PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kara Harekatı Başladı


_SoN_
02-22-2008, 10:47
http://www2.internethaber.com/images/news/49116.jpg
KARA HAREKATI BAŞLADI
22 Şubat 2008 Cuma 10:37
Sınır ötesi operasyonlar karadan başladı. Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı.

Beklenen oldu. Türk asker K. Irak'a girdi. Operasyon dün akşam saat 19.00'da başladı..

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden açıklama yaparak kara harekatını duyurdu. Açıklamada dün düzenlenen hava harekatının hemen ardından kara harekatının başladığı bildirildi.

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:

"Başarıyla icra edilen ateşle taarruzdan sonra, aynı gün saat 19:00’dan itibaren Hava Kuvvetleri ile desteklenen bir sınır ötesi kara harekatı başlatılmıştır.

Bugüne kadar icra edilmiş olan hava operasyonlarının devamı niteliğindeki kara harekatının hedefi, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü olup; sivillerin ve Türk Silahlı Kuvvetlerine düşmanca bir harekette bulunmayan yerel unsurların harekattan olumsuz etkilenmemeleri için gerekli hassasiyetin gösterilmesine devam edilecektir.

Irak’ın toprak bütünlüğüne ve istikrarına özel bir önem veren Türk Silahlı Kuvvetleri, planlanan hedeflere ulaşılmasından sonra, en kısa zamanda yurt içine dönecektir.

İcra edilen harekatın, bölgenin teröristler için kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önleyerek, Irak’ın istikrar ve iç barışına da katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Basın mensuplarının operasyon bölgelerine girmemeleri, kendi can güvenlikleri ve harekatın emniyeti açısından önem taşımaktadır.
Gerektiğinde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

_SoN_
02-22-2008, 11:15
http://www2.internethaber.com/images/news/49104.jpg
Harekata kaç asker katılıyor?
22 Şubat 2008 Cuma 11:05
Mehmetçik sınırı geçti... Kuzey Irak'a kara harekatı başladı. Hedef ise, terör örgütü PKK.. Harekat kaç askerle başladı?

Kuzay Irak'a kara harekatı dün akşam başladı. Mehmetçik Irak sınırlarına girdi. Hedef ise, terör örgütü PKK... Son gelen bilgiler Hakurk, Rekan ve Merve'den çatışma sesleri geldiği yönünde.
10 BİN ASKER SINIRI GEÇTİ
Reuters Haber Ajansı, TSK'nın Kuzey Irak'a başlattığı kara harekatına 10 bin askerin katıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinden açıklama yaparak kara harekatını duyurmuştu. Açıklamada dün düzenlenen hava harekatının hemen ardından kara harekatının başladığı bildirildi.

_SoN_
02-22-2008, 11:15
http://www2.internethaber.com/images/news/29470.jpg
Harkurk sınır kapısı kapatıldı
22 Şubat 2008 Cuma 11:08
Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon başladı. Doğu'da da önlemler alındı. İlk olarak Harkurk kapatıldı...

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyonu başlattığını açıkladı. Operasona destek amacıyla Doğu'da önlemler alınmaya başladı. İlk olarak Harkurk Sınır Kapısı, araç giriş çıkışlarına kapatıldı.

Ayrıntılar geliyor...

_SoN_
02-22-2008, 11:16
http://www2.internethaber.com/images/news/48808.jpg
Barzani'ye 'Karşımıza çıkma'
22 Şubat 2008 Cuma 11:00
Genelkurmay'dan gelen açıklamada çok önemli bir detay yer aldı. O detay Mesud Barzani'ye yönelikti...

İNTERNETHABER

Türk askeri sınırı geçerken, Genelkurmay'dan Kürt lider Mesud Barzani'ye uyarı geldi. Sivri açıklamaları ile kızdıran Barzani'ye TSK'nın karşısına çıkmaması uyarısı yapıldı.

Genelkurmay açıklamasında yer alan şu cümle ile Barzani'ye özel mesaj verildi; "TSK düşmanca harekette bulunmayan yerel unsurlara müdahale etmeyecek."

Barzani bilindiği gibi Türkiye'nin Kandil'e yönelik hava harekatına sert açıklamalarla karşı çıkmıştı... Daha önceki beyanatlarında kara harekatına karşılık verebileceklerine yönelik mesajlar vermişti.

Peşmergenin sınırı geçen TSK askerine karşı nasıl bir tavır alacağı merak konusu...

_SoN_
02-22-2008, 11:32
http://www2.internethaber.com/images/news/31468.jpg
ABD'den operasyon yanıtı
22 Şubat 2008 Cuma 11:28
Kuzey Irak'a başlatılan sınır ötesi operasyona ABD'nin tavrı ne? Büyükelçilik sözcüsü konuştu...

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'ı karadan vurdu. Sınır ötesi operasyon başladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamanın üzerine ABD'den gelecek açıklama merak ediliyordu.

Fakat, ABD Büyükelçiliği, TSK’nın Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine karşı başlattığı kara harekatına ilişkin bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Büyükelçik Sözcüsü, "Yakından izliyoruz. Eklenecek bir şey yok. Yorum yapmayacağız.” dedi.

