PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İDO'nun satışı tamamlandı !


Melancholy
05-12-2011, 17:37
İDO'nun satışına meclisten onay çıktı

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2010/432720110223064806464.jpg (http://www.haber7.com/)

Rekabet Kurulu'ndan izin çıkmasının ardından İstanbul Belediye Meclisi, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) yüzde 100 hissesinin özelleştirilmesine onay verdi.


Yasin Kılıç'ın haberi
4 Mayıs 2011 tarihli toplantısında İDO'nun özelleştirmesi ile ilgili yapılan başvuruyu inceleyen Rekabet Kurulu, özelleştirme işlemine izin verilmesinde herhangi bir sakınca olmadığına karar vermişti.
Kurumun hazırladığı raporda İDO'nun mevcut işlevine devam edeceği, rekabeti engelleyen bir durum olmadığı ve şirketin sadece el değiştirdiği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne cuma günü gönderilen Rekabet Kurumu 4. Daire Başkan Vekili Orçun Şenyücel imzalı kararda, "Özelleştirme işlemine izin verilmesine sakınca olmadığına karar verilmiştir." denildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu hafta yapılacak mayıs ayı toplantılarında İDO'nun özelleştirilmesi meclis üyelerinin onayına sunuldu.
İDO'nun özelliştirilmesi ile ilgili görüşülen rapor CHP'li meclis üyelerinin hayır oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye Meclisi üyelerinin onay vermesi ile İDO yeni sahibiyle deniz taşımacılığına yelken açacak.
İhalede en yüksek teklif 861 milyon dolar ile Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişiminden gelmişti. Ortak girişim grubu, İDO'yu 30 yıllığına işletecek.

Zaman