PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankaragücü : 0 Beşiktaş : 0


Melancholy
04-02-2010, 22:11
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_vg_AGucu_Besiktas001.jpg




Üzülme, sevin!



Şampiyonluk potasına giren Beşiktaş, Başkent'te tökezledi !.. Ankaragücü karşısına birçok önemli isminden yoksun çıkan siyah beyazlılar, Mustafa Denizli'nin 3-5-2 hamlesine rağmen beklenini veremedi ve 0-0'a razı oldu. Aslında maçta daha etkili olan tarafın Ankaragücü olduğunu düşünecek olursak, Beşiktaş Başkent'ten 1 puan çıkarttı! Yani bir bakıma Ankara'da çok önemli 2 puan bırakan Beşiktaş, oynadığı kötü futbolla 1 puana sevinebilecek hale geldi!




Rakiplerinin yaşadığı puan kayıplarıyla kendini bir anda şampiyonluk yarışının içinde bulan Beşiktaş, Ankaragücü karşısında eksiklerden korkuyor ama istatistiklere güveniyordu. Rakibine ligde 15 maçtır yenilmeyen, ayrıca Ankara'da da sarı lacivertli rakibine 11 yılda 10 yenilgi yaşatıp sadece 1 puan veren Beşiktaş, bu çizgisini sürdürmeyşi amaçlıyordu.

Beşiktaş maça 3-5-2 sürprizi ile başladı. Sakat olan Nobre, Tabata, Tello, Ferrari, Nihat, Ramazan'dan yoksun şekilde Ankara'ya gelen ve maça 17 kişilik bir kadroyla çıkan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Mustafa Denizli takımı sahaya 3-5-2 taktiği ile sürdü. Rüştü'nün önündeki üçlüde İbrahim Kaş, İbrahim Toraman ve Sivok yer alırken, orta beşlide Ekrem, Uğur, Fink, Necip ve İbrahim Üzülmez ileride ise Holosko ve Bobo forma giydi.

Bu değişik dizilişle maça başlayan Beşiktaş bir türlü beklenen oyunu sergileyemedi. Daha derli toplu ve organize bir görüntü çizen Ankaragücü gole yakın olan taraftı. Ancak sarı lacivertliler de bunu başaramayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

Şampiyonluk için 3 puana mutlaka ulaşması gereken Beşiktaş 2. yarıda da bekleneni veremedi. Rakibe baskı kuramayan, organize atak geliştiremeyen, özellikle orta sahada organize olamadağı için uzun paslarla gol arayan siyah beyazlılar rakip kaleyi zorlayamadı. Diğer yanda ise Ankaragücü iyi organize olarak Rüştü'yü zorlayan çok sayıda pozisyona girdi. Hatta bu pozisyonlar birinde Vassell'in yerde kalışına hakem Barış Şimşek'in "Penaltı yok" demesi tartışmalara neden oldu.

Mustafa Denizli ikinci yarıda Serdar Özkan, Yusuf Şimşek, İsmail Köybaşı gibi isimleri sahaya sürerek hücumu kuveetlendirmeye çalıştıysa da amacına ulaşamadı.

Ve siyah beyazlılar, onca eksiğe rağmen mutlak 3 puan parolasıyla geldiği Başkent'te 1 puana razı oldu.


ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ: 0-0
STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Erhan Sönmez

ANKARAGÜCÜ: Serkan, Geremi, Rajnoch, Koray, Elyasa, Mehmet Çakır, Hürriyet, Sapara, Rothen (Dk. 88 Murat Duruer), Vassell (Dk. 83 Cihan), Vittek
TEKNİK DİREKTÖR: Roger Lemerre

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, Sivok, Ekrem, Uğur (Dk. 69 Yusuf), Fink, Necip (Dk. 57 Serdar Özkan), İbrahim Üzülmez (Dk. 80 İsmail Köybaşı), Holosko, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

SARI KARTLAR: Dk. 7 Rothen, Dk. 78 Yusuf Şimşek

ligtv

NOYAN
04-03-2010, 11:46
Ankaragüçlüler, kardeşleri Bursasporlular için de aldılar o 1 puanı. aslında 3 puan da alabilirlermiş, iyi oynamışlar.

umarım Bursaspor bu fırsatı değerlendirir.