_SoN_
02-22-2008, 11:34
http://www2.internethaber.com/images/news/45061.jpg
Irak'tan ilk açıklamalar
22 Şubat 2008 Cuma 11:15
Sıınrötesi operasyon gündeme bomba gibi düştü. Irak Başbakanı Maliki ve Dışişleri Bakanı Zebari konuştu.

Türk askeri K. Irak'a girdi. Dün akşam saat 19.00'da başlayan operasyonun hedefi terör örgütü yuvaları..

Ankara operasyon konusunda ABD ve Irak'ı bilgilendirdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyer, "Zebari harekattan haberimiz yok" dedi. Ardından Maliki'nin açıklaması geldi: "Türkiye sınırlarımıza saygı göstermeli"

Maliki kendisini telefonla arayan Başbakan Erdoğan'a sivillerin zarar görmemesini istedi.

Bu arada Irak'ın Ankara Büyükelçisi saat 14.30'da Dışişleri Bakanlığına çağrılacak. Harkatın amacı büyükelçiye doğrudan aktarılacak.

kayısıkentli
02-22-2008, 11:35
haydi hayırlısı....
bindik bi alamete gidioz kıyamete gibi oldu ama girdik bir kere......inşallah kayıp vermeden hallederiz şerefsizleri...

kelebek35
02-22-2008, 11:37
Hayırlısı olsun Rabbim askerlerimize güç kuvvt versin.İnşallah kayıp vermeden anlımızın akıyla çıkacağız.

_SoN_
02-22-2008, 11:37
http://www2.internethaber.com/images/news/27309.jpg
Sınıra peşmerge yığını
22 Şubat 2008 Cuma 11:23
Barzani sınıra peşmerge yığdı. Harekatın başlamasının ardından peşmerge birlikleri de hareketlendi.

Harekatın başlamasının ardından Kuzey Irak'taki Peşmerge birliklerinde yoğun bir hareketlilik yaşandı. Barzani'ye bağlı binlerce Peşmerge Türk Irak sınırına kaydırıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre bu güçler Türk askerlerine karşı değil operasyondan kaçan PKK'lı teröristlerin önünü kesmek için harekete geçirildi.

Yerel Kürt Yönetimi’ni sözcüsü Fuat Hüseyin, Peşmerge güçlerinin alarm durumuna geçirildiğini, Türk sınırında güvenlik önlemlerinin en yüksek seviyeye çıkarıldığını açıkladı.

Sınıra yakın Türk üslerinin yakın takibe alındığını belirtti.
Sınırda görev yapan Peşmerge albayı Hüseyin Tamer, topçu saldırısının dün, kara harekatının bugün başladığını doğruladı.

kayısıkentli
02-22-2008, 11:38
istedigi kadar yıgsın o şerefsizleri....hepsini ezer geçeriz ALLAHIN izniyle...

_SoN_
02-22-2008, 11:39
http://www2.internethaber.com/images/news/50986.jpg
TSK HAREKATININ ŞİFRESİ
22 Şubat 2008 Cuma 11:35
Uzmanlar başlatılan kara harekatını yorumladı. Ağır kış koşullarında başlatılan harekat TSK'nın gücünü gösteriyor.

İNTERNETHABER

Türk askeri sınırı geçmek için 2 yıldır bekliyordu. Sonunda düğmeye basıldı. Peki bu harekat ne kadar sürer? Ağır kış koşullarında harekatın yapılması ne kadar doğru?

Stratejistler ve askeri uzmanlar ilk bilgilere göre hareketı yorumları.
Ortak kanı, hava harekatının ardından kara harekatının zorunlu olduğu yönünde...

ASKERİN ÇORABI BİLE ISITILIYOR

Karakış şartlarında böyle bir harekatın başlatılmış olması ayrı bir önem taşıyor... Emekli Orgeneral Gökhan Köse bu durumun TSK'yı etkilemeyeceğini belirterek, "TSK'yı kış şartları hiç bir şekilde etkilemez. Mehmetçiğin çoraplarına kadar ısıtılmış teknolojisi vardır. Kar-kış TSK'yı durdurmaz" dedi.

Harekatın ne kadar süreceği yönündeki tahminini de Orgeneral Köse şöyle aktarıyor; "Harekatın bir aydan daha kısa sürede tamamlanması düşünülmemeli. Harekatın amacı çok önemli. PKK'yı yok etmekse hedef, kara harekatı kısa sürmez."

TSK'NIN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR

Bu harekat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü de ortaya koyuyor... TEPAV Terör Uzmanı Stratejist Dr. Nihat Özcan, "Bu harekat TSK'nın teknolojik olarak geldiği donanımı göstermesi açısından da önemli... Böyle bir operasyon ciddi bir eğitim, ekipman ve ordu gerektiriyor" dedi.

Harekatın amacının çok önemli olduğuna dikkat çeken Özcan, "Hava şartlarına rağmen bu harekatın yapılıyor olması çok önemli. TSK bu harakat ile baharda başlayabilecek terör saldırılarını durdurmayı hedefliyor" dedi.

