PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Barcelona:1 Real Madrid:1 Wembley'e Barça gidiyor..


Melancholy
05-04-2011, 00:36
Wembley'e Barça gidiyor..


Şampiyonlar Ligi'ndeki El Clasico eşleşmesinin rövanşında Real Madrid karşısında istediğini alan Barcelona, Wembley Stadı'nda yapılacak finale adını yazdıran ilk takım oldu..


http://www.ajansspor.com/resimv3/barcelona_sevinc_030511.jpg




(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

BARCELONA: 1 - REAL MADRİD: 1

Stat
Camp Nou

Hakem
Frank De Bleeckere (Belçika)

Barcelona
Valdes, Dani Alves, Mascherano, Pique, Puyol (Dk. 90+1 Abidal), Xavi, Busquets, Iniesta, Villa (Dk. 74 Keita), Messi, Pedro (Dk. 90+3 Afellay)

Real Madrid
Casillas, Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo, Diarra, Alonso, Ronaldo, Kaka (Dk. 60 Mesut), Di Maria, Higuain (Dk. 55 Adebayor)

Goller
Dk. 54 Pedro (Barcelona), Dk. 64 Marcelo (Real Madrid)

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Barcelona, deplasmanda 2-0 yendiği ezeli rakibi Barcelona'yı konuk etti.

Kontrollü başlayan maçta ilk 25 dakikadan itibaren oyunluğuna ağırlığını koymaya başlayan Barcelona, 30'la 40. dakikalar arasında önemli pozisyonlar da yakaladı ancak Casillas'ı geçmeyi başaramadı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya Real Madrid daha istekli başlarken, Barcelona 54. dakikada Pedro ile öne geçmeyi başardı. Bu gole 10 dakika sonra Marcelo ile cevap veren Real Madrid umutlanırken, kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Barcelona, Wembley Stadı'nda oynanacak finale yükselen ilk takım oldu.

Bu arada karşılaşmanın ikinci yarısı başlamak üzereyken sahaya giren bir taraftar ilginç görüntülere sahne oldu. Bir süre güvenlik görevlilerini peşinde koşturduktan sonra elindeki bereyle Ronaldo'ya vuran taraftar sonra kendini yere attı ve güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi.

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
20' Soldan ceza sahasına giren Messi'nin Villa'ya çıkarmak istediği pasta Carvalho araya girdi.

22' Sağ köşeden Xavi'nin ceza sahasına ortaladığı kornerde Busquets'nin kafa vuruşunu Casillas kontrol etti.

32' Sağ çaprazda topla buluştuktan sonra açısını düzelten Messi'nin ceza sahası dışından sol köşeye yaptığı plase vuruşu Casillas iki hamlede kontrol etti.

33' Alves'in sağdan ceza sahası dışına doğru yaptığı ortayı göğsüyle indirip içeri giren Messi'nin vuruşu yandan auta çıktı.

34' Barcelona bir kez daha etkili geldi. Ceza sahası sol köşesine gönderilen pasla buluşan Villa'nın uzak köşeye yaptığı vuruşu Casillas çelmeyi başardı.

37' Casillas bir kez daha gole izin vermedi. Soldan ceza sahasına sokulan Villa'nın yerden pasını Xavi, ceza sahasına doğru çıkardı. Messi'nin yerden vuruşunda Casillas soluna giden topu yatarak çıkardı.

54' Iniesta'nın savunmanın arkasına gönderdiği derin pasla ceza sahasına giren Pedro, sol ayağıyla topu sağ köşeye gönderdi: 1-0

64' Real Madrid, ilk ciddi pozisyonunda beraberliği sağladı. Hafif sol çaprazdan ceza sahasına giren Di Maria'nın vuruşunda top yan direkten döndü. Dönen topu kontrol eden Arjantinli'nin ortaya çıkardığı pasta Marcelo skora dengeyi getirdi: 1-1

73' Sağ kanattan Busquets'in ceza sahasına yaptığı ortada Messi'nin kafa vuruşu üstten auta çıktı.

83' Xavi'den aldığı pasla sol çaprazdan ceza sahasına giren Iniesta, rakibinden kurtulmak isterken topu kaptırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 1-1'lik sonucun ardına Barcelona finale adını yazdırdı.


Ajansspor