yanlış. Olmaz.

Sayın Baykal, yeri geliyor, bakıyorsun, ayetler gayet güzel okuyor. Maşallah... Bazen bakıyorsun, İmamı Azam, İmamı Ebu Yusuf, bunları da aşıyor, geçiyor. Onlardan da güzel fetvalar filan bunları da söylüyor. Bu meşru, serbest... Ona herhangi bir şey yok, serbest.

Sağ olsun, Nevşehir'deki Hacı Bektaş kutlamalarındaki mesajlar gayet güzel, Mevlana, Şeb-i Aruz törenlerindeki kutlamalardaki konuşmalar nefis. Ama herhangi bir şey yok. Tayyip Erdoğan, şöyle semtinden bir geçiverse kıyametler kopuyor. Söylemek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?"
http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.asp?id=4610&cDate=