PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siirt’te çatışma: Biri üsteğmen 5 şehit


Melancholy
07-01-2010, 11:33
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/siirtte_catisma_1_ustegmen_3_korucu_sehit_1.jpg


Siirt’te meydana gelen çatışmada Biri üsteğmen 5 şehit

Siirt'in Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir subay, bir uzman çavuş 5 kişi şehit oldu..



SİİRT’in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğan Köyü yakınlarında konuşlu Komando Taburu’nun koruma üs bölgesine dün gece saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, 1 üsteğmen, bir uzman çavuş ile 3 korucu şehit oldu, 1 astsubay ile 1 er yaralandı.

Doğan Köyü yakınında konuşlu Komando Taburu’nun, komşu Sarıyaprak Köyü yakınlarındaki koruma üs bölgesine dün gece saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK’lı grubu uzun namlulu silahlarla saldırdı. Teröristlerin bir bölümü değişik noktalardan ateş açarken, bir grup da taburun koruma üs bölgesine sızma girişiminde bulundu.

SONDAKİKA: ÇATIŞMALARDA 12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ (http://www.ensonhaber.com/siirtte-11-pkkli-olduruldu.html)


Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle henüz kimliği öğrenilemeyen 1 üsteğmen şehit olurken, 1 astsubay ile 1 er de yaralandı.
Şehit Üsteğmen

http://www.ensonhaber.com/resimler/diger/asker_19.jpg

Çapraz ateşe aldı
PKK'lı teröristlerte Komando Taburu'ndaki askerler arasında çatışma devam ederken, bölgesine takviye istendi. Doğan Köyü’nden sevk edilen bir korucu timi, askerlere destek için giderken PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Teröristler çapraz ateşe aldığı timde 3 korucuyu şehit etti.
TSK'tan açıklama:
'2. Saldırı teşebbüsüne güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş, ancak teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu; 1 Subay, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 1 Er yaralanmıştır. Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı subay ve uzman çavuş kurtarılamayarak şehit olmuştur.
3. Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terörist grup tarafından Doğan Köyü - Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak üzere görevlendirilmiş olan Geçici Köy Korucuları (GKK) Timine de silahlı saldırıda bulunulmuş ve saldırı sonucu 3 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuştur.'


Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye helikopterlerle komandolar indirildi. Komando Taburu'nun üs bölgesine sızmaları önlenen teröristleri Kobra helikopterler ateş altına aldı.

Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatalın geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü belirtildi.


ensonhaber

NOYAN
07-01-2010, 11:40
şehitlerimize Allah rahmet eylesin....

bu teröristlerin de Allah belalarını versin.

Melancholy
07-01-2010, 11:53
Teröristlerin de Allah belasını versin onlara güç verenlerinde Allah belasını versin ...

Melancholy
07-01-2010, 12:43
http://img5.mynet.com/ha5/yazi/mustafa-cuhadar2.jpg (http://haber.mynet.com/detay/guncel/tayini-cikti-sehit-oldu/519616)

DİGİMAX
07-01-2010, 12:46
yetmedimi hala artık bi ek paket tedbir alınsın.
herkez yatarım aşağı alırım maaşımı olmuş..