Özcan, "Hava harekatının bir kara harekatı ile desteklenmesi gerekiyordu. Beklentiler beklenmeyen bir zamanda gerçekleşti" diye konuştu.

TÜRKİYE ÖFKELİ OLMAMALI

USAK Başkanı Sedat Laçiner ise terörle mücadelenin askeri araçlarla kazanılamayacağını vurgulayarak, "Kara harekatına eşgüdümlü olarak ABD, Rusya ve AB gibi güçlerin net duruşunu sağlamak lazım...
Türkiye'nin öfkeli hareket etmemesi lazım. Barzaniyi ikna etmenin bin tane yolu var. Burdaki siyasi aktörlerin Türkiye'nin yanına çekilmesi gerekiyor" dedi.

Laçiner, harekatın çok uzun süreye yayılmaması gerektiğini söyledi.

_SoN_
02-22-2008, 11:45
http://www2.internethaber.com/images/news/48929.jpg
Adım adım TSK harekatı
22 Şubat 2008 Cuma 11:40
Kuzey Irak'a kara harekatı başladı. Mehmetçik sınırı geçti. İşte canlı canlı harekattan bilgiler...

Genel Kurmay Başkanlığı yaptığı açıklamayla Kuzey Irak'a kara harekatının başladığını duyurdu.
10 BİN ASKER SINIR ÖTESİNDE

Harekata 10 bin askerin katıldığı bildiriliyor. Kara operasyonu 10 generalin komutasında gerçekleştiriliyor... Harekatı Malatya İkinci Ordu Komutanlığı yürütüyor. Mehmetçiğin sınırı 10 km geçtiği söylendi.
İLK SİLAH SESLERİ DUYULDU
İlk silah sesleri duyuldu. Hakurk, Rekan ve Nerve'de sıcak çatışma devam ediyor. Bölgeye yakın yerleşim birimlerinde panik var
BARZANİ'YE UYARI GELDİ
Türk askeri sınırı geçerken, Genelkurmay'dan Kürt lider Mesud Barzani'ye uyarı geldi. Sivri açıklamaları ile kızdıran Barzani'ye TSK'nın karşısına çıkmaması uyarısı yapıldı.

Genelkurmay açıklamasında yer alan şu cümle ile Barzani'ye özel mesaj verildi; "TSK düşmanca harekette bulunmayan yerel unsurlara müdahale etmeyecek."
HAKURK SINIR KAPISI KAPATILDI
Operasona destek amacıyla Doğu'da önlemler alınmaya başladı. İlk olarak Harkurk Sınır Kapısı, araç giriş çıkışlarına kapatıldı.
ZEBARİ: HABERİMİZ YOK
Ankara, operasyon konusunda ABD ve Irak'ı bilgilendirdi. Fakat Irak Dışişleri Bakanı Hoşyer, "Zebari harekattan haberimiz yok" dedi.
SİVİLLER ZARAR GÖRMESİ
Ardından Maliki'nin açıklaması geldi: "Türkiye sınırlarımıza saygı göstermeli"... Maliki kendisini telefonla arayan Başbakan Erdoğan'a sivillerin zarar görmemesini istedi.
HAREKAT ÖNCESİ KRİTİK TELEFON
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dün akşam Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile telefonla görüştükleri, görüşmede PKK sorunu, Irak-Türkiye arasındaki ilişkiler ve Türkiye’nin Kuzey Irak Kürt Yerel Yönetiminin kontrolündeki bölge karşısındaki tutumunun değerlendirildiği iddia edildi.
BARZANİ SINIRA PEŞMERGE YIĞDI
Harekatın başlamasının ardından Kuzey Irak'taki Peşmerge birliklerinde yoğun bir hareketlilik yaşandı. Barzani'ye bağlı binlerce Peşmerge Türk Irak sınırına kaydırıldı.
ABD'DEN İLK TEPKİ GELDİ
ABD Büyükelçiliği, TSK’nın Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine karşı başlattığı kara harekatına ilişkin bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Büyükelçik Sözcüsü, "Yakından izliyoruz. Sürpriz değildi. İyi bir haber değil... Yeni bir aşamaya gelindi.” dedi.
TOPTAN: TSK GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR
Harekatın başlamasının ardından Köksal Toptan, "TSK görevini başarıyla yerine getirdi, getiriyor" dedi.

DİGİMAX
02-22-2008, 12:24
burdan tvye bakamıyoz saolsun son bey tv gibi dakikalık gönderiyor olayı...

_SoN_
02-22-2008, 12:46
http://www2.internethaber.com/images/news/56903.jpg
10 bin Mehmet O'na emanet
22 Şubat 2008 Cuma 12:44
Kalyoncu Paşa, 'operasyon olur' demişti. Harekat başladı. Paşa, yönetiyor. 10 bin asker şimdi O'na emanet...

Kuzey Irak'a sınırötesi operasyon için giden 10 bin Mehmetçik, Malatya 2. Kolordu Komutanlığı tarafından sevk ve idare ediliyor. Operasyonu Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bekir Kalyoncu komutasında 10 general yürütüyor. Yani 10 bin Mehmetçik'imiz şuanda Kalyoncu Paşa'ya emanet...

