PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eleşkirt Lisesi


denizci
01-14-2010, 10:40
TARİHÇE: Okulumuz 1954 yılında Eleşkirt Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.1974 yılında lise olarak eğitim-öğretime başlamış bünyesinde hem ortaokul hem de lise eğitimini sekiz yıllık kesintisiz eğitime kadar devam ettirmiştir. Ayrıca 2004 yılında bünyesinde yabancı dil ağırlıklı lise açılmış şu anda iki sınıfla eğitim-öğretime devam etmektedir.Mart 2007 tarihinde okulumuz bünyesinde kız öğrenci pansiyonu açılmıştır.

FİZİKİ YAPI: Okulumuz 12.000 m2 arsa üzerinde kuruludur.12 derslik Milli Eğitim Bakanlığı tip projesine göre yapılmıştır. Dördü sobalı ve eski lise binamızın karşısında olmak üzere toplam 13 lojmanı bulunmaktadır.Okulumuz daha önce fuel-oil ile ısıtılmakta iken Ekim 2006'dan beri kömür ile ısıtılmaya başlanmıştır.

EĞİTİM-ÖĞRETİM: Okulumuz fen Bilimleri,Sosyal Bilimleri ile Türkçe-Matematik alanlarında eğitim yapılmaktadır.Yabancı dil olarak İngilizce okutulmaktadır.
EĞİTİM OLANAKLARI: Okulumuzun 15 şubesi bulunmaktadır.22 bilgisayarlı bilgisayar sınıfımız vardır. Bu sınıfta bütün bilgisayarlarda internet bağlantısı yapılabilmektedir. Fizik ve Kimya laboratuarımız bulunmaktadır. Ayrıca zengin ve her zaman kullanıma açık bir kütüphanemiz bulunmaktadır.
Kütüphanemizde 3984 kitap mevcuttur. Öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları bir de kantin oluşturulmuştur.

ÖĞRENCİ BİLGİLERİ: Okulumuzda genel lise kısmasında 245 erkek,102 kız olmak üzere toplam 347 öğrenci bulunmaktadır. Yabancı Dil ağırlıklı kısmında ise 15 erkek ,8 kız olmak üzere toplam 23 öğrenci bulunmaktadır. Toplam öğrenci sayımız şudur: 260 erkek ve 110 kız olmak üzere 370 kayıtlı öğrencimiz vardır.
PERSONEL DURUMUhttp://www.turkforum.net/images/smilies/009.giform kadro esaslarına göre okulumuzda toplam 1 müdür,1 müdür başyardımcısı, 1 bir müdür yardımcısı ve 23 öğretmen bulunması gerekir.ancak 18 kadrolu öğretmeniziniz bulunmaktadır. Okulumuzun kadrosunda İngilizce, kimya,din kültürü ve ahlak bilgisi, Matematik,tarih ve coğrafya,felsefe öğretmenleri bulunmaktadır.

Okul müdürümüz AKIN TEKİN ve Şemsettin BURAK Müdür baş yardımcısı,Edebiyat öğretmenimiz Halime YILDIZ SATIKAYA ise geçici görevle Müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır.
Kadrolu iki memurumuz vardır.Bunlardan Hacı PÜSKÜLLÜ Ağrı merkez EML'de geçici görevle çalışmaktadır.Bir de Kütüphane görevlisi bayan memurumuz vardır.


http://eleskirtlisesi.meb.k12.tr/