PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai Genesis Coupe 2010


NOYAN
02-09-2010, 12:37
Hyundai Genesis Coupe - Hyundai Genesis Coupe Özellikleri - Hyundai - Genesis Coupe




Hyundaihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif 2007 yılında konsept olarak tanıttığı arkadan itişli yeni spor otomobili "Genesis Coupe"nin seri üretim versiyonunuhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kapılarını açan New York Otomobil Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sundu.

2008 yılı başında Genesis Sport Sedan'ı tanıtarak sektörde bomba etkisi yaratan Hyundaihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif şu ana kadarki en dinamik performans otomobili olan Genesis Coupe ile sürüş keyfini en üst seviyeye çıkarıyor ve arkadan itişli platformuyla sürücülerin en üst düzeyde spor otomobil deneyimi yaşamasını sağlıyor.

http://img512.imageshack.us/img512/255/hyundaicoupe01gz5.jpg

Hyundai Motor Amerika Ürün Gelişimi ve Stratejik Planlama Başkan Yardımcısı John Krafcikhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Genesis Coupe ile ilgili şunları söylüyor: "2.0 litre turbo beslemeli motora ve arkadan itişe sahip olan Genesis Coupehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif özellikle önden çekişli spor otomobillere korkulu bir rakip olarak öne çıkıyor. 3.8 litrelik V6 motoru isehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif sürüş keyfini daha üst seviyeye çıkarıp 306 HP'lik gücüyle üst segmentteki rakiplerine gözdağı veriyor."

İlk kez 2007 Los Angeles Otomobil Farı'nda konsept olarak tanıtılan Genesis Coupe'nin seri üretim versiyonundahttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif oldukça beğenilen konsept otomobilin tasarım detayları büyük ölçüde korunarak kullanıldı.

Genesis Coupe'nin güçlü kıvrımlarıhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif dalgalı bel çizgisihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kusursuz yüzeyleri ve "Z" şeklindeki yan hatlarıhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif daha önce tanıtılan HCD8 Coupe ve HCD9 Talus'un tasarımlarını çağrıştırıyor. Eğimli tavanı ve camları aracın profilini tamamlarken geniş omuzlarını ve duruşunu da ortaya çıkarıyor. Marşpiyeleri yere yakın konumlandırıldığı ve camları da kısa tutulduğu için oldukça kalın bir yan panele sahip olan Genesis Coupe'dehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif şişkin çamurluklara yerleştirilen jantlar da bu sayede kendini daha çok belli ediyor. Agresif spor otomobil görünümünü tamamlayıcı özellik olarakhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif çamurluklar ve camlar arasındaki mesafe de mümkün olduğu kadar açık tutuluyor.

http://www.ukimagehost.com/uploads/96c4e45719.jpg

Ön taraftaki geniş hava kanalları motorun daha rahat nefes almasını sağlıyor. Çift egzoz çıkışı ve etrafındaki siyah panelhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif aracın ön görünümüyle bir bütünlük sağlıyor. 18 inçlik jantların standart olarak sunulduğu araçta isteğe bağlı olarak 19 inçlik jantlar da alınabiliyor.

Yol üstünde en etkileyici ve dikkat çekici spor otomobil olma hedefiyle hazırlanan Genesis Coupe'nin kokpiti dehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif sürüş deneyimini en üst seviyeye çıkarmak için tasarlandı. Hyundai'nin artık kendine özgü özelliği haline gelen mavi ışıklandırmalı göstergelerhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif üstün yanal ve minder desteği sağlayan yarış tipi ön koltuklarhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kaliteli kumaş veya deri döşemelerhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Infinity marka gelişmiş müzik sistemihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif çift kademeli ön koltuk ısıtıcıları ve start butonuyla çalışan anahtarsız giriş sistemi Genesis Coupe'nin sportif kabininde öne çıkan özelliklerden sadece birkaçı.

Genesis Coupe'de yüksek performanslı Lambda serisi 3.8 litre V6 motorhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif 306 PS'lik gücü ve 358 Nm'lik maksimum torkuyla dikkat çekiyor. Genesis Coupehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif bu motor sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyenin altında gerçekleştiriyor. Hyundai'nin yeni performans otomobilihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif hafif şasisi ve tüm devirlerde motorun daha rahat nefes almasını sağlayan CVVT (Sürekli Değişken Supap Zamanlaması) ve VIS (Değişken Emme Sistemi) sayesinde bu harika değerleri elde ediyor. Bu sistemlerhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif hızlanmanın yanı sıra düşük yakıt tüketimi de sunuyor.

Diğer motor seçeneği olan turbo beslemeli 2.0 litre dört silindirli CVVT motor ise 212 PS maksimum güce ve 295 Nm maksimum torka sahip. Bu motorda dökme alüminyum silindir bloğu ve başları kullanılıyor. İki motor seçeneğiyle birlikte sınırlı kilitli diferansiyel de alınabiliyor. Bu motorlarla altı ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken 2.0 Turbo'da beş kademelihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif 3.8 V6'da ise altı kademeli SHIFTRONIC isimli yarı otomatik şanzımanlar isteğe bağlı olarak sunuluyor.

http://www.ukimagehost.com/uploads/a662699864.jpg

Genesis Coupe'de ön tarafta McPherson kovanlı çift kollu ve arka tarafta da beş kollu süspansiyon sistemi yer alıyor. Aracın savrulmasını en aza düşürüp en üstün yol tutuşu sağlamak içinse önde 23 mm ve arkada 18 mm çapında viraj denge çubukları kullanılıyor. SE paketindehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif özellikle daha sportif sürüş isteyenler için sertleştirilmiş yay oranları ve amortisörler sunuluyor. SE paketiyle birlikte dört pistonlu Brembo kaliperlere sahip disk frenler (önde 340 mm ve arkada 330 mm) alınabilirken standart donanımnda önde 320 mm'likhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif arkada da 315 mm'lik hava soğutmalı disk frenler yer alıyor.

Genesis Coupe'nin zengin donanım listesinde Xenon HID ön farlarhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif iPod ve USB harici bağlantılı ve direksiyondan kumandalı müzik sistemihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Bluetooth erişimihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif önhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif yan ve perde havayastıklarıhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif aktif ön koltuk başlıklarıhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif aktif gergili ve yük sınırlayıcılı ön emniyet kemerlerihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ve Brake Assist destekli ABS frenlerhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü)http://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif çekiş kontrol sistemihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif lastik basınç uyarı sistemi ve hız sabitleyici gibi pek çok donanım standart olarak sunuluyor.

İlk etapta Kuzey Amerika ve Asya'da satışa sunulacak olan Genesis Coupe'nin 2009 yılı ilkbaharında yollara çıkması hedefleniyor.
http://www.main-board.net/images.gif
http://www.egmcartech.com/wp-content/uploads/2008/03/2010_hyundai_genesis_coupe_ba_image021.jpg


http://img23.imageshack.us/img23/6401/hyundaigenesiscoupeliveib5.jpg