'SINIR ÖTESİ HAREKAT YAPILABİLİR' DEMİŞTİ
Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bekir Kalyoncu,2006 yılında yapılan bir basını bilgilendirme toplantısında, Türkiye’nin, şartların olgunlaşması halinde uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını kullanarak sınır ötesi operasyon yapabileceğini söylemişti.

Kalyoncu, “Irak sınırında sıcak takip yapılıyor mu?'' sorusu üzerine, şöyle konuştu: “Bütün faaliyetlerimiz egemen bir ülkenin güvenlik sorununun o ülkeyi ilgilendirdiği noktadan hareketle sınırlarımız içinde cereyan etmektedir.''

Korgeneral Kalyoncu, “Bir sınır ihlali oldu mu?'' sorusunu yanıtlarken de, “Sınır ihlali demek, sınır ötesi operasyon demektir. Bu operasyonun da hangi şartlarda yapılacağını ifade ettim. Bu şartlar, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalarda belirtilmiştir. O şartlar BM ve taraf olduğumuz anlaşmalarda yazılıdır'' demişti.

_SoN_
02-22-2008, 12:47
http://www2.internethaber.com/images/news/56902.jpg
Ajanslar flaş haber geçti!
22 Şubat 2008 Cuma 12:32
Genelkurmay'ın Kuzey Irak'a 10 bin askerle başlattığı kara operasyonunu yabancı ajanslar böyle duyurdu.

Reuters: Reuters haber ajansı NTV'ye dayandırdığı haberinde Türk ordusunun PKK ile mücadele etmek için Kuzey Irak'a 10 bin asker gönderdiğini duyurdu.

AP: AP de Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına yer vererek, PKK ile mücadele etmek için Türk ordusunun Kuzey Irak'a girdiğini okuyucalarına duyurdu. Haberde kara harekatının dün akşam 19.00'da başladığını açıkladı.

AFP: Fransız haber ajansı AFP Genelkurmay'a dayandırdığı haberinde Türk ordusunun PKK'ya operasyon düzenlemek için gece yarısı Kuzey Irak'a kara harekatı başlattığını açıkladı. Haberde kara harekatının dün Türkiye saati ile 19.00'da başladığı belirtildi.

BBC: İngiliz televizyonu BBC, Türk ordusunun Kuzey Irak'ta PKK'ya kara operasyonu düzenlemesini flaş haber olarak duyurdu. Haberde binlerce Türk askerinin dün akşam Irak sınırının geçtiği belirtildi.

BBC, Genelkurmay Başkanlığı'nın "hedefe ulaşıldığında Türk ordusu Kuzey Irak'tan çekilecek" açıklamasına da yer verildi.

Die Welt: Alman Die Welt gazetesi internet sitesinde Türk ordusunun Kuzey Irak'a kara harekatı başlatmasını flaş haber olarak duyurdu. Haberde 10 bin Türk askerinin sınır geçtiği belirtildi.

Spiegel Online: Almanya'nın ünlü haber dergisi Der Spiegel'ın internet sayfasında Türk ordusunun Kuzey Irak'a 10 bin askerle kara harekatı başlattığını yazdı. Haberde Genelkurmay'ın açıklamasına yer verilerek, kara harekatının dün akşam başladığı belirtildi.

_SoN_
02-22-2008, 12:48
http://www2.internethaber.com/images/news/30280.jpg
Harekata DTP'den tepki
22 Şubat 2008 Cuma 12:05
K. Irak'a karşı başlatılan sınırötesi kara harekatı konusunda DTP'den ilk tepki Aysel Tuğluk'tan geldi.

Sınırötesi kara harekatı konusunda DTP'den ilk tepki Aysel Tuğluk'tan geldi. PKK'ya yakın Kürt gazetesine bir açıklama yapan Aysel Tuğluk, "Kara operasyonu, Kürtlerin birlikte yaşama noktasındaki inancını zayıflatacaktır. Böyle bir harekât sonrasında bölgede yeni dengeler ortaya çıkacaktır. Çok doğal olarak Kürtler yeni dengeler içerisinde kendilerini yeniden konumlandıracaktır' dedi.
Abdullah Gül'e çağrı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sorunun çözümü için 'DTP'yi muhatap alın' çağrısı yapan aydınların önerisini değerlendiren Tuğluk, muhatap olmaya hazır olduklarını söyledi.

_SoN_
02-22-2008, 13:01
http://www2.internethaber.com/images/news/53447.jpg
F-16'lar Diyarbakır'dan havalandı
22 Şubat 2008 Cuma 12:01
Sınır ötesi operasyon kapsamında Diyarbakır'da bugün hareketli. Diyarbakır üssünden uçaklar havalandı...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce dün akşam başlatılan Kuzey Irak'a düzenlenen sınır ötesi operasyon hız kesmeden devam ediyor.

Diyarbakır'da bugün hareketlilik yaşanıyor. Diyarbakır'daki üsten bugün savaş uçakları havalanarak Irak sınırına doğru yöneldi.

