PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlam "Bu takım şampiyon olmuştur"


Melancholy
05-14-2010, 16:40
http://www.ajansspor.com/resim/ertugrulsaglam_basin10.jpg


Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiklerini, şampiyon olacaklarını belirterek, "Bu takım ligi ikinci bitirse de bence şampiyon olmuştur" dedi..

Şampiyonlar Ligi'ni garantileyen ve final maçında Beşiktaş'ı yenip Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle şampiyonluk hayalleri kuran Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, son gelişmeleri Özlüce'deki basın toplantısında anlattı.

Bursaspor camiasının 47 yıldır şampiyonluğu beklediğini hatırlatan Ertuğrul Sağlam, "Trabzon'dan sonra bir Anadolu takımının şampiyonluğunu ülkemize yaşatmak amacındayız. Şehir olarak bu olayı sahiplenen; bizi iyi kötü günümüzde destek veren emeklerin fedakarlıkların karşılığını almak istiyoruz. Hafta sonu her türlü sonuç futbolun içinde olan sonuç olacaktır. Fenerbahçe'nin puan kaybı da doğaldır, galibiyeti de çok normaldir. Bizim Beşiktaş karşısında galibiyet ya da puan kaybımız da çok normal ve futbolun sürprizlerinden olmayacaktır" dedi.

"İKİNCİ OLSAK DA ŞAMPİYON KADAR SEVİNMEYİ HAK ETTİK"
Şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiklerini inşallah da olacaklarını kaydeden Ertuğrul Sağlam, "Taraftarımızdan soğukkanlı olmalarını, kendilerine yakışanı yapmalarını istiyorum. İnşallah şampiyonluk kupasını kaldıracağız. Ama hafta sonunda futbolun içinde oluşacak sonuç karşısında onların soğukkanlı ve kendilerine yakışır şekilde davranmalarını istiyorum. Şampiyonluğu sonuna kadar hak ettik, istiyoruz, inşallah da olacağız. Olamamak da var. Ligi ikinci olarak bitirip Şampiyonlar Ligi'nde o stadyumdan ayrılmak da var. Yönetimle konuştuk, şampiyon olacakmış gibi hazırlığımızı yapıyoruz. İnşallah karşılaşma sonunda kupayı kaldırır, hep beraber o coşkuyu yaşarız. Aksi durumda dahi, bu takım ligi ikinci bitirse de bence şampiyon olmuştur. Şampiyon olan kadar sevinmeyi hak etmiştir. Orada biz sezonun yoğunluğunu, taraftarımızın bize verdiği emeğin karşılığını hep beraber kutlamak, yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

"BASKI VE STRESE RAĞMEN İŞİ DÜZGÜN YAPTIĞIMIZI FAİR PLAY LİGİNDE GÖSTERDİK"
Ertuğrul Sağlam, bir basın mensubunun oyuncuların durumuyla ilgili sorusuna ise, "Oyuncularımızın durumu gayet iyi. Bir çok kesim, lider olduktan sonra stres ve baskıyı kaldıramayacağımızı söyledi. Allaha şükürler olsun, olayı bugüne kadar çok düzgün bir şekilde getirdik. Hiç bir antrenmanda dahi 2 futbolcunun fiili hareketi dahi, tartıştığına şahit olmadık. Hiç bir karşılaşmada oyuncularımızın fevri davranarak Fair-play dışına çıktığını hatırlamıyorum. Öyle olsaydı Bursaspor Fair-play liginde zirvede olmazdı. Hem stres hem baskı altında mücadele verirken, bir taraftan da bu işi ne kadar düzgün yaptığımızı Türkiye'ye gösterdik. Baskı ve stresi yaşayıp performansı olumsuz etkilenmeyen oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bu hafta da stres ve baskı yaşayacaklarını düşünmüyorum. Çıkıp kendimize yakışan mücadeleyi vereceğiz. Sonunda nerede olacağımız netleşecek" cevabını verdi.

"OLAYLARI OBJEKTİF DEĞERLENDİRENLER BİZİM HAKKIMIZI VERİYOR"
Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin kendisi ve takımı hakkındaki övgülerine teşekkür ederken, "Onun ağzından bu sözleri duymak bizim için çok güzel bir olay. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu gibi söylemler bizim sorumluluğumuzu arttırıyor. Bu konu, sadece Mustafa Hoca'nın değil, olayları objektif olarak değerlendiren tüm futbol yorumcularının da üzerinde birleştiği bir durum. Dolayısıyla bunu hak etmek lazım. Bunu sonuna kadar hak ettik. Bundan sonraki senelerde de bizimle ilgili düşüncelerin hakkını vermemiz gerekecek" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIMIZIN GARANTİSİNİ VERİRİM"
Ertuğrul Sağlam, "Önümüzdeki sezon nasıl bir Bursaspor izleyeceğiz" sorusuna ise, "Kimsenin şüphesi olmasın kesinlikle önümüzdeki sezon Bursaspor'daki görevime devam edeceğim. Bizler günlük başarılarla yetinmeyi seven insanlar değiliz. Ürettiğimiz başarıyı daha anlamlı, devamlı, istikrarlı hale getirmek için çalışmamız gerekiyor. Ürettiğimiz değerlerden daha fazlasını ortaya koyup daha çok çalışmak gerekecek. Arkamızda büyük bir camia var. Beklentilerin bilincindeyiz, buna cevap vermek için güzel bir sezon geçirdik. Bu başarıyı daha kalıcı hale getirmek, daha üst seviyelere çıkarmak için bütün şehir olarak fedakarlık yapıp sorumluluk almalıyız. Önümüzdeki sezonla ilgili düşüncelerimiz bu doğrultuda. Hem kadro hem de ortaya koyduğu değerler açısından daha iyi bir Bursaspor'u Türk Futbolu'na sunmak isteyeceğiz. Biz şu anda çok önemli başarı ürettik. Ama takımın ürettiği başarıyla doğru orantılı olarak kulüp içinde ve şehir genelinde yeni bir yapılanmayı oluşturmak zorundayız. Buna güvenip bugünkü halimizle önümüzdeki seneyi geçirmeye çalışırsak sıkıntı yaşarız. Başkan, yönetim, belediye başkanı ve valimiz büyük fedakarlık gösterdiler. Oturup hep birlikte önümüzdeki sezon, başarıyı üst seviyeye çıkarma adına bizim değerlendirmemiz gerekecek. Bursaspor'un önümüzdeki sezon bugünkü halinden çok daha iyi olacağının garantisini verebilirim" diye konuştu.

