PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Las Vegas'ta Bir Robin Hood Masalı...


ĄηêŁkå39™
07-31-2010, 16:42
Las Vegas'ta Bir Robin Hood Masalı...
Kendisine Robin Hood diyor ve zenginden alıp fakire vermeye yeminli. Las Vegas'ta bir Robin Hood masalı...

http://www.zekirdek.com/images/news_upload/10dd3aa30d465b3955f68ccf1b413473.jpg
Bu modern Robin Hood versiyonu, Sherwood ormanında değil, Las Vegas'ın gözalıcı kumarhanelerinde ortaya çıktı. Gizemli hilebaz kart oyuncusu, hünerlerini, profesyonel kumarbaz gibi görünerek kumarhaneleri 'soymak' amacıyla kullanıyor. Kazancını ise zor durumdaki talihsiz ailelere veriyor. 'Maid Marian'ı yani partneri ise Brezilyalı bir model. Adını Lady Greice olarak açıklıyor. Kimliğini gizlemeye devam eden Robin, bir internet sitesi oluşturarak zor durumdaki talihsiz insanları, yaklaşık 50 bin dolara kadar başvuru yapmak üzere hikayelerini göndermeye davet ediyor. Şimdiye dek zor durumdaki ailelere 900 bin dolardan fazla dağıtmış. Bunlar arasında, kazandığı 30 bin doları verdiği Kegler ailesi var. Aile küçük kızlarının beyin tümörünün tedavisi nedeniyle borç batağındaydı ve Robin'in yardımıyla bundan kurtuldu. Şimdi 40'lı yaşlarında olan Robin, kendisinden daha talihsiz yaşamları olan insanlara yardım etmenin vaktinin geldiğine karar vermiş.


"Çoğu insan benim sahip olduğum yaşam tarzını ancak rüyasında görebilir: Kumarhanelere özel uçakla gidiyorum, devasa lüks apartmanlarda oturuyorum. Bü yüzden bunu onlarla paylaşmak istedim. Onlara doğrudan para dağıtlam daha kolay olabilirdi, ama yirmibir oyuncusu olarak hünerlerimi göstermek, bir şey yaparak o parayı elde etmek çok daha doğru geldi. Robin Hood filmini, bilhassa Errol Flynn'le olan orijinal versiyonu daima sevmişimdir. Bençe Russell Crowe da iyi bir Robin olmuş. Filmi sevdim. Robin bunu yıllar önce yapabilmişse, ben de Vegas'ta bunun benzerini yapabilirim diye düşündüm. Kendime Robin Hood 702 diyorum. 702 Las Vegas'ın posta kodu" diyen Robin, ABD'nin doğusundan olduğunu ve 16 yaşından beri profesyonel olarak kumar oynadığını söylüyor. Kegler ailesinin hikayesinden çok etkilendiğini söyleyen Robin, onları Vegas'a getirip beş yıldızlı bir otelde kalmalarını da sağlamış. Kendi parasıyla kumar masasına oturup, başlangıçta 300 bin dolardan fazla kaybettikten sonra gerekli parayı kazanmış.

Robin, "Onlara parayı verebilirdim, ama parayı kumarhaneden kazanıp onlara vereceğime söz vermiştim. Onlara yardım ettikten sonra odama gittim ve sadece ağladım. Belki birilerinin hayatlarını değiştirebilirdim, onlara yardım edebilirdim" diyor. Robin, bazı milyarder arkadaşlarını da ikna edip onun projesine dahil etmeye çalıştığını da anlatıyor: "Stewart Rahr adlı New Yorklu bir milyarder var ve bana katılmak istiyor." Hikaye Hollywood'un da dikkatini çekmiş.

(Gazeteport)