ZAP VE BENDİHAN

Türk F-16'larının hedefinde Zap ve Bendihan var... Kürt kaynaklarından gelen bilgiler buralara bomba yağdığı yönünde.

TERÖRİSTLERİN ÖNÜ KESİLDİ

Irak'taki teröristlerin Türkiye'ye sızmasını engellemek amacıyla Irak sınırına yakın bölgelere çok sayıda birlik yerleştirilirken, savaş uçakları ile helikopterler Irak sınırı boyunca keşif uçuşunu sürdürüyor.

_SoN_
02-22-2008, 13:04
http://www2.internethaber.com/images/news/29470.jpg
Habur kapısı askerin
22 Şubat 2008 Cuma 11:54
Harekat ile birlikte özel şartlar devrede. Habur sınır kapısından şu anda sadece askeri geçiş var.

İNTERNETHABER

Türk askeri Kuzey Irak'a girerken, sınırda da özel önlemler devreye girdi. Habur sınır kapısında olağanüstü bir gün yaşanıyor.

İlk gelen bilgiler sınır kapısının kapatıldığı yönünde oldu.
Ankara'dan gelen son bilgi ise kapının kapatılmadığı yönünde.

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre Habur, kapatılmadı ancak askeri geçişler dolayısıyla sivil ulaşımın durdurulduğu yönünde...

Şu anda Habur'da sivil geçişler yapılamıyor. Askeri sevkiyatlar dolayısıyla kapı TSK'ya hizmet veriyor.

_SoN_
02-22-2008, 13:07
http://www2.internethaber.com/images/news/49481.jpg
Türkiye'nin GİZLİ PLANI mı var?
22 Şubat 2008 Cuma 13:04
ABD, Kürtleri gözden çıkardı mı? Türkiye'nin sınırı geçmede gizli bir planı mı var? Emekli Tümgeneral'den çarpıcı bir iddia geldi.

İNTERNETHABER/(ÖZEL)

ABD'nin Kuzey Irak ve Kürtlere yönelik stratejisi değişti mi? Washington Kürtleri gözden çıkardı mı? Ve en önemlisi sınırı geçen Türkiye, tampon bölge mi kuracak?

Emekli Tümgeneral Yavuz Ölçen, harekatın başlama şeklinden yola çıkarak "Türkiye tampon bölge kuracak" iddiasında bulundu.

Ölçen, "Bu şartlarda bir harekat yapılıyorsa hedef küçük değil demektedir... Hedef belli bir bölgeyi kısa sürede ele geçirerek tampon bölge oluşturmaktır" dedi.

ABD BUNA İZİN VERMEZ

Türkiye'nin gizli niyeti gerçekten bu mu? Sınırın öte yakasında Kuzey Irak da bir tampon bölge mi kurmak?

Emekle Tümgeneral Alaattin Parmaksız, bu iddiaya şiddetle karşı çıkıyor. Parmaksız, böyle bir şey olabilmesi için ABD'nin bölgedeki stratejisinde çok büyük değişiklik olması gerektiğini belirtiyor.

Parmaksız şöyle diyor;
"ABD açısından Kuzey Irak üçe bölünmüş durumda. Orada ABD Kürt devleti kurma peşindeler ve askeri üsler inşa ediyorlar. Böyle bir planı olan ABD'nin Kürtleri dışlayarak, Türklere tampon bölge vermesi mümkün değil. Çünkü stratejilerinde böyle bir değişim görünmüyor."

Parmaksız'a göre sınır ötesi harekat "tampon bölge" oluşturmak için yapılmıyor. Harekatın baskın şeklinde ve hedeflere yönelik olduğunu belirtiyor.

ABD'NİN ROLÜ

Parmaksız'a göre böyle bir harekat, bir haftayı geçmez...
ABD'nin harekattaki rolünü de değerlendiren Emekli tümgeneral Parmaksız, "ABD'nin rolü bu işte sadece müttefik olarak bizim bu bölgeye girişimize ses çıkarmamasıdır. Başka bir şey yok. Bu hareketa karşı koymamasıdır. ABD'nin istihbarat katkısı olmaz" diye konuştu.

ALONE53
02-22-2008, 13:33
Allah askerlerimize kolaylık versin ve korusun
Allah TSK yı başımızdan eksik etmesin
dualarımız mehmetciklerimizle

_SoN_
02-22-2008, 13:35
http://www2.internethaber.com/images/news/56909.jpg
Harekat dam üstünde saksağan!
22 Şubat 2008 Cuma 13:22
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, coğrafi şartların Mehmetçik'i zorlayacağını söyledi. Ve...

Kuzey Irak'a dün akşam başlatılan sınırötesi operasyonun yankıları sürüyor. Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı olduğu dönemde PKK'ya karşı yapılan en büyük harekât olan Çelik-1 Operasyonu'nu yöneten Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekatını değerlendirdi...

'DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN'
Pamukoğlu; 'PKK'nın Kuzey Irak'taki 7 ana kampına yarasa gibi bir anda operasyon yapılsa bile yine de coğrafyanın hayal edilemez özelliklerinden dolayı kamplardakilerin tümü ele geçirilemez. Benim için operasyon şuanda dam üstünde saksağandır.' dedi.

