PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vatan Size Minnettar


NOYAN
03-18-2008, 05:27
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1205794568.jpg



Mustafa Kemal’i tarih sahnesine çıkaran zafer her geçen yıl daha derin anlam kazanıyor. Emperyalist saldırılara göğsünü siper ederek Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen kahramanların canı pahasına Türk milletine armağan ettiği büyük zaferin 93. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlanacak.

93.GURUR YILI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü bugün düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Ziyaretçi akınına uğrayan Gelibolu’da tüm hazırlıklar tamamlandı

Canakkale, 18 Mart Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü için ziyaretçi akınına uğradı. Türk’ün en büyük gurur günlerinden biri olan Çanakkale Zaferi kutlamaları için genci, yaşlısı binlerce ziyaretçi dünden beri, anıtları, tabyaları geziyor, şehitler için dua okuyor. Tüm hazırlıkların tamamlandığı Çanakkale’de sabah Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından saat 10.00’da 18 Mart Stadyumu’ndaki kutlama törenleri başlayacak.


Güvenlik önlemleri

Öte yandan Zafer Haftası etkinliklerin nedeniyle Çanakkale merkezde 1103 polis, 25 Özel Harekat Timi, 10 bomba arama ekibiyle birlikte K-9 köpekleri, 20 eskort ve 20 koruma aracı görev yapacak. Gelibolu Yarımadası’nda yapılacak törenler için de İl Jandarma Komutanlığı gerekli güvenlik tedbirlerini aldı. Çanakkale Emniyet Müdürü İhsan Ünal, bu yıl 90 bine yakın ziyaretçi beklediklerini belirtti.


Her köşesinde ayrı bir kahramanlık destanı yazılan Çanakkale’de anıtlar, şehitlikler sadece 18 Mart’ta değil, yılın her günü geziliyor.


Çanakkale’de 30 futbolcu şehit verdik

Çanakkale’de destan yazan askerlerimiz arasında çok sayıda futbolcunun da bulunduğu, bunlardan 30’unun şehit düştüğü belirtildi. Şehit futbolcuların 23’ü Galatasaray’lı, 5’i Fenerbahçe’li, 2’isi ise Beşiktaş’lı. Bu bilgiler, gazeteci-yazar Ali Sami Alkış’ın, kitabında yer aldı.



Tarihe saygı anıtı

Çanakkale, Eceabat’ta Tarihe Saygı Anıtı ziyarete açıldı. İstanbul’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Tankut Öktem’in projesini hazırladığı anıt, Mehmetçik ve Atatürk heykellerinden oluşuyor.


550 km pedal çevirdiler

Çanakkale’yi ziyaret eden gençler arasında Bolu’dan gelen bisikletçiler de vardı. “Köroğlunun Torunları Çanakkale’de” adlı bisiklet turuna katılanlar 5 günde 550 kilometre pedal çevirdi.

İzcilerden Saygı yürüyüşü

İzciler, Çanakkale Zaferi’nin 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Şehitlere Saygı” yürüyüşü yaptı. Kumkale Şehitliği’nde toplanan 25 ilden 235 izci, önce saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudular, sonra yürüdüler.

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla afiş hazırladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yayımlanan afişlerde Türk bayrağı fonu ve özlü sözler yer alıyor.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ha...y.php?hit=5893 (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=5893)

morciii
03-18-2008, 15:13
Allah rahmet eylesin şehitlerimize...

nehir
03-18-2008, 15:19
saol kürşat paylaşım için çok degerli tarihimiz ..şehitlerimiz her zaman kalbimizde nur içinde yatsınlar..