PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : `İki Yunan bankası alıcı arıyor`


NOYAN
06-03-2010, 22:52
03.06.2010
http://bigpara.ekolay.net/i/trans.gif
`İki Yunan bankası alıcı arıyor` http://bigpara.ekolay.net/i/trans.gif Satınalma ve birleşme danışmanlığı alanında faaliyet gösteren USER şirketinin başkanı Erol User, iki Yunan bankasının alıcı aradığını ve ilgilenenler arasında Türk bankalarının olabileceğini söyledi ancak isim belirtmedi.

User, yaptığı açıklamada “Küçük ve orta ölçekli iki Yunan bankası olası alıcılarla bağlantı kurulması için bize yetki verdi... Proje henüz erken aşamada, fakat çok hızlı ilerliyoruz” dedi. Alıcı arayan bankaların adını açıklamayan User, bir bankanın 20-23 şubesi olduğunu, diğerinin ise orta ölçekli 300 şubeli bir banka olduğunu ifade etti. User, bu bankanın uluslararası faaliyetleri de olduğunu ekledi.

“Nakit ile yapılacak bir satın almadan bahsediyorum, fakat sonunda ortaklıkla da sonuçlanabilir” diyen User, anlaşmanın büyüklüğünün 2 ile 3 milyar avro arasında olabileceğini belirtti. İlgilenen bankanın adını ise açıklamadı.

Yunan bankalarının alıcı aradıklarına dair en son Ziraat Bankası’ndan açıklama yapılmıştı. Bankanın Genel Müdürü Can Akın Çağlar, geçen hafta yaptığı Yunanistan’daki birçok büyük ölçekli bankadan ‘bizi alın’ şeklinde teklifler geldiğini söylemişti

http://bigpara.ekolay.net/M3/haber_detay.asp?id=711871