PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İŞGAL KUVVETLERİ ARASINDA ÇATLAK


ArieS1917
01-27-2010, 17:56
İngiltere’nin başkenti Londra'da yarın yapılması öngörülen Uluslararası Afganistan Konferansı'na hazırlık yapan AB Dışişleri Bakanları önceki gün Brüksel'de bir araya geldi. Zirvede Afganistan'daki askerlerin çekilmesi yönündeki çağrılar ağırlık kazandı. Zirveden "Çekilmemiz zaman alacak" mesajı çıktı.
İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, çok sayıda askerin hayatını kaybetmesine rağmen Afganistan'dan çekilmenin yanlış olacağını vurguladı ve önümüzdeki iki yılın ülkede istikrarın sağlanması için kritik önem taşıdığını kaydetti. AB Konsey Dönem Başkanı İspanya'nın Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moritanos, "Afganistan'dan çekilme stratejisine değil, yetkilerin devrini öngören bir geçiş stratejisine ihtiyaç var" diye konuştu. İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt de şu uyarıyı yaptı: "Bir çekilme takviminden söz edilmemeli. Asıl hedef askeri ağırlık yerine sivil ve siyasi bir açılım olmalı. Afganistan'dan çekilmeye dair tartışmalar Taliban'ın işine yarıyor."
Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Taliban üyelerinin topluma kazandırılması için yaptığı öneriyi yineledi. Westerwelle, "Odaklanılması gereken konu şu: iktisadi nedenlerden dolayı yanlış yola giren Taliban destekçilerinin topluma kazandırılmasını nasıl sağlayabiliriz? " dedi.

http://www.birgun.net/world_index.php?news_code=1264592408&year=2010&month=01&day=27