'SÜPÜRÜRKEN KAÇTIĞI YERİN ÖNÜNE GEÇMEK GEREK'
'Onlar, helikopter seslerini duyunda mağaralarının içlerine çekilmişlerdir. Bir yerden süpürürken, diğer yerden de onun gideceği kaçacağı yerde bekliyor olmanız gerek. Başka yolu yok.' dedi.

gazeteport

_SoN_
02-22-2008, 13:38
http://www2.internethaber.com/images/news/48462.jpg
Biz bunu 24 kez yaptık
22 Şubat 2008 Cuma 13:26
Türkiye, 1983 yılından bu yana PKK'ya karşı 24 kez operasyon düzenledi? Peki bu harekatlardan ne sonuçlar çıktı?

İNTERNETHABER/
Türkiye, 1983 yılından bu yana PKK'ye yönelik 24 sınır ötesi operasyon düzenledi.
Türk Silahlı Kuvvetleri dün akşam bir kez daha Kuzey Irak’a büyük çaplı bir askeri harekat başlattı. Peki ilk sınırötesi operasyon ne zaman yapıldı? Yapılan operasyonlardan ne sonuçlar alındı..?
İşte 25 Mayıs 1983’te başlayan kara harekatlarının ayrıntıları...
- 25 Mayıs 1983:

İlk operasyon 1983’de yapıldı. Ankara ile Bağdat arasında Sınır Güvenliği ve İşbirliği Anlaşması imzalanırken, anlaşma ile Bağdat TSK'ne sıcak takip yetkisi verdi. Bu sayede 10 km içeriye kadar takip hakkı kazanılmış oldu. 25 Mayıs 1983 tarihli takipte 5.000-7.000 kadar asker sınırı 5 km kadar geçti. Bu operasyon esnasında Irak ordusu da bazı önlemler aldı. Operasyonlarda Barzani kampları da zarar gördü ve PKK ile Barzani arasında yakınlaşma başladı, hatta işbirliği için anlaşma dahi imzalandı.
- Ekim 1984:

1984 Ekim ayında 2. operasyon yapıldı. 12 Ağustos 1986 operasyonu Çukurca Karakolu’na yapılan saldırı ve 14 askerin şehit olmasıyla başladı. Bunun üzerine Türk Hava Kuvvetleri bazı kampları vurdu. Barzani kaynaklarına göre bu saldırılarda 165 peşmerge öldü. 4 Mart 1987 tarihli hava saldırısında da Era, Sırat ve Alamış çevresine konuşlanmış PKK kampları hedef alındı. Bu saldırılar Barzani ile PKK arasında gerginliği başladığı saldırılar oldu.

- Nisan 1991’de:

Türk askeri komando birliği ile sınırı aştı. 5-21 Ağustos’ta da hava gücü desteğinde PKK’lıların olduğu tahmin edilen 24 noktaya vuruş yapıldı. Süpürge Operasyonu’nda Durji bölgesinde yakın temas sağlandı. 1991 yılı boyunca çeşitli defalar sınır aşılmak zorunda kalındı. Ekim’deki operasyonlarda yerel Kürt grupların da desteği sağlandı. Dohuk, Erbil, Zaho, Selahaddin şehirlerine Türk güvenlik güçleri ve istihbaratı kalıcı olarak yerleştirildi. 1992 Bahar aylarında PKK kamplarına havadan bombalar bırakıldı. Kara harekatı bunu takip etti.
- Ekim 1992’de:

15.000 kadar asker hava ve tank desteği altında sınırı geçti. Bu çatışmalarda 450 civarında PKK’lı öldürülürken, PKK bu iddiaları yalanladı.

- 1994 harekatı:

Sınırıirili ufaklı geçişler oldu. 2.000 civarında olduğu belirtilen PKK’lı etkisiz hale getirilmek istendi. Ancak başarısı tartışmalı oldu.
- Ocak 1994:

Hava saldırıları oldukça geniş kapsamlıydı ve Zeli kampı hedef alındı. Bu kamp PKK’lılara mühimmat sağlıyordu. Saldırılarda 200’den fazla PKK’lı öldü. Ancak PKK bunu da yalanladı.

- Nisan 1994:

5.000 asker ile bir kez daha sınır 15 km kadar geçildi.
- Mart 1995:

Bu operasyonda çok sayıda general de görev aldı. 35.000’i aşkın asker sınırı aştı. 60 kmden fazla içeriye girildi (Çelik Operasyonu). 12 PKK kampı hedeflenirken yine binlerce PKK militanının etkisiz hale getirileceği düşünülüyordu. Fakat istenen sonucun alındığı söylenemez.
- 1995’de ise,

Tampon bölge kurulması hedeflendi. Temmuz 1995’de sınır aşılırken operasyonlar birbuçuk ay sürdü. Operasyonlarda 500’den fazla PKK’lı öldürüldü. Rakam PKK’ca yalanlandı. Operasyon özellikle Avrupa Birliği’nce sert bir dille eleştirildi. Aynı döndemde PKK ile KDP arasındaki gerginlik yer yer çatışma şeklinde sürüyordu. Aynı yıl yer yer sınır ötesi küçük çaplı takipler oldu.
- 1996 baharında,

