PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu millet ezanla uyanır, ezanla yatar


Melancholy
07-02-2010, 18:22
Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, son zamanlarda ezan sesiyle ilgili tartışmalara nokta koydu.
http://www.milligazete.com.tr/dosyalar/haberler/2010/07/02/168822/bu-millet-ezanla-uyanir-ezanla-yatar-medium-0.jpg http://adsrv.prodestek.com/www/delivery/avw.php?zoneid=68&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&n=a831eec1 (http://adsrv.prodestek.com/www/delivery/ck.php?n=a831eec1&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE)

Bardakoğlu, "Bu millet ezanla uyanır ezanla yatar, ezan sesini tartışma yapmaz." dedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, müftülük kompleksinin temel atma törenine katılmak üzere Erzurum'a geldi. Erzurum Havalimanı'nda basın mensuplarına "ezan sesine yapılan düzenleme" ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Bardakoğlu, Türk halkının ezan sesini hiçbir zaman tartışma konusu yapmadığını söyledi. Prof. Dr. Bardakoğlu, ezan sesiyle ilgili düzenlemenin sadece, herkesin mutlu olacağı ve ahenkle dinleyebileceği bir makamda okunmasını arzu ettiklerine belirterek, "Milletimiz ezan sesini tartışma konusu yapmaz. Sadece herkesin mutlu olacağı, herkesin ahenkle dinleyeceği bir ezanın okunmasının gayreti içindeyiz. Bu konuda milletimizin talebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düşüncesi arasında fark yok. Zaten yıllardır ezanın makamına ve usule uygun en iyi şekilde okunması için kurslar düzenleniyor. En büyük arzumuz, çevreyi rahatsız etmeden, ses ayarını iyi tutarak, bu hoparlörün mekanik hışırtısına kurban gitmeden insan sesinin güzelliğini yansıtacak Ezan-ı Muhammediyi okutmaktı. Medyaya yansıyan ciddi tartışma değil. Milletimiz, ezan sesiyle uyanır, ezan sesiyle yatar." dedi.
"Kenstsel reforma ihtiyaç var"

Camilere imam atanmasında en büyük sorunun nüfus hareketliliğinden kaynaklandığını da anlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ülke nüfusunun dörtte üçünün şehirlerde yaşamasına rağmen, imam kadroların çoğunun köylerde olduğunun altını çizdi. Bu nedenle şehirlerdeki vatandaşların din hizmeti ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı çektiklerine değinen Bardakoğlu, "Ülkemizde nüfus hareketi var. Uygun kadroları şehirlere aktaramıyoruz. Yarısı göç etmiş köyde din görevlisi kalıyor. En ücra yerlerde görev yapan biz kaldık. Köylüler şehirlere taşınıyorlar, yeni mahalle kuruyorlar, oralarda cami yapılıyor. Kadro bulmamız gerekiyor. Nüfusumuzun dörtte üçü şehirde ancak kadromuzun çoğu köylerde. Kentsel reforma ihtiyaç var. Vatandaşın din hizmetini karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Milli Gazete