PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Faili meçhul cinayetlerle ilgili Şahidler 'Toros'a binen geri dönmüyordu'


kelebek35
07-10-2010, 10:57
Faili meçhul cinayetlerle ilgili Albay Cemal Temizöz ile 6 korucu ve itirafçının yargılandığı davada şok eden bir iddia ortaya atıldı.

Tanık Nurettin Elçi, "1994'te iki kişi ağabeyimi bir 'Toros'a bindirip götürdü. Üç gün sonra cesedini buldum. Cizre'de o Toros'a binen geri gelmiyordu" dedi

Kayseri eski Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına dün devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın, Hıdır Altuğ, Adem Yakin ve Kukel Atağ katıldı. Maktul Ramazan Elçi'nin 1994 yılı şubat ayında öldürülmesiyle ilgili dört tanık dinlendi.

Tanıklardan maktulün kardeşi Nurettin Elçi, olay günü kardeşiyle birlikte ilçe merkezindeki dükkanlarında çalıştıkları esnada ellerinde uzun namlulu silah bulunan iki şahsın geldiğini söyledi. Kendisinin o esnada dükkanın arka bölümünde çalıştığını anlatan Elçi şöyle dedi:

"Şahıslar, 'Ramazan ve Nurettin Elçi'nin dükkanı bu mu' diye sordu. İçeride müşteriler vardı. Kardeşim 'Evet' diye cevapladı. Ben konuşmaları duyuyordum. Şahıslar, içerideki müşterileri dışarı çıkardı. Bende arka bölümde elime bir teneke yağ alıp sanki müşteriymişim gibi dükkandan çıktım. Şahıslar beni tanımadı. Kardeşimi 'Toros' marka otomobile bindirip götürdüler."

BAŞINA TEK KURŞUN

Olayla ilgili olarak Cizre Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Elçi, olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti. Elçi, üç gün sonra hastane morgunda bir cesedin olduğu yönünde bilgi aldığını kaydetti. Hastaneye gittiğinde, cenazenin kimsesizler mezarlığında defnedilmek üzere belediye ekiplerine teslim edildiğini öğrendiğini ifade eden Elçi şu çarpıcı ifadeleri kullandı: "Bunun üzerine mezarlığa gittim. Daha toprağa verilmemişti. Ölünün yüzüne baktım. Kardeşimdi. Başından tek kurşunla vurulmuştu. Zaten ilçede herkes biliyordu. Cizre'de o Toros marka taksiye binen bir daha geri gelmiyordu. Daha sonra korkudan İstanbul'a gittim. Birkaç yıl orada kaldım" dedi.

Nurettin Elçi, kardeşinin ölüm kaydına nüfus müdürlüğünde 'kalp krizi' yazıldığını da sözlerine ekledi. Mahkeme başkanı, tanık Elçi'ye sanıklar arasında, olay günü kardeşini götüren şahısların bulunup bulunmadığını sordu. Sanıklara dönen tanık Elçi, Hıdır Altuğ'u göstererek "Bu kişi gelenler arasında vardı" dedi.

DİŞLERİNİ SÖKTÜLER

Tanık Arafat Aydın da 1994 yılında amcasının oğlu korucu Mustafa Aydın'ın öldürülmesi olayı ilgili sanıklardan itirafçı Adem Yakın ve Hıdır Altuğ'u sorumlu tuttu. Aydın, itirafçıların kendilerine yaptıkları işkence yaralarını astsubay ve üsteğmenin ağlayarak tedavi ettiğini belirtti. İtirafçıların, Mustafa Aydın'ın bütün dişlerini taşla kırdığını ve Mustafa'nın boğazına şiş sokarak öldürdüklerini anlattı.

Temizöz'ü savunan Başbuğ'a suç duyurusu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 20 cinayeti azmettirdiği gerekçesiyle 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan Albay Cemal Temizöz'ü savunması yargıya taşınıyor. Faili meçhul cinayetler davasının müdafi avukatı Tahir Elçi, Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu. Elçi, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na gönderilmek üzere, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede Başbuğ hakkında, TCK'nın 277. maddesine muhalefetten dava açılması gerektiği belirtildi.

BASKI KURULUYOR

Başbuğ'un görülmekte olan dava ile ilgili kamusal yetki, güç ve nüfuzunu kullanarak, yargı görevini yapan savcı ve yargıçlar üzerinde baskı kurduğuna işaret edilen dilekçede "Yargı mensuplarını etkilemeye teşebbüs eden şüpheli İlker Başbuğ hakkında kamu davası açılması talep edilir." denildi. Başbuğ, Star Tv'de yayımlanan röportajda şu ifadeleri kullanmıştı: "Beni en çok üzen olayların başında şu geliyor: Terörle mücadelede görev yapmış, canını feda etmekten kaçınmamış subayın, generalin, astsubayın haksız yere suçlanmaları beni çok rahatsız etti. Bir terör örgütüne üye olmakla suçlanıyorlar. Albay Cemal Temizöz, buna bir örnek.''

İHD'den Genelkurmay Başkanı Başbuğ hakkında suç duyurusu İSTANBUL(CİHAN)- İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi önünde toplanan İHD üyesi grup adına açıklama yapan İHD Şube Sekreteri Ümit Efe, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Ümit Efe, Başbuğ'un TCK 216'da tanımlanan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ile TCK 215 madde de tanımlanan suç ve suçluyu övme' suçlarından hakkında dava açılmasını talep etti. Efe, Başbuğ'un röportajında Ergenekon davasında yargılanan 'Albay Cemal Temizöz ve diğer subayların suçsuz olduğunu ve onların arkasında olduğu belirterek övdüğünü' dile getirdi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yetkisini aştığını ifade eden ifade Efe, savcıların Başbuğ'un yaptığı konuşmanın kasetlerini de dinlenmesini istedi.

Basın açıklamasının ardından İHD İstanbul Şube Sekreteri Ümit Efe ve arkadaşları adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Bugün
__________________