1996 baharında da sınır ötesi operasyon vardı. Havadan Zap, Haftanin ve Kumri dağı ve çevresi bombalandı. Temmuz ayında bir kez daha belli hedefler bombalandı. Barzani saldırılarda sivillerin de öldürüldüğünü iddia etti ve Türkiye’yi suçladı (Atmaca Tokat Operasyonu). Yazın Sinat, Aresindi Boğazı, Birkiavda, Haftanin ve Gelereş civarındaki kamplar hedefteydi. Aynı yılın sonunda PKK bir karakola havan topu ile saldırınca bir tugay ile takip yapıldı.
- 1997 Mayıs;

Balyoz Operasyonu yapıldı. Hava desteği altında 35.000 asker operasyona katıldı. Yaz boyunca Irak’ın kuzeyinde kalındı. Operasyonun devamında 10.000’den fazla takviye asker de katıldı.
- 1997 Eylül ayında,
Eylül’de tekrar Irak’a girildi. Eylül’deki operasyon tank desteği altında yaklaşık 10.000 askerle yapıldı. Ekim’in ikinci haftasında geri dönüldü. Dönüşte 1.000 kadar asker sınır boyunda konuşlandırıldı. Bu operasyonlarda TSK 2 helikopterini kaybetti.
- Aralık 1997’de,

Hakurke bölgesine girildi (Çekiç Operasyonu). Operasyona 20.000 civarında asker katıldı. KDP de Türk askerine destek verdi.
- 1998 baharı,

Yine sınır ötesi operasyon mevsimiydi. 15.000 kadar askerle düzenlenen Murat Operasyonu da istenen sonucu veremedi.

- 1999 Sandviç Operasyonu’nda

Havadan bombalama ve karadan operasyonlar düzenlendi. Lolan ve Hakurke’ye havadan bombalama yapıldı.
- 1999-2003,

Yılları arasında bölgeye dönük kapsamlı bir operasyona girilmemiştir. Bazı hava saldırılarından da sonuç alınamamıştır. Oysa bu dönemde Irak’ta ciddi bir yönetim boşluğu vardı ve ABD ya da herhangi bir engel yoktu. Türkiye bu yıllarda daha kapsamlı önlemler almayarak önemli bir fırsatı kaçırmıştır.
- Son olarak da 21 Şubat 2008:

Saat 10.00-18.00 arasında K. Irak'ta belirlenen hedefler karada konuşlu uzun menzilli silahlar ve Hava Kuvvetleri'ne mensup uçaklar ile vuruldu. Saat 19.00 itibarıyla da Kuzey Irak'a sınır ötesi kara harekatı başlatıldı.

_SoN_
02-22-2008, 13:44
http://www2.internethaber.com/images/news/56893.jpg
Operasyon üç ayaklı
22 Şubat 2008 Cuma 11:45
Türkiye operasyonu tek başına yapmıyor. Üç ayağı bulunan kara harekatının diğer ayaklarında iik ülke daha var.

İNTERNETHABER-Amerika ve Irak üçlü operasyonun diğer ayakları.. Türkiye sabırla yürüttüğü diplomasinin semeresini bu sıcak harekatta alıyor.
Amerika ve Irak'tan gelen ilk açıklamalar bunu gösterdi. İlk tepkiler yumuşak. Titiz kelimeler seçiliyor.

Onay onlamına gelen cümleler kullanılıyor. İşte bu demeçler ABD ve Irak merkezi hükümetinin operasyondan haberi olduğu izlenimini verdi. Zaten ABD ordusu az önce "Operasyondan haberimiz var Türk ordusu siviller zarar görmeyecek garantisi verdi" açıklamasını yaptı.

Ortak düşman ilan edilen PKK için Amerika 'nın anlık istihbarat desteği ve havadan yapılan sınır ötesi oprasyonlarda Bağdat'ın ses çıkarmaması bunun ilk işaretleriydi.

Ankara'nın dünya kamuoyuna hedefin PKK olduğunu yinelemesi ve vurulan hedeflerde sadece terör yuvalarının hedef alınması kara harekatının alıştırmasıydı.

IRAK SES ÇIKARMADI

Irak Başbakanı Maliki de operasyona ses çıkarmayacağını üstü kapalı belli etti. Maliki kendisini arayan meslektaşı Erdoğan'a "siviller zarar görmesin" cümlesi dikkat çekici.. Bu sözler harekatın PKK ile sınırlı olmasının vizesi anlamına geliyor.

Dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari de benzer bir açıklama yaptı. Zebari "harekattan haberimiz yok" dedi. Tepki ifadesi içermeyen bu açıklama bir anlamda "Türkiye'nin müdahalesine karışmıyoruz" mesajını içeriyor.

BARZANİ'NİN ALANI DARALDI

Barzani yönetimi köşeye sıkıştı. Merkezi hükümet ve Amerika desteği K. Irak yönetiminin elini kolunu bağlıyor. Eylem ve açıklamalar birbirine paralel olunca Barzani'nin harekat alanı daralmış oldu.

