PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Azerbaycan İle Ermenistan Çatışmaya Başladı!


NOYAN
03-04-2008, 21:12
Ermənistan silahlı qüvvələri Goranboyun cəbhə xəttində yerləşən Tapqaraqoyunlu kəndini atəşə tutublar

http://habervatan.com/2007-3/Harb11.jpg

saat 12.45 radələrindən başlayaraq Ermənistan silahlı qüvvələri Tərtər rayonunun işğal altında olan Talış kəndi istiqamətindən Azərbaycan Ordusunun üzbəüz mövqelərini və Goranboyun cəbhə xəttində yerləşən Tapqaraqoyunlu kəndini atəşə tutmağa başlayıblar. ANS PRESS-in Qarabağ bürosu xəbər verir ki, atəşkəsin pozulması nəticəsdində iki əsgərimiz şəhid olub. Onlardan biri Şəki şəhərindən Yusif Qasımov, digəri isə Zaqataladan hərbi xidmətə çağırılan Nemət Dusayevdir. Kənd sakinlərinin verdiyi məlumata görə, kənd iri çaplı pulemyotlardan atəşə tutulub, eyni zamanda kəndə bir neçə dəzgahlı qurğuların mərmiləri düşüb.
Azərbaycan Müdafiə Nazirliyinin mətbuat xidmətinin rəhbəri Eldar Sabiroğlu ANSPRESS-ə bildirib ki, hazırda o istiqamətdə atışma davam etdiyindən dəqiq məlumat verə bilmir. /


ans tv



kaynak (http://habervatan.com/detay.asp?hid=11939)

NOYAN
03-04-2008, 21:19
Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışmalar Devam Ediyor


Ermenistan-azerbaycan Sınırında Sabah Saatlerinde Başlayan ve Halen Devam Eden Çatışmalarda Şu Ana Kadar 4 Azerbaycan Askeri Hayatını Kaybetti, 2 Sivil de Yaralandı.


Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından Azerbaycan'ın Terter ve Göranboy şehirlerindeki sınır bölgelerinde başlatılan silahlı çatışma neticesinde 4 Azerbaycan askeri hayatını kaybetti, 2 sivil Azeri vatandaş ise yaralandı. Hayatını kaybeden askerlerden 3'ünün isimlerinin Behruz İsmailov, Neymet Gusayev ve Yusuf Gasımov olduğu, 4. askerin kimliğinin ise belirlenemediği kaydedildi. Çatışma sırasında ağır yaralanan köy sakinleri Rehiman Aliyev ve Mirelem Haydarov ise hastanede tedavi altına alındı.

Öte yandan, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ermenistan tarafında da çok sayıda asker kaybı yaşandığı, hatta çok sayıda askerin ağır silahları çatışma bölgesinde bırakarak kaçtıkları ileri sürüldü. Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Seçim sonucu çıkan olayları örtbas etmek isteyen Ermenistan, Ermeni vatandaşların ve dünyanın dikkatini sınıra yönlendirme niyetindedir" dedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve ABD yöneticileri, iki ülke sınırındaki çatışmaların sona ermesi için Ermenistan yetkilileri ile temaslarını sürdürüyor.

İhlas Haber Ajansı

kaynak (http://www.haberler.com/azerbaycan-ermenistan-sinirinda-catismalar-devam-haberi/)

DİGİMAX
03-05-2008, 00:40
nerden çıktı bu şimdi yaw