PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul donacak


NOYAN
01-23-2010, 13:20
İstanbul donacak




http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1264207349.jpg
SİBİRYA üzerinden gelen soğuk hava dalgası, neden olacağı yoğun kar yağışıyla İstanbul’u beyaza boyayacak. Meteoroloji 20 santim kalınlığında bir kar örtüsü oluşabileceğini açıkladı. Şiddetli kuzey rüzgarı, hissedilir sıcaklığı -8 dereceye kadar düşürecek. Sıcaklık, salı günü öğle saatlerine kadar artı değerlere ulaşamayacak.


Kar esir alacak
Valilik’ten uyarı
İstanbul Valisi Muammer Güler İstanbullular’ı uyardı. Vatandaşlara toplu ulaşım araçlarını kullanma çağrısı yapan Güler “Vatandaşların kar ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları, trafikte dikkatli olmalarını öneriyoruz. Vatandaşların toplu taşımayı tercih etmeleri gerekmektedir. Takoz, zincir gibi ekipmanların kesin bulunması gerekiyor. Emniyet şeritlerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Trafik yoğunluğunu azaltmak için kamyon ve tırların trafiğe girişleri kısıtlanacak. Şehir içinde emniyet jandarma bölgesinde de jandarma gerekli kontrolleri sağlayacaklardır.”
2003’te İstanbul
İstanbul büyük kışı en son 2003 yılında yaşamış, kar günlerce kalkmamış, ısı eksi 3 dereceye kadar düşmüştü.
İstanbul kar tehdidi altında. Yağışın bu akşamdan itibaren şiddetlenmesi bekleniyor. Hissedilen ısı eksi 8 derece olacak. Kar yağışının yarın da süreceği tahmin ediliyor
Trakya’da etkili olan kar yağışının bugün İstanbul’a ulaşması bekleniyor. Ancak etkili kar yağışının akşam saatlerinde Avrupa yakasında başlayacağı öngörülüyor. Yağış gece Anadolu yakasında da görülecek ve İstanbul’un tamamı kar yağışının etkisi altına girecek. Kar bu kez İstanbul’u kolay kolay terketmeyecek ve hissedilen ısı eksi 8 dereceyi bulacak. Yarın ve Pazartesi günü de kar yağışının sürmesi bekleniyor. Pazartesi günü akşam saatlerine kadar, etkisini kaybetse de kar yağışı sürecek. İstanbul’da hava ciddi şekilde soğuyacak, soğumakla kalmayıp 3 gün boyunca değerler “0”ın üstüne çıkmaycak. Bu geceden itibaren 3 gün boyunca İstanbullular’ın tamamı günün her saatini “0” ın altında yaşayacak. Isının ancak önümüzdeki haftanın ikinci günü, Salı öğlen saatlerinde “artı” değere yükseleceği öngörülüyor.

Marmaris’te 3 metrelik dev dalgalar
Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına ile yağış hayatı olumsuz etkiledi..Gece saatlerinde başlayan yağmur ve fırtına sabah etkisini arttırdı. Dalga boyunun 3 metreyi bulduğu ilçede, rüzgarın saatteki hızı ise 80 kilometreye ulaştı. Bir metre kareye yaklaşık 65 kilogram yağışın düştüğü Marmaris’te fırtına nedeniyle yat limanı ve Kordon Caddesi’nde demirli bulunan bazı tekneler batma tehlikesi geçirdi. Denizcilerin, teknelerinin zarar görmemesi için çaba gösterdiği görüldü. Kıyıya kadar yükselen dalgalar nedeniyle yat limanındaki araçlar güçlükle ilerlerlerken, bazı işletmelerin masa ve sandalyeleri fırtına nedeniyle zarar gördü.Yağış dolayısıyla ilçede küçük çaplı su taşkınları yaşanırken, evlerinde mahsur kalan 3 kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Fethiye ve Yatağan’da da şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Fethiye’nin Seki beldesinde de kar etkili oldu.

Muğla’da sele kapılanları AKUT ve itfaiye ekipleri kurtardı
Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Milas ve Datça ilçelerinde etkili olan şiddetli fırtına ile yağış sel baskınlarına yol açtı. Gece saatlerinde başlayan yağmur ve fırtına sabah etkisini arttırdı. Marmaris’te dalga boyu 3 metreyi bulurken rüzgarın saatteki hızı ise 80 kilometreye ulaştı. Bazı tekneler batma tehlikesi geçirdi. Yağış dolayısıyla Marmaris’te küçük çaplı su taşkınları yaşanırken, evlerinde mahsur kalan 3 kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Bodrum’da 50 ev işyerini su bastı. Şiddetli yağış nedeniyle Kadı Kalesi mevkisindeki bir sitenin bahçesi sular altında kaldı. Sitenin içinde bulunan vatandaşların büyük bölümü ikinci katlara çıkarken Sümer Atak isimli hasta ve yaşlı kadın itfaiye ekiplerinden yardımıyla kurtarıldı. Milas’ta önceki geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış, 20’den fazla köyde su baskınlarına neden oldu. Şiddetli yağış nedeniyle Milas’ın Güllük beldesindeki bir evde mahsur kalan 60 yaşındaki Esma Yılmaz ve 62 yaşındaki Gazi Yılmaz çiftini Bodrum AKUT Ekibi bot yardımıyla kurtardı.



http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=30368