PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit kardeşi yas tutmuyor


alfonzo28
02-28-2008, 16:22
http://www2.internethaber.com/images/news/57334.jpg

Şehit kardeşi yas tutmuyor

Operasyonda şehit düşenler toprağa veriliyor. Şehit askerin kardeşinin söyledikleri törene damgasını vurdu.

K. Irak harekatında şehit olan piyade uzman onbaşı Fatih Gök'ün cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Şehit askerin kardeşi Salman Gök de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

BİR DİRHEM ÜZÜLMÜYORUM

"Vatan uğruna 50-100 şehit verilmiş, 100 bin şehit verilmiş hiç önemli değil. Zamanı geldi Çanakkale'de döktük, zamanı geldi Sarıkamış'ta döktük, zamanı geldi kardeşim canını seve seve vefa etti. Irak'ta çarpışan kahraman Mehmetçiklere ve bütün Türk Silahlı Kuvvetlerimize baş sağlığı diliyorum. Kimse de üzülmesin eğer şehit verilecekse bu da benim kardeşimse seve seve canını verdi, seve seve kendini feda etti. Bir dirhem üzülmüyorum, bir dirhem canımı yakmıyorum. O madalyasını aldı, yerini aldı."

VATAN BÖLÜNMEZ ŞEHİTLER ÖLMEZ

Cenaze töreni sırasında ayakta durmakta zorlandığı gözlenen baba Durdu Mehmet Gök ise "Vatan bölünmez, şehitler ölmez, milletimizin başı sağ olsun"dedi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Gök'ün naaşının Ulu Camii'ye getirilişi sırasında baba Durdu Mehmet, anne Remziye ve kardeşi Salman Gök ile yakınlarının ayakta zorlukla durdukları gözlendi.

AĞLAMAYIN SEVİNDİRMEYİN ONLARI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan
askerlerden Piyade Komando Onbaşı Serdal Çeçen'in cenazesi, Tokat'ın
Turhal ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

http://www.internethaber.com/images/other/2.20080228154709.jpg
Cenazede terör örgütüne lanet yağdı

Baba Çeçen ise Tengiz'e, "Vatan sağ olsun" karşılığını verdi. Şehidin dayısı Osman Mavuşgöz, yakınlarından ağlamamalarını isteyerek,"Ağlamayın, onları sevindirmeyin" diye bağırdı.

http://www.internethaber.com/images/other/1.20080228154627.jpg
Şehidin dedesi komutana sarıldı

"RÜYAMDA GÖRMÜŞTÜM OĞLUMUN ŞEHİT OLACAĞINI"

Burada Çeçen'in öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Tokat İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, şöyle devam etti:
http://www.internethaber.com/images/other/3.20080228154534.jpg
Çeçen'in ailesi son kez tabuta dokundu

"Hele anasının. 'Rüyamda görmüştüm, oğlumun şehit olacağını' diyen o mübarek eli öpülesi ananın yüreği, biliyorum bütün bu sükutlarına inat yürekleri kor gibi yanıyordu. Bu kor yürekler bütün ulusun yüreğiyle bütünleşiyor, Turhal'a, Tokat'a ve bütün ülkeye yayılıyordu. İşte bu
topraklardaki tılsım budur. Bu tılsım bozulmadıkça bizi yok
edemeyeceklerini bilenler, bu tılsımı bozmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Onları bu anlamda bir kez daha ikaz etmek istiyoruz.
Türk ulusunun sabrı çok geniştir, onun sabrını anlayamayanlar için tarih
çok öğreticidir."