PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hollanda : 1 Japonya : 0


Melancholy
06-19-2010, 23:49
http://www.ajansspor.com/resimv3/hollanda_japonya_10.jpg


Hollanda tam yol..
Dünya Kupası E Grubu'na galibiyetle başlayan iki ekibin mücadelesinde Japonya'yı mağlup eden Hollanda, gruptan çıkmayı büyük bir ölçüde garantiledi: 1-0

NOTLAR.. NOTLAR..
2010 Dünya Kupası E Grubu'ndaki ikinci maçta Hollanda ile Japonya karşı karşıya geldi. Durban'daki 44 bin seyirci kapasiteli Moses Mabhid Stadı'ndaki karşılaşmada Arjantinli hakem üçlüsü Hector Baldassi, Ricardo Casas ve Hernan Maidana görev yaptı.

İLK YARI
Gruptaki ilk maçlarını kazanan iki ekip, mücadeleye kontrollü başlarken, özellikle son bölgede istediklerini yapamadı. Tatsız geçen ve fazla pozisyona sahne olmayan ilk yarıdan gol sesi çıkmadı ve taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

HOLLANDA İYİ BAŞLADI, GOL GELDİ
İkinci yarıya etkili başlayan ve Van Persie ile iki pozisyon yakalayan Hollanda, 53. dakikada skor tabelasını değiştirdi. Van Persie'nin ceza sahası dışına bıraktığı topa Sneijder çok sert vurdu ve meşin yuvarlak kaleci Kawashima'nın da hatası sonucu ağlarala buluştu.

JAPONYA BASKIYI ARTTIRDI
Golden sonra açık oynamaya başlayan Japonya, özellikle Okubo'nun kaleye çektiği şutlarla beraberlik golü için bastırsa da skora denge getirmekte başarılı olamadı.

HOLLANDA 2. GOLÜ BULAMADI
Japonya baskısını atlatan ve rakip kaleye 2. golü bulmak için yüklenen Hollanda, oyuna sonradan giren Afellay ile 2 net pozisyodnan yararlanamadı.

HOLLANDA 2'DE 2 YAPTI
Japonya karşısında 1-0 galip gelen Hollanda, E Grubu'ndaki 2. maçını da kazandı ve puanını 6'ya yükselterek gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. "Portakallar" ayrıca şu ana kadar 2'de 2 yapan ikinci takım oldu.

SERİYE BİR HALKA DAHA
Son 20 maçta mağlubiyeti unutan "Portakallar", Japonya karşısında sahadan 1-0 galip ayrıldı ve yenilmezlik serisini 21 karşılaşmaya çıkardı.

2. RANDEVU DA HOLLANDA'NIN
Japonya ile bu zamana kadar bir kez karşılaşan ve rakibini 2009 yılında 3-0 mağlup eden Hollanda, bu kez de sahadan 1-0 galip ayrıldı.

HOLLANDA: 1 - JAPONYA: 0

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Hector Baldassi (Arjantin), Ricardo Casas (Arjantin), Hernan Maidana (Arjantin)

Hollanda: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Mark van Bommel, Wesley Sneijder (Dk. 83 İbrahim Afellay), Nigel de Jong, Rafael van der Vaart (Dk. 72 Eljero Elia), Robin van Persie (Dk. 88 Klaas Jan Huntelaar)

Japonya: Eiji Kawashima, Yuki Abe, Yuji Nakazawa, Tulio, Yuichi Komano, Yuto Nagatomo, Yoshito Okubo (Dk. 77 Keiji Tamada), Yasuhito Endo, Makoto Hasebe (Dk. 77 Shinji Okazaki), Daisuke Matsui (Dk. 64 Shunsuke Nakamura), Keisuke Honda

Gol: Dk. 53 Wesley Sneijder

Sarı kart: Dk. 36 Gregory van der Wiel (Hollanda)

İstatistikler: Hollanda Japonya
Topla Oynama Yüzdesi: 61 39
Şut Sayısı: 9 10
Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 5 3
Korner: 4 5
Ofsayt: 2 1
Faul: 18 11
Sarı Kart: 1 -
Kırmızı Kart: - -

Ajansspor