PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Paraguay : 0 Y.Zelanda : 0


Melancholy
06-24-2010, 22:06
http://www.ajansspor.com/resimv3/yenizelanda_paraguay_10.jpg


Paraguay zirvede bitirdi..
Yeni Zelanda ile golsüz berabere kalan Paraguay, lider olarak ikinci tura yükseldi.. Zelanda ise yenilgi almadan Dünya Kupası'na veda etti..

-NOTLAR.. NOTLAR..
Dünjya Kupası F Grubu son hafta mücadelesinde Paraguay ile Yeni Zelanda, Polokwane kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Peter Mokaba Stadı'nda karşı karşıya geldiler.
Paraguay, 4 puanla son haftaya lider girken, Yeni Zelanda, İtalya ile 2 puan ve aynı averajla lideri takip ediyorlardı.
Beraberlik halinde gruptan çıkmayı garantileyecek olan Paraguay, aynı skorda Slovakya-İtalya maçının berabere bitmesi veya Slovakya'nın kazanması halinde de grup lideri olacaktı.
Yeni Zelanda'nın gruptan çıkması için ise galibiyetle sahadan ayrılması ya da Slovakya-İtalya maçından çıkacak beraberlikten daha gollü bir beraberlik alması gerekiyordu. İki maçın da aynı skorla bitmesi halinde ise gruptan ikinci olarak çıkacak takım Yeni Zelanda ile İtalya arasında yapılacak kura çekiminde belli olacaktı.

-PARAGUAY YILDIZLARI DİNLENDİRDİ-
Paraguay teknik direktörü Gerardo Martino, Yeni Zelanda karşısında Carlos Bonet, Antolin Alcaraz, Lucas Barrios gibi önemli isimlerini yanında oturtarak maça başladı.

-MAÇ DÜŞÜK TEMPODA OYNANDI-
İki takımın da kontrollü oyunu tercih ettiği karşılaşmanın ilk ciddi gol pozisyonu 62. dakikada yaşandı. Bu dakikada sağ köşeden paslaşılarak kullanılan korner sonrası ceza sahasına yapılan ortada Caniza'nın vuruşunda kaleci gole izin vermedi. Dönen topta Riveros'un vuruşu ise savunmadan kornere çıktı.

-PARAGUAY LİDER BİTİRDİ, YENİ ZELANDA VEDA ETTİ-
Paraguay-Yeni Zelanda mücadelesi golsüz sona ererken, grubun diğer maçında Slovakya son şampiyon İtalya'yı 3-1 yenmeyi başardı.
Bu sonuçların ardından puanını 5 yapan Paraguay, gruptan lider olarak çıkarken, 4 puana yükselen Slovakya ikinci sırayı aldı. Paraguay, ikinci turda E Grubu'nun ikincisiyle çeyrek finale kalma mücadelesi verecek.
Grupta 3 maçından da beraberlikle ayrılan ve üçüncü sırada kalan Yeni Zelanda ise yenilgi almadan Dünya Kupası'na veda etti.

İstatistikler: Paraguay Yeni Zelanda
Topla Oynama Yüzdesi: 58 42
Şut Sayısı: 16 4
Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 5 0
Korner: 2 0
Ofsayt: 0 2
Faul: 13 19
Sarı Kart: 2 1
Kırmızı Kart: - -

-PARAGUAY: 0 - YENİ ZELANDA: 0

Stat: Peter Mokaba

Hakemler: Yuiçi Nişimura (Japonya), Toru Sagara (Japonya), Hae Sang Jeong (Güney Kore)

Paraguay: Justo Villar, Denis Caniza, Julio Cesar Caceres, Paulo Da Silva, Claudio Morel, Enrique Vera, Victor Caceres, Cristian Riveros, Roque Santa Cruz, Nelson Valdez (Dk. 66 Edgar Benitez), Oscar Cardozo (Dk. 66 Lucas Barrios)

Yeni Zelanda: Mark Paston, Winston Reid, Ryan Nelsen, Ivan Vicelich, Tommy Smith, Tony Lochhead, Leo Bertos, Simon Elliot, Chris Killen (Dk. 79 Jeremy Brockie), Rory Fallon (Dk. 69 Chris Wood), Shane Smeltz

Sarı kartlar: Dk. 10 Julio Cesar Caceres, Dk. 41 Roque Santa Cruz (Paraguay), Dk. 56 Ryan Nelsen (Yeni Zelanda)

Ajansspor