"ŞAMPİYON OLAMAZSAK RAKİBİMİZİ FAİR PLAY RUHUNDA CENTİLMENCE TEBRİK EDERİZ"
Ertuğrul Sağlam, Sivasspor örneğine düşmeyeceklerinin altını çizerken, "Ortada ulaşılacak bir hedefiniz varsa, gerçekçi bir şekilde karşınızda duruyorsa sonuna kadar kovalamak lazım. Biz bunu sezon başından beri yapıyoruz. 5. iken 4.'lüğün içinde olduk. Çocuklara (3. olabilir miyiz) dedik. Kovaladık. (Arkadaşlar, duralım mı) dedik. Daha iyisini yapacak kapasitemiz varken kovaladık. İkinci olmuşken hedefler bitmiyor. Hedefin sonu yok. Liderliğin mücadelesini verdik. Hedef bütünlüğünü sezon boyunca koruduk. Birinci olacak şansımız var. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak çok önemli. Bu işe büyük yatırımlar yapan Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan çok iyi durumdayız. Ama bu başarıyı üst seviyeye çıkarma şansı varsa, devam ettirmek lazım. Mücadelemizi veririz, her sonucu da olgunluk ve soğukkanlı karşılarız. Bütün camianın bulunduğu yer, Fair-play liginde belli. Ona yakışır tavrı sergileriz. Şampiyon biz oluruz, olamazsak rakibimizi centilmen ve olgun şekilde tebrik ederiz. Halen şansımız var. Bunu yapmak için alternatif olarak kendi maçımızı kanacağız, sonrasında dua edip bekleyeceğiz. Sivasspor bu ülkede önemli bir görev yaptı. Anadolu takımları içinde üretilen başarı vardır. Önümüzdeki sezon Kayseri, Eskişehir, Gaziantep ve Ankaragücü de başarmak için çalışacak. Türk futbolunda kabuk değişikliğine sebep olacaktır. Rekabet seviyesi ve seyir zevki biraz daha üst seviyeye çıkacaktır. Ligin gelişmesine katkısı açısından Bursaspor'un tebrik edilmesi lazım" diye konuştu.

"ALDIĞIMIZ PARANIN HAKKINI VERMEK, YASTIĞA BAŞIMIZI KOYDUĞUNDA VİCDANEN RAHAT OLMAK ZORUNDAYIZ"
Ertuğrul Sağlam, bir soru üzerine de, herkesin verdiği mücadelenin karşılığını tam olarak alamadığını kaydederek, "Biz iyi niyetle mücadele verelim, sorumluluğun bilincinde olalım. Aldığımız paranın hakkını verelim. Bunun yanında futbolu saha içinde değil, toplum üzerindeki etkilerini de unutmadan ona göre iyi bir sporcu olalım" anlayışındayız. Topluma güzel mesajlar veren anlayışla mücadelemizi sürdürdük. Kendi mutluluğumuzu başkalarının mutsuzluğu üzerine inşa etmedik. Sonuçta bunları yaptıktan sonra vicdanen rahat olmak önemli. Ben yastığa başımı koyduğumda vicdanen rahatım. Ondan sonrasına siz fazla uzanamıyorsunuz. Allah'ın takdirine kalmış oluyor. Bu olayı bu şekilde değerlendirip, gerekenleri yerine getirdikten sonra olacak her şeyi olgunluk ve tevekkülle karşılıyoruz. Emeklerin karşılığını aldık. Hafta sonu şampiyonluk kupasını alırsak, daha üst düzeyde almış olacağız" şeklinde konuştu.

BURSASPOR'DA 4 EKSİK
Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş karşısında eksikler olduğunu ancak bunu mazeret olarak sunmadığını söylerken, Volkan Şen'in cezalı olduğunu, Zapotocny'nin anlaşma gereği oynayamayacağını, Hüseyin Çimşir'in sakatlığı bulunduğunu, Krita'nın da pankreastan ameliyat olduğu için oynayamayacağını bildirdi.

Ajansspor