PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖSYM Unutkanlık Yapmış!..


ĄηêŁkå39™
07-19-2010, 14:47
ÖSYM Unutkanlık Yapmış!..
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSYS kılavuzundaki 49 programda yanlışlık yapıldığını açıkladı. Hatanın “küçük bir unutkanlıktan” kaynaklandığını söyleyen Yarımağan, “İki sayfalık düzeltme yaptık” dedi...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSYS Kılavuzu'daki yükseköğretim programlarının 2009 merkezi yerleştirmedeki en düşük puanları ve başarı sıraları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

"KÜÇÜK BİR UNUTKANLIK"
Yarımağan, 2010 ÖSYS Yüksek Ögretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda yer alan ''2009 ÖSYS En Küçük Puan ve Başarı Sıraları'' bilgilerinde, 49 program için yanlışlık olduğunun belirlendiği belirterek, şunları söyledi:

"İSTEDİĞİNİZ BÖLÜMÜ ÖNE YAZIN"
''Bu yanlışlık küçük bir unutkanlıktan kaynaklanıyor. Görme adayların yerleştirmelerinde bir takım özel işlemler yapılıyor. Çünkü görme engelli adaylar şekilli sorulardan muaflar... Bunu iki sayfalık bir düzeltme halinde hazırladık. Bu düzeltmeleri internet sayfamıza da koyduk. Adaylar çok istemediği yeri daha önce yazıyor. İstediğiniz daha önemli, istediğiniz bölümü daha öne yazın. Kayıt olmayacağınız programları yazmayınız." (ntvmsnbc)