PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 15'ine kadar kızdı


morciii
03-11-2008, 23:09
http://www2.internethaber.com/images/news/51844.jpg
15'ine kadar kızdı
11 Mart 2008 Salı
Kız gibi büyütüldü. Elbise giydirildi. Saçları uzatıldı. Gerçek anlaşıldığında o artık 15 yaşındaydı...

Ailesi tarafından kız olarak yetiştirilen, kız giysileri giydirilen Mardinli C.T., erkek tavır ve davranışları sergilemesi, göğüslerinin gelişmemesi üzerine doktora götürüldü.
Gerçek ancak o zaman ortaya çıktı. C.T. aslında bir erkekti. Ancak erkeklik organı tam gelişmemişti. Doğuştan bir anomali olan "cinsel farklılaşma kusuru" vardı.
Yapılacak tek şey vardı: Ameliyat... Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla 15 yaşına kadar "kız" olan C.T. artık tam anlamıyla erkek oldu.

GEÇMİŞİ HATIRLAMAK İSTEMİYOR

Dört kız, beş erkek olmak üzere dokuz çocuklu ailenin üçüncü çocuğu olan, Bornova'nın Mevlana mahallesinde yaşamını sürdüren C.T. artık kız gibi göründüğü fotoğraflarını yırtıp attıyor. İlkokuldan sonra eğitimini bırakan C.T., “Geçmişi hatırlamak istemiyorum. Gerçek kimliğime kavuştuğumu hissediyorum” diyor.

ERKEKLİK ORGANI GELİŞEMEMİŞ
C.T.'nin doğduğu andan itibaren erkeklik hormonunun kullanımından kaynaklanan enzim eksikliği nedeniyle erkeklik cinsel organının tam olarak gelişmediğini, bu yüzden ailesi tarafından kız sanılıp, ona göre yetiştirildiğini vurgulayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve ****bolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şükran Darcan, şunları söyledi:

"Yaşı ilerleyince çocuk kendi farkındalığına varıyor. Ergenlik döneminde de kas yapısı gelişiyor ve tüylenme ortaya çıkıyor. Ancak tüm bunlara rağmen, ailesi tarafından memelerinin gelişmemesi nedeniyle doktora getiriliyor."

KROMOZOMLARA GÖRE ERKEK
Gencin kromozom yapısı ve iç genital organları ile bir erkek olmasına rağmen, dış görünümünde yetersizlikler görüldüğünü kaydeden Darcan, “Bu tür rahatsızlıklara özellikle akraba evliliklerinde çok sık rastlanıyor. Burada da hastamızın anne ve babası amca çocukları” diye konuştu.

Gencin iki yıllık bir süreçte uzman hekimler tarafından değerlendirildikten sonra ameliyata karar verildiğini belirten Darcan, “Şu anda hasta psikolojik destek alıyor. Bu çok geç kalınmış bir vaka. Yenidoğan döneminde bu rahatsızlık saptandığında çocuğa uygun cinsel kimlik kazandırılabiliyor ve psikolojik desteğe gerek kalmıyor” dedi.