PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kayseri Hürriyet Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Teknik ve EML


denizci
01-15-2010, 10:53
http://www.hurriyeteml.com/images/rsgallery/display/9.jpg.jpg (http://www.hurriyeteml.com/images/rsgallery/original/9.jpg)

http://www.hurriyeteml.com/images/rsgallery/display/9.jpg.jpg (http://www.hurriyeteml.com/images/rsgallery/original/9.jpg)
KAYSERİ HÜRRİYET ANADOLU TEKNİK, ANADOLU MESLEK,TEKNİK LİSE VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image002.jpg

Okulumuz 1979-1980 Eğitim ve Öğretim Yılında hizmete açılmıştır. 1979-1980 yılında Tesviye ve Elektrik Bölümleri, 1980-1981 yılında ****l İşleri ve Elektronik bölümleri, 1982-1983 yılında Dokuma Bölümü, 1984-1985 yılında İplik ve Model ile Teknik Lise Makine bölümleri,1986-1987 yılında Döküm ve Boya Apre bölümleri, 1995-1996 yılında Motor ve Teknik Lise Bilgisayar bölümleri, 2001-2002 yılında Mobilya ve Dekorasyon bölümü, 2005-2006 yılında da Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü, 2007- 2008 yılında Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı ve Okul Öncesi Anasınıfı açılmıştır.
Okulumuz Endüstri Meslek Lisesinden 1981-1982 yılından 2006-2007 öğretim yılı sonuna kadar 5159 öğrenci mezun olmuştur. Teknik Liseden ise 348 öğrenci mezun olmuştur. Okulumuzdan toplam 5507 öğrenci diplama almıştır. Mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğu meslekleriyle ilgili bir iş kolunda çalışmaktadırlar. 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılında 9 idareci 108 öğretmen ve 1279 öğrenciyle eğitime devam edilmektedir. Okulumuz 7. Eğitim bölgesi merkez okuludur. Bölgede bulunan 21 okul arasında kordinasyonu dayanışma ve yardımlaşmayı da sağlamaktadır.
Okulumuzda bir çok sosyal faaliyetler de yapılmaktadır. Muhtaç öğrencilere kırtasiye, giyecek ve iaşe yardımları yanı sıra 250 öğrenciye ücretsiz öğle yemeği verilmektedir. Öğrencilerimizden bazıları özel burslardan da faydalanmaktadır. Okulumuzda Sportif faaliyetler de yürütülmektedir. Güreş Takımı, Basketbol Takımı, Masa Tenisi Takımı, Kayak Takımı ve Tekvando Takımları bulunmaktadır. 2006-2007 Eğitim ve Öğretim Yılında Güreş Takımı serbestte 3 Altın, 2 Gümüş, 4 Bronz Madaldaya Almıştır. Greko-Romende 4 Altın, 2 Gümüş, 3 Bronz madalya kazanmıştır. 2007-2008’de Gençlerde Greko-Romende 4 Altın, 2 Gümüş, 2 Bronz Serbestte ise 1 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya kazanmışlarıdır.
Okulumuz en yeni, en modern teknik donanıma ve yeterli araç gerece sahiptir. Sürekli kendini yenilemekte ve teknolojiyi takip etmektedir. Teknoloji sınıfları, Bilgisayar Laboratuvarları, donanımlı atölyeleri, modern fen laboratuvarı, kütüphanesi, toplantı salonu ve kapalı spor salonuyla seçkin bir okuldur. Öğrencilere orta öğretim seviyesinde genel kültür ve uygar bir dünya görüşü kazandırılmasının yanında çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki formasyon verilmek suretiyle öğrencileri hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programları uygulamaktadır. Mesleki derslerin yanısıra Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya, Tarih, Coğrafya gibi Genel Liselerde okutulan dersleri de okumaktadırlar. ÖSS Sınavına girebilmektedirler. Ayrıca, Öğrencilerimizin Meslek Yüksek Okuluna sınavsız geçiş hakları da bulunmaktadır.
Okulumuz şehir merkezine yakın bir yerdedir. Bu nedenle ulaşımı kolaydır. Yer olarak Çorakçılar mahallesindedir. Doğusunda Diyanet Eğitim Merkezi, Batısında Belediye eski fidanlığı, güneyinde Poyraz petrol – Hacılar Yolu, Kuzeyinde İyiler Camii – Mehmet Soysaraç İ.Ö.Okulu- Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi bulunmaktadır.

