PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır'da köylüler askerle çatıştı 2 ölü


Melancholy
07-02-2010, 19:26
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/diyarbakirda_catisma_2_olu_1_yarali.jpg


Diyarbakır Lice’de çıkan çatışma sonucu 2 kişi öldü 1 kişi yaralandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde operasyondan dönen jandarmaya silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak ele geçirildi.



Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 vatandaş öldü, 1 kişi yaralandı.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup köylü arasında gece çatışma çıktı.

DUR İHTARINA ATEŞLE KARŞILIK VERDİLER
Olay Çarşı Mahallesi'ne bağlı Ahmet mezrasında meydana geldi. Arazi araması yapan güvenlik güçleri bir grupla karşılaştı. Dur ihtarında bulunan askerlere gruptan ateş açıldığı bildirildi.

Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada Taruk ailesine mensup 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerine silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 2 kişi ve bir yaralıyla birlikte iki pompalı av tüfeği ile bir tabancanın ele geçirildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Lice ilçesi Goma Ahmet mezrası bölgesinde icra edilen operasyon sırasında gece saat 02.30 sıralarında bir grup tarafından güvenlik güçlerine ateş açılması üzerine çatışma çıktığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

''Havanın aydınlanmasını müteakip olay yerinde yapılan incelemede iki şahıs ölü, bir şahıs yaralı olarak ele geçirilmiştir. Olay yerinde şahıslar tarafından kullanılan 2 pompalı av tüfeği ile bu tüfeklere ait 15 boş, 20 dolu fişek, 7.65 çapında bir tabanca ile tabancaya ait bir boş, 6 dolu fişek, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 5 adet boş, 16 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el dürbünü ile bir şahsa ait kimlik kartı bulunmuştur. Kimliği tespit edilen şahıs ile ilgili aramalara devam edilmektedir. Olayla ilgili savcılıkça başlatılan soruşturma devam etmektedir.''

ÖLENLERİN YAKINLARI NE DİYOR?
Olaydan askerleri sorumlu tutan ölen Ferhat Taruk’un ağabeyi Tekin Taruk ile dedesi Abdurrezak Taruk, şikayetçi olacaklarını söyledi. Tekin Taruk, silah sesleriyle birlikte uykudan uyandığını ve köye gitmek istediğini ancak askerlerin buna izin vermediğini anlattı. Kardeşinin yaralanınca kendisini cep telefonuyla arayıp yardım istediğini belirten Taruk, “Telefondan sonra köye gitmeye çalıştım ama askerler bırakmadı. Ambulans çağırdık. Hani, Kulp ve Lice’den ambulanslar geldi. Ambulansların da girmesine izin vermediler. Saat 04.30 sıralarında ambulanslara izin vermiş olsalardı belki ölmeyeceklerdi. Haklarında dava açacağım, kardeşimin ölümü bu kadar ucuz olmamalı” dedi.
Ölenlerden Çekdar Kanay’ın amcası Niyazi Kanay da, “Çocuklar o akşam kaybolan hayvanı arıyordu. Operasyon olmuş. Askerler bunları görünce ateş etmiş. Ölenlerin hepsi sırtlarından aldıkları kurşunlarla ölmuş” diye konuştu.


ensonhaber