ABD DİKKATLİ BİR DİL KULLANDI
Öte yandan ABD'nin Yakın Doğu işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch kelimeleri seçerek kullandı. Müttfekini ürkütmeye özen gösterdi. Welch, "Bu problemle savaşta kullanılacak yöntemlere dikkat edilmesi çok önemli''diye konuştu.

_SoN_
02-22-2008, 13:45
http://www2.internethaber.com/images/news/52871.jpg
Habur'da hareket devam ediyor
22 Şubat 2008 Cuma 13:39
Kuzey Irak'a düzenlenen sınırötesi operasyon kapsamında Habur'da hareketlilik devam ediyor...

Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlenen operasyon nedeniyle Habur'daki tank trafiği bugün de sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Irak'ın kuzeyinde üslenmiş terör örgütü
PKK mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel alt yapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, dün saat 19.00'da başlatılan sınır ötesi kara harekatı devam ediyor.

Kara operasyonu başlatılmasıyla dün akşam saatlerinde Şırnak'ın Silopi
ilçesindeki birliklerinden çıkarak Irak'ın kuzeyine hareket eden tankların giriş
çıkış trafiği bugün de sürdü.

Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

_SoN_
02-22-2008, 17:18
http://www.sonforum.info/./images/news/49347.jpg
Barzani uslu konuştu
22 Şubat 2008 Cuma 17:09
"Sabrımızın sınırına geldik" diyen Barzani Kara operasyonunun ardından ilk açıklamasını yaptı.

TSK'nın Kuzey Irak'a yaptığı kara harekatı sonrasında Barzani'nin tepkisi belli oldu.
ASKERİ ÇÖZÜMDEN YANA DEĞİLİZ
Geçtiğimiz hafta "Bu saldırılar durmazsa biz Kürtler buna sert mukavemette bulunacağız. Silahla karşılık vereceğiz" diyen Mesud Barzani, Türk askerinin Kuzey Irak'a girmesinden sonra ağız değiştirdi. Barzani "askeri çözümden yana değiliz" dedi.

Alestahan
02-22-2008, 18:17
biraz geç kaldılar sanki.. kara harekatı için.. .

_SoN_
02-28-2008, 19:06
http://www2.internethaber.com/images/news/56988.jpg
TSK'dan 7. gün bilançosu
28 Şubat 2008 Perşembe 18:59
Genelkurmay, Kuzey Irak'ta 7 gündür süren kara harekatının son bilançosunu açıkladı. İşte öldürülen terörist sayısı;


Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde sürdürülen harekatın 7'nci gününde 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, böylece harekatın başlangıcından buyana etkisiz hale getirilen teröristlerin toplamının 237'ye yükseldiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürülen harekata ilişkin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasında şöyle denildi:

"Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekat, 7'nci gününde planlandığı şekilde devam etmektedir. Harekata katılan birliklerimiz dün teröristlerle bir bölgede sıcak temas sağlamışlar; çıkan çatışmada 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Başlangıçtan itibaren etkisiz hale getirilen teröristlerin toplamı 237'ye yükselmiştir.
28 Şubat 2008 günü saat 17.00 itibarıyla, birlikler sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine devam etmektedirler. Birliklerimizin sahip oldukları üstün kış teçhizatı ve alınan ilave tedbirler sonucu, personelimiz olumsuz hava koşullarından etkilenmemiştir.

Derinlikte belirlenen terörist hedeflerin, Hava Kuvvetleri ve uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alınmasına ve birliklerin bütünleme ikmali ve takviye faaliyetlerine gün boyunca devam edilmiştir. Temas bölgesindeki uçaksavar mevzilerini vuran uçaklarımızın, ayrıca takviye maksadıyla bölgeye girmekte olan bir terörist grubu da etkisiz hale getirdikleri değerlendirilmektedir.

Harekat esnasında Irak'ın kuzeyindeki altyapının tahrip edildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bölgede sadece PKK terör örgütünün faydalandığı ilkel altyapı tesisleri kullanılamaz hale getirilmiştir."

_SoN_
02-29-2008, 11:07
http://www.sonforum.info/./images/news/49116.jpg
Kara harekat sona erdi
29 Şubat 2008 Cuma 11:04
Amerika bastırdı... Harekat bitirildi... İddialar bu yönde. Günün sıcak gelişmesi, sınırötesinde yaşanıyor. İşte ayrıntılar...


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 8 gün önce başlattığı sınır ötesi kara harekatının dün geceden itibaren sona erdiği iddia edildi. İddia Kuzey Irak'tan geldi... Peşmerge sözcüsü Cabbar Ali Yaver, harekatın durduğunu öne sürdü.

Dün akşam saatlerinde bölgede başlayan sukünet ve sınır ötesine geçen boş kamyonların sırrı geç saatlerde çözüldü.

Gece boyunca bu araçlar sınır ötesine giden askerleri geri getirdi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, özel birlikler sınır ötesinde göreve devam ediyor.

Bu birliklerin harekat sırasında ele geçirilen noktalarda kontrollere devam edeceği kaydedildi.