PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte pkk gerçeği; Okul bahçesine roket attılar!


Melancholy
06-29-2010, 00:44
http://images.iha.com.tr/i//2010/06/28/mainTopHeadline/IHA_20100628_97755.jpg


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri birliğe yapılar roketli saldırının ardında bölgede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı.

HAKKARI


http://www.iha.com.tr/haber/Assets/img/kategoriler/detay/video_izle_icon.gif (http://www.iha.com.tr/haber/videowatcher.aspx?vid=6821&cid=735) Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız (http://www.iha.com.tr/haber/videowatcher.aspx?vid=6821&cid=735)


Önceki gün akşam saatlerinde Çukurca ilçesi girişinde bulunan Jandarma Asayiş Bölüğüne PKK mensupları tarafından 2 roket atılmıştı. PKK üyelerinin roketleri attığı iddia edilen Amir Şaban Mahallesi Hasan Tepe mevkiinde sabah saatlerinde roketlerin atıldığı olay yeri arandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Şehit Bilal Soybilginç Yatılı İlköğretim Okulu Bölge Okulu arkasında patlamamış bir roket tespit ettikleri belirtildi.


Roketin ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak daha sonra imha edileceği belirtildi. Öğrencilerin Okulda olması halinde ise atılan ve patlamamış roketin okuldaki öğrencilere zarar verebileceği belirtildi. Ancak okulların tatil olmasıyla birlikte ortalıkta kimsenin bulunmadığı bildirildi.


ASKERİ BİRLİKLERE KAMYONLARLA KONTEYNIR TAŞINDI


Hakkari Çukurca ilçe merkezinde ise sınır boylarındaki askeri birliklere doğru 4 araçlık mühimmat dolu konteynırlar gönderildi. Mühimmat taşıyan araçlara ise sinyal bozucu araçların eşlik ettiği bildirildi.


TERMAL KAMERALAR TESPİT ETTİ TOP ATIŞLARI BAŞLADI


Çukurca ilçesinin Çayırlı ile Işıklı bölgesinde bulunan termal kameralar tarafından bulunan termal kameraların ırak sınırında bir hareketliliği tespit etmesi üzerine ise, obüs toplarının namluları hareketliliğin yaşandığı bölgeye çevrilerek atışlar yapıldı. Yapılan top atışları ilçede ise rahatlıkla duyuldu. İlçe merkezinde askeri hareketlilik görünmezken, sınır boylarına ise daha önce yerleştirilen askerlerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.


İHA