Okul Müdürü: Durmuş PAYAS

Okul Telefonu: 0352 336 03 70

Fax: 0 352 320 71 80

E- Mail: hurriyeteml@hurriyeteml.com
.
1.BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image004.jpg
GİRİŞ
Bilişim Teknolojisi Alanı ile öğrencilere, alan ve dallar ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, yaratıcı, eleştiriye açık ve mesleki yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir.
Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Programında;
1. Bilgisayar Teknik Servisi,
2. Veri Tabanı Programcılığı,
3. Web Programcılığı,
4. Ağ İşletmenliğidalları yer almaktadır.
Bilişim Teknolojileri Alanımız 350 öğrenciye eğitim ve öğretim verebilecek kapasitededir. 3 adet Bilgisayar Laboratuarlarımız, 1 adet Elektronik Laboratuarlarımız bulunmaktadır.Programı tamamlayarak mezun olan öğrenci, iş hayatına yönelebilir veya yüksek öğrenime devam edebilir. Mezun olan öğrencilerimiz, kendi alanlarında rahatlıkla iş imkanı bulmaktadırlar. Kendini geliştiren mezunlarımız ise asgari ücretin çok üstünde ücret kazanmaktadır. Şu anda alanımızdan mezun olan boşta gezen öğrencimiz yok denecek kadar azdır.
2.Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri AlanI
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image006.jpg
Vali Yardımcısı Ali MANTI, Melikgazi Kaymakamı Mesut DEMİRKOL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa DİKMEN, Okul Müdür Durmuş PAYAS Endüstriyel Otomasyon Bölümünü gezerken.

Amacı: Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanında endüstriyel kontrol mesleğinin ve sertifika programları ile yetiştirilen alt mesleklerin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
GİRİŞ KOŞULLARI
Öğrencilerin sağlık durumu, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır.
İSTİHDAM ALANLARI
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte
kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1.Otomotiv, 2. Plastik,
3. Makine, 4. Tekstil,
5. Gemi Otomasyonu, 6. Enerji,
7. Petrokimya, 8. Tarım,
9. Gıda, 10. Tıp Elektroniği,
11. Savunma, 12. Uçak,
13. İletişim vb.
sektörlerde çalışabilir.
3.ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image008.jpg
Elektrik Bölümü, 1979-1980 eğitim-öğretim yılında Okul ile birlikte açılan iki bölümden biridir. Okulumuz Elektrik - Elektronik Bölümü öğrencileri, 9. Sınıftan sonra 3 yıllık eğitim sonunda Elektrik-Elektronik Teknisyeni ünvanı ile birçok işyerinde çalışma imkanı buldukları gibi, üniversite sınavlarında da başarılı olmaktadırlar. Öğrenciler uygulamaya yönelik atölye çalışmaları yapmaktadır. Böylece, birçok elektrik ve elektronik cihazın yapısını, çalışmasını, imalatını ve arıza onarımını öğrenirler. Örneğin, renkli televizyon, video gibi cihazların yapısını ve arıza onarımını öğrenirler. Ayrıca, radyo alıcısı ve vericisi, güç kaynağı, amplifikatör, merdiven otomatiği, dijital saat, dijital avometre, ışıklı devreler, alarm devreleri, elektrik panosu ve montajı, dış aydınlatma işlemleri öğretilmektedir. Bütün elektrik ve zil tesisatları uygulamalı olarak öğretilir. Bilgisayar kullanmayı da uygulamalı olarak öğrenirler.
4.MAKİNA TEKNOLOJİLERİ ALANI
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image010.jpg
Makine bölümümüzün amacı; gelişen teknolojiyle birlikte, öğrencilerimizin yetiştirilip makinecilik sektöründe söz sahibi olmalarını sağlamaktır.Makine teknolojileri alanımız 400 öğrenciye eğitim verebilecek kapasitededir. Atölyelerimizde yeteri kadar Torna, freze, vargel, taşlama, alet bileme ve matkap tezgâhı bulunmaktadır.Makine teknolojileri alanımızın hedefi gençlerimizi alanımızdan mezun olana kadar yeni teknolojiyi öğrenmiş olarak hayata hazırlamak, hayat standardı yüksek bir mesleğe yönlendirmek ve makine sektöründe aranan eleman haline gelmelerini sağlamaktır.
5.****L TEKNOLOJİSİ ALANI
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image012.jpg
****l teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim öğretim verilen alandır.Alanın Amacı: ****l Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerle sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmektir. Alanın Altında Yer Alan MesleklerKaynakçılık, Isıl İşlemciliği, Çelik Yapılandırmacılığı, ****l Doğramacılığı****l teknolojisi alanı mezunlarının iş imkanları:Kamu ve özel kuruluşlara aitatölye ve fabrikalarda iş bulma imkanlarına sahiptirler. Ayrıca bu elemanlardan özellikle kaynakçı ve ****l doğramacı çok sayıda makineye ve sermayeye ihtiyaç duymadan küçük bir yerleşim yerinde bile kendi işletmelerini kurabilirler.
6.MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image014.jpg
Bu alanda eğitim alacak öğrencilerimiz 10.sınıfta motorlu araçların temel mesleki derslerini alacaklardır. 11.sınıfta “elektromekanik ve iş makineleri” dallarında seçim yapacaklardır. Elektromekanik dalında eğitim alan öğrenciler binek, hafif ve ağır hizmet tipi araçların; bakım-onarım, ayar ve arızalarını yapan nitelikli kişiler olarak yetişirler. Bu öğrencilerimiz 12.sınıfta Kayseri ilindeki otomotiv servislerinde haftanın 3 günü staj yapacaklar. İş makineleri dalını tercih eden öğrencilerimiz fort-lift, taşıyıcı, kepçe ve kazıyıcı gibi iş ekipmanlarının motor, hidrolik, pnomatik ve diğer aksamlarının bakım onarım ve arıza tespitlerini yapan nitelikli elemanlar olarak yetişirler. Bu öğrencilerimiz 12.sınıfta Kayseri ilinde kamu ve özel sektördeki iş makineleri bakım-onarım atölyelerinde haftanın 3 günü staj yapacaklar. Alanımızdan mezun olan öğrencilerimiz otomotiv fabrikalarında, yetkili oto servis ve bakım işletmelerinde, özel oto servis ve bakım işletmelerinde, oto yan sanayi alanında faaliyet gösteren her türlü işletmelerde iş bulabilmektedirler. İş makineleri dalından mezun olan öğrencilerimiz; iş makinesi kullanılan her sektörde ve yetkili servislerde bakım onarım teknikeri olarak iş bulma imkânına sahiptirler.
7.AHŞAP TEKNOLOJİLERİ ALANI
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image016.jpg

