PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ABD istedi diye mi bitti?


alfonzo28
02-29-2008, 16:50
http://www2.internethaber.com/images/news/56940.jpg


ABD istedi diye mi bitti?

Operasyon bitti. Kimse beklemiyordu. Yankıları sürüyor. İlk açıklamalar Ömer Lütfi Mete ve İlnur Çevik'ten...

İNTERNETHABER

“Kara harekatı bitti. Ama yankıları çok uzun süreceğe benziyor. Gazeteci Ömer Lütfi Mete “parlak başlayan bir işin bitişi tatsız oldu” derken, Iraklı yöneticilerle yakın ilişkiler içinde olan gazeteci İlnur Çevik TSK’nın bölgeye daha çok operasyon yapacağı görüşünde…


ÖMER LÜTFİ METE (BUGÜN GAZETESİ YAZARI)

Amerika “çekil” dedi diye çekildik demiyorum ama TSK’nın “harekatın başlayış ve bitiş tarihine biz karar verdik” diye şerh düşmesi bile hoş değil bağımsız bir ülke için…

O bölgedeki PKK teröristlerini temizlerken dosta düşmana TSK’nın gücünü göstermiş olduk. Herkes için önemli mesajlar ifade ediyordu. Bunlar çok önemli kazançlardı. Kışa meydan okuyarak yapılan, askeri yönden parlak başlayan bir harekâtın bitişi tatsız oldu.

Ben ne elde ettik, etmedik tarafına bakmıyorum. Türkiye’nin mücadelesi PKK ile değildir. PKK’ya destek veren güçlerledir. Türkiye orada müttefekiyle savaşmaktadır. ABD “Ben kullandığımız tetikçiyi satıyorum’ demişti ama şimdi ne oldu mızıkçılık yaptı?

Benim şüphelerim şöyle: “Mademki size istihbarat desteği verdik. Bunun bedelini Afganistan için birkaç bin Mehmetçik olarak ödeyin” diye mi bastırdılar bilmiyorum.

İLNUR ÇELİK (ANATOLİAN GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ)

ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in gelişiyle operasyonun bitişi arasında bir bağlantı görmüyorum. Ama görüntü öyle. Gates’in açıklamalarını ardından dün yapılan çıkışlar hatalıydı.

Fakat başarılı bir operasyondu. Bu hava şartlarında bile PKK başına gelecekleri gördü. Psikolojisi bozuldu.

Genelkurmay’ın açıklamasını Irak Dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari’ye az önce ben haber verdim. O da rahatladığını söyledi. Çünkü Kürtler’den ona çok baskı vardı.

TSK oraya daha çok operasyon yapacak. ABD de orada PKK’nın bitmediğini biliyor. Ama bundan sonra nokta operasyonlar isteyecektir.