PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte “Özel Ordu”nun ayrıntıları


kelebek35
07-16-2010, 11:47
Özel ordu projesinde ayrıntılar netleşmeye başladı, 'Profesyoneller' kendi yöntemleriyle savaşacak.

Başbakan Erdoğan’ın, görüştüğü siyasi parti genel başkanlarına ana hatlarını aktardığı “Özel Ordu”nun ayrıntıları netleşiyor. Uzman erbaşlardan oluşacak 20 bin kişi ordu, 5 tugaya ayrılacak.

Hükümet, Genelkurmay Başkanlığı’nın 2007 Haziran ayında kararlaştırdığı, “Terörle mücadelede profesyonelleşme” kararının uygulama sürecini hızlandırmak için kolları sıvadı. Özellikle son dönemde sınır karakollarına yönelik saldırılarda erlerin şehit olması üzerine bu çalışmayı hızlandırma kararı alan Hükümet, kısa sürede profesyonel asker sayısını 20 bine çıkarmayı hedefliyor.

30 YAŞINDA SONRA NE OLACAK ?

5 tugaya bölünecek olan 20 bin uzman erbaş alımı ve eğitimi için süreç hızlandırılacak. Yasal altyapıyı gözden geçiren hukukçu kurmaylar, Uzman Erbaş Kanunu kapsamında bu alımların yapılıp yapılamayacağına bakacak. Kanun kapsamı yeterli olmazsa, kanun Meclis’te genişletilecek.

5-10 yıl arasında dağlarda ve sınır karakollarında görev yapacak olan bu personelin,emekli olabilmesi için de düzenleme yapılacak. Bu personele 30-32 yaşlarını aştıktan sonra kamuda iş verilecek.