PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özkök Paşa'dan ders gibi cevap


ALONE53
03-12-2008, 18:10
Özkök Paşa'dan ders gibi cevap
http://img215.imageshack.us/img215/304/94475aa4.jpg (http://imageshack.us)


Org. Kıvrıkoğlu'nun "Özkök'ü istemedim" şeklindeki sözlerine, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ten anlamlı bir cevap geldi.

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı'nın Bilkent Otel Konferans Salonu'nda düzenlediği Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu'na izleyici olarak katılan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, toplantı arasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TSK'YI YIPRATMAK İSTEMEDİ

Org.(E)Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun, halefi olmasına karşı çıktığı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, irtica ile mücadele konusunda kendisine yöneltilen eleştiriyi haksız bulduğunu söyledi.

Kıvrıkoğlu’nun "Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanı olmasını istemiyordum" yönündeki açıklamaları, Ankara’da günün konusu oldu. ’Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu’na katılan Özkök, Kıvrıkoğlu’nun değerlendirmelerine, "Bilgim yoktu. Ama kulağıma geliyordu. Atama kararım hükümetin takdiridir. O gün öyle düşünülmüş olabilir. Polemiğe girerek TSK’yı yıpratmak istemem. Olayları tarih gösterecektir" diye konuştu.

HAKSIZLIK YAPILIYOR

Özkök, Hürriyet’in konuyla ilgili soruları üzerine de "Ben de olayı gazetenizden öğreniyorum. Ama üstünde konuşmak istemiyorum" dedi. Özkök, Kıvrıkoğlu’nun kendisinin irtica ile yeterince mücadele etmeyeceği yönündeki değerlendirmesini ise şöyle karşıladı:

"Haksız. Ona göre öyle, bana göre böyle. Herkes yaptığı işle değerlendirilir. Herkes kendi akıl değerlendirmesi içinde konulara bakar. Elektriğin ne olduğunu sormuşlar birine. O da ’elle tutulmaz; ama gözle görülür’ demiş. Bizim yaptığımız da budur."

BAŞER KENDİNE BAKMIŞ

Kıvrıkoğlu’nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasını uygun görmediği emekli orgeneral Edip Başer de sempozyumunu katılımcıları arasında yer aldı. Başer ise Kıvrıkoğlu’nun kendisiyle ilgili açıklamaları konusunda şunları söyledi: "Ben tartışmak istemiyorum. Yazdıklarınızı okudum. Anladığım bir takdir meselesi var, komutanın bir takdiri. Ben de ona saygı duyarım. Gerekçesi üzerinde de durmadım. Ama vicdanen kendime baktım. Hatalı, yanlış birşey görmedim; önemli olan budur."

KAYNAK: Hürriyet