2001-2002 eğitim-öğretim yılında açılan bölümümüz, Kayseri ve ülkemizde hızla büyüyen mobilya endüstrisine kalifiye eleman yetiştirme amacıyla faaliyetlerine başlamıştır. Bölümümüz, bu yıl ilk defa mezun verecektir. Ahşap Teknolojileri Alanıyla birlikte eğitim-öğretime devam eden bölümümüze, mobilya sektöründeki en son teknolojik makineler takviye edilmiştir.Öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmesinin yanısıra, mobilya sektörü el aletleri ve makinelerini risksiz kullanılması, klasik, yarı klasik ve modüler mobilyaların münferid ve seri üretim olarak incelenmesi, malzeme çeşitlerinin kavratılması, uygun malzeme seçimleri nitelikli meslek resim çizimleri, üst yüzey işlemleri, tasarım, ergonomi, mobilyalarda TSE standartları, maliyet hesaplamaları vb. birçok konuda öğrencilerimiz, günümüz koşullarına uygun ve nitelikli insan yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
8.OKUL ÖNCESİ ANASINIFI
http://www.hurriyeteml.com/images/stories/hakkimizda/image018.jpg
2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılında Okulumuz bünyesinde Okul Öncesi Anasınıfı da açıldı. 2 Anasınıfı öğretmeni ve Kayıtlı 26 öğrenciyle eğitime devam edilmektedir. Gerekli eğitim ve öğretim aracı eksiksiz olarak tamamlanmıştır.

Çorakçılar Mahallesi Yunus Emre Caddesi MELİKGAZİ KAYSERİ TÜRKİYE 38050
http://www.hurriyeteml.com/images/M_images/con_tel.png
0 352 336 03 70 http://www.hurriyeteml.com/images/M_images/con_fax.png
0 352 320 71 80