PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 23 Nisan 90'ıncı yılı kutlu olsun ...


Melancholy
04-23-2010, 14:06
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/bugun_23_nisan_1.jpg


Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 1. Meclis'de düzenlenen törene TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan yardımcısı Cihan Paçacı ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık katıldı. Tören neşe içinde geçti.

Anıtkabir'e ziyaret
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanırken çok sayıda öğrenci de sabahın erken saatlerinden itibaren Anıtkabir'e akın etti. 8 aylık Nazlı Su Ada Çiller de sabahın erken saatlerinde annesiyle birlikte ATA'yı ziyarete geldi

http://www.ensonhaber.com/resimler/diger/23_nisan_coskuyla_kutlaniyor.jpg (http://www.ensonhaber.com/galeri/23-nisan-coskuyla-kutlaniyor)

İlk törene Çubukçu ve Gökçek katıldı
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu başkanlığındaki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'deki ilk törene, Bakan Çubukçu ile Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Çubukçu ile bir kız ve erkek öğrencinin Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Devletin zirvesi ve BDP'liler bir arada törende
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki devlet protokolü, Anıtkabir'i ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Şahin'in yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Bakanlar Kurulu üyeleri ve çok sayıda milletvekili katıldı.

THY eğitim kiti dağıttı
Toptan, üzerinde “TBMM Başkanı” yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Şahin, daha sonra Misak-i Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Türk Hava Yolları (THY) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde çocuklara Türk bayrağı ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla çevre eğitim kiti dağıttı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Atatürk Havalimanı terminalleri büyük boy Atatürk posterleri ve bayraklarla donatılırken bugün yolculuk edecek çocuklar hoş sürprizlerle karşılandı. THY, çocuklara Türk bayrağı ve üzerinde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” yazan THY amblemli bayraklar dağıttı, palyaçolar da çocukların yüzlerini boyadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende, İstanbul Valisi Muammer Güler ile diğer kurum ve kuruluşlar tarafından, anıta çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Vali Güler, daha sonra Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı:
“23 Nisan'ın 90. yılında da birlikteyiz. Size, ilke ve devrimlerinize bağlılığımızı bir kez daha tekrarlıyor ve bu kutlu günün sevincini ve gururunu yüreklerimizde taşıyoruz. Önderliğinizde yürütülen milli mücadelemiz, ulusal egemenlik fikrinin temelini oluşturmuştur. Millet iradesine dayanan egemenlik anlayışının ve emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yüceltmek ve sonsuza değin yaşatmak, çocuklarımızla beraber en kutsal görevimizdir. Büyük Atatürk, TBMM'nin açılış gününü çocuklarımıza armağan ettiniz. Bugünü armağan etmeniz, çocuklara duyduğunuz güvenin ve önemin göstergesidir.
Milletimizin, bugününün ve yarınının teminatı olan çocuklarımız, büyük bir sorumluluk anlayışı içinde çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak ve evrensel değerlerle bütünleşmek için durmadan, yorulmadan koşacaklardır. Bizlere, bağımsız ulus egemenliğine dayanan bir Cumhuriyet armağan eden aziz Atam, size, dava arkadaşlarınıza, tüm kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz gönül borcu duyuyoruz ve saygıyla yad ediyoruz.” Törene, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile askeri ve mülki erkan katıldı.

ensonhaber