PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu otomobili görmeden aldılar


Melancholy
03-23-2010, 13:06
Bu otomobili görmeden aldılar

http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/duster.jpg

Yeni 4×4 Dacia Duster'i kapan kapana..

Müşteriler Dacia’nın nisan sonunda 30 bin liradan teslim etmeye başlayacağı Duster’ları görmeden almaya başladı. Lansman için gelen araçların çoğu satıldı. Ön satış kampanyasıyla aracı şimdi alanlar 30 bin liralık fiyattan yararlanıyor. Müşteriler alacağı aracın şasi numarasını öğrenip nisan sonunda teslim alacak. Aracın tanıtıldığı fuardan sonra Türkiye’deki Dacia sitesini bir günde 100 bin kişi ziyaret etti

Uygun fiyatlı modelleriyle her yıl satışlarını artıran Dacia 2010’da Türkiye pazarına girdiği 2004 yılından bu yana yaptığı en yüksek satışa ulaşacak. Bu yıl 15 bin adetlik satış hedefinde, Türkiye’nin en uygun fiyatlı cipi Duster başrolü oynayacak.

Tüm dünyaya bu ayın başında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Duster, 29 bin 990 liralık fiyatıyla Türkiye’de büyük ilgi gördü. Müşteriler daha aracı gördemeden satın almaya başladı. Markanın nisan ayı sonunda teslim etmeye başlayacağı araçlardan lansman için gelenlerin çoğu satıldı. Araçlar geldikten sonra da bir ay içinde 500 adetlik satış yapılması bekleniyor.

‘Broşüre bakıp aldılar’
Dacia ve yeni cipi Duster’ı konuştuğumuz Dacia Marka Yöneticisi Orhan Çetin, ilginin herkesi şaşırttığını söyledi. Türkiye’de müşterinin aracı görmeden alma huyu olmadığını vurgulayan Çetin, “Görmeden de otomobil alınabileceğini anladık. Bayilerimize gönderdiğimiz broşürler ve internet sayfamızdaki bilgilere bakıp araç aldılar. Meraklıları Duster için şubeleri telefonla arayarak bilgi almaya çalıştı” dedi.

http://www.ensonhaber.com/resimler/diger/duster_1.jpg

Eğitime gelenler sergide
Dacia, Duster ile internet sitesinde de rekor kırdı. www.dacia.com.tr (http://www.dacia.com.tr) isimli internet sitesini, otomobilin tanıtıldığı 4 Mart günü 99 bin kişi ziyaret etti. Markanın sitesinde bundan önceki en yüksek ziyaret rakamı geçen yıl ÖTV indiriminin yapıldığı 17 Mart’tı. ÖTV indiriminde bile siteye bu rakamın yarısı kadar ziyaretçi gelmişti.

Çetin, araçların nisan ortasında Türkiye’ye geleceğini ve 26 Nisan’dan itibaren sahiplerine teslim edilmeye başlanacağını açıkladı. “Duster fiyatıyla ciddi bir alternatif olacak” diyen Çetin, müşterilerden gelen istek üzerine eğitim için gelen araçlardan ikisini İstinye’de ve Maltepe’deki Mais şubelerinde sergilenmeye başladıklarını söyledi.

Dacia nisan sonunda gelecek Duster için bir ön satış kampanyası düzenlemişti. Buna göre şimdi Dacia showroom’larına gidenler alacağı aracın şasi numarasını öğrenecek ve nisan sonunda Duster’lar geldiğinde kendi aracını 30 bin liradan başlayan fiyatlarla alacak.

3 binlik satış hedefi
Dacia bu yıl 3 bine yakın Duster satmayı planlıyor. Çetin bu rakamın yüzde 60’ının 4×2, yüzde 40’ının ise 4×4 versiyon olmasını bekliyor. Ancak Çetin, “Aralarında yaklaşık 4 bin lira fark var. Bu fark ile şaşırtıcı bir tepki de alabiliriz” diyor.

Çetin bu yıl toplam 15 bin adetlik satış hedefleri olduğunu söylüyor. Marka bu rakamla geçen yıl yaptığı 9 bin 700 adetlik satışı yüzde 30’dan fazla artıracak. Böylece Türkiye’ye Renault bünyesi altında girdiği 2004 yılından bu yana en yüksek satış rakamına bu yıl ulaşacak.

Bugüne kadar 40 bin adetin üzerinde satış yapan marka fiyatlarında yeni bir ayarlama daha yaptı. Marka Sandero’yu 18 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla satıyor. Beş ve 7 kişilik versiyonları olan Logan MCV’nin, beş kişilik versiyonu da 18 bin 550 TL’den satışa sunuluyor. Logan ise 17 bin 350 TL’den başlıyor.

Nissan’ın 4×4 sistemi var
Dacia Duster’ın 29 bin 990 TL’lik fiyatı 4×2 1.6 Iitre 110 beygirlik benzinli versiyonda geçerli olacak. Aracın 4×4 versiyonu ise 35 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satılacak.

Dizel ve 4×4 olan en lüks Duster ise 44 bin liradan alıcı bulacak. Duster 4.31 metre uzunluğu ve 1.82 metre genişliğiyle Renault Megane büyüklüğünde. Duster off-road kullanımda olduğu gibi, şehir ortamında da rahatlıkla kullanılacak.

Renault-Nissan ortaklığı Renault bünyesindeki Dacia’da da kullanılacak. Duster’da Nissan’da da kullanılan 4×4 sistemi bulunacak. Çekiş sistemi yol şartlarına göre bir tuşla ayarlanabilecek.


Haziranda LPG’li Dacia’lar geliyor
Benzinli modellerinin fiyatı 17 bin 350 liradan başlayan Dacia haziran ayından itibaren LPG opsiyonunu da getiriyor. Haziran sonunda Logan Sedan, Sandero ve 7 kişilik Logan MCV modelleri LPG’li olarak alınabilecek. Orhan Çetin LPG’li modelleri benzinliye göre yaklaşık 2 bin lira farkla satacaklarını söyledi. Dışarıda 1000 liradan 1500 liraya kadar LPG dönüşümü yapıldığını hatırlatan Çetin, “Ancak bu rakam tescil ve testlerle 2 bin liraya kadar çıkıyor. Biz tüm bu külfeti kaldırıp aracı müşteriye LPG’li olarak teslim edeceğiz” dedi.

_SoN_
03-23-2010, 13:13
bu fiyata bu araba alınacaksa gerçekten süper .

Melancholy
03-23-2010, 13:23
Muhtemelen bu arabayı almak için sıraya girenler olmuştur kuyruk oluşmuştur bizde mi sıraya girsek acaba :)

_SoN_
03-23-2010, 13:39
eğer bu paraya vereceklerse sıraya girmekte fayda var .