PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursaspor:0 Ankaragücü:0 Kardeş payı..


Melancholy
03-21-2011, 22:58
Kardeş payı..


Zirve takipçisi Bursaspor bir yara daha aldı, konuk ettiği "kardeş takımı" Ankaragücü karşısında 2 puan bıraktı..


http://www.ajansspor.com/resimv3/bursaspor_ankaragucu_oyku.jpg




Fenerbahçe ve Trabzonspor'un kazanmasıyla zirvenin 10 puan gerisinde kalan Bursaspor, 26. haftanın kapanış maçında Mesut Bakkal'ın göreve gelmesiyle iki maçını da kazanan "kardeş takımı" Ankaragücü ile karşılaştı.

Tribünlerde dostane ve renkli görüntüler sergileyen Bursasporlu ve Ankaragücülü taraftarlar, iki takım oyuncularını da sahaya ısınmak için çıktıklarında ve maç öncesi alkışlarla karşıladı ve iki takım futbolcularını birlikte tribüne çağırdı.

Bursaspor'un başında 100. maçına çıkan teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a plaket verildi. Maç öncesi saha kenarında gerçekleşen törende Sağlam plaketini Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinden aldı.

Ertuğrul Sağlam, kadroda rotasyona gitme geleneğini bu maçta da sürdürdü. Geçen hafta ilk 11'de yer verdiği Altidore, Ergiç, İbrahim ve Svensson yedekler arasında yer aldı. Geçen haftanın yedekleri Ömer Erdoğan, Bekir Ozan, Insua ve Volkan Şen ise as kadroda yer aldı.

Pozisyon bakımından kısır geçen ilk yarıda Bursaspor, Volkan Şen ve Ozan İpek'in uzaktan attığı şutlarla gole yaklaşırken, Ankaragücü 42. dakikada bu devrenin en önemli pozisyonundan yararlanamadı. Ceza sahası sol köşesinde topla buluşan Bednar'ın uzak köşeye yaptığı plaseyi Ivankov son anda uzanarak çeldi ve ilk yarı golsü sona erdi.

Ertuğrul Sağlam, ikinci yarının hemen başında oyuna ilk müdahalelerini yaptı. Insua ve Batalla'yı oyundan alırken Ergic ve Altidore'u sahaya sürdü. Mesut Bakkal ise ilk değişikiğini 58. dakikada Bednar'ın yerine Vittek'i sahaya sürerek yaptı

Bursaspor ilk önemli pozisyonunu 65. dakikada yakaladı. Ceza sahası sol çaprazına gönderine pasta Miller'in topun gelişine yaptığı vuruş az farkla uzak direğin dibinden auta çıktı.

Ertuğsul Sağlam maça son müdahalesini 76. dakikada Volkan-Sercan değişikliği ile yaparken, bir dakika sonra gole bir kez daha yaklaştı. Miller'ın kafa ile ceza sahasına indirdiği pozisyonda vücudunu çok iyi kullanarak kaleye yüzünü dönen Altidore'un sert şutu, üstten auta çıktı.

Kalan dakikalarda önemli bir pozisyon olmadı ve Bursaspor bu beraberlikle zirvenin 9 puan gerisinde kaldı.

Bu arada Bursaspor'da sarı kart gören Ömer Erdoğan ve Mustafa Keçeli, haftaya oynanacak Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştüler.

-BURSASPOR: 0 - ANKARAGÜCÜ: 0

Stat: Atatürk

Hakemler: Süleyman Abay, Serkan Akarca, Mehmet Cem Hanoğlu

Bursaspor: Ivankov, Ali, Ömer, Serdar, Mustafa, Volkan, (Dk.75 Sercan), Bekir Ozan, Insua (Dk.46 Ergiç), Ozan, Batalla (Dk.46 Altidore ), Miller

Ankaragücü: Özden, Sapara, Bednar (Dk.57 Vittek), Adem, Mehmet, Kağan, Rajnoch, Özgür (Dk. 83 Murat), Zewlakow, Klukowski, Gabric (Dk.72 Turgut)

Sarı kartlar: Dk. 10 Ömer Erdoğan, Dt.40 Mustafa (Bursaspor), Dk.10 Bednar, Dk.40 Gabric, Dk.72 Özgür, Dk.77 Vittek, D.90 Turgut (Ankaragücü)



Ajansspor