PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çayıralan Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi


denizci
01-13-2010, 11:27
http://www.cayiralaneml.k12.tr/images/stories/fruit/1.jpghttp://www.cayiralaneml.k12.tr/images/stories/fruit/2.jpghttp://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gif
http://www.cayiralaneml.k12.tr/images/stories/fruit/3n.jpg

http://www.cayiralaneml.k12.tr/images/stories/fruit/4n.jpg


http://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gif
http://www.cayiralaneml.k12.tr/images/stories/fruit/7n.jpg


BÖLÜMLERİMİZ

BİLİŞİM


Sanayileşmenin ,ekonomik ve sosyal yaşamamızın önde gelen unsurlarından bilgisayardan çeşitli şekillerde yararlanmaktır. Bilgisayar yaşamın ana maddeleri kadar zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir. Her türlü fabrika ve atölyelerimizde, arıza göstermeden çalışması, bilgisayar mevcut sistem içinde arızaya bilinçle müdahale edebilmek için bu konuda yeterli teknik bilgi ve becerileri kazanmış teknik insan gücü yetiştirilmelidir. Endüstri meslek liselerimizin genel amacı doğrultusunda; web sayfası tasarlamada uzman gerekli tüm programları kullanabilen ayrıca beceri ağırlıklı bilgisayar konusunda temel teknik bilgilere sahip elemanlar yetiştirmektir.

Okulu bitirdiği zaman iş bulma imkanı diğer bölümlere nazaran daha kolaydır. Öğrencilerimiz bölgemizdeki bu iş alanlarında çalışabildikleri gibi kendi meslekleri ile ilgili yüksek öğretime devam edip mesleklerine bu yönde katkı sağlama imkanına sahiptirler. Aynı zamanda üniversite tercihinde bilgisayar öğretmenliğini tercih etmesi durumunda ek-puan alacaktır.

Bu bölümde bilgisayar donanım işi ile uğraşılmaktadır. Bölümde bilgisayar tamiri, Ms.Office, paket programlama, programlama(WEB TASARIM, GRAFİK TASARIM), atelye ve genel kültür konuları öğretilmektedir. Bu amaçla genel bilgi ve işlemleri kapsayan birinci sınıfların programları endüstri meslek liseleri bilgisayar ve elektronik bölümleri 9. sınıfların programlarıyla ortaktır.
http://www.cayiralaneml.k12.tr/images/bilisim.jpg


ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ



Elektrik Enerjisinin elde edilmesi, dağıtımı, kullanılabilecek duruma gelmesi, elektrik araç ve gereçlerin montajı, bakım ve onarımı alanlarında eğitim verilmektedir. Mezun öğrencilerimiz kendi alanlarında işyerleri kurabilmektedir. Çayıralan Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü'nde bir atelye bulunmaktadır. Elektrik Bölümü'nde dersler,uygulama ağırlıklıdır. Elektrik Bölümü'nde zayıf akım, aydınlatma, elektronik ve temel tesviyecilik konularının yanı sıra laboratuvarda yapılan deneylerle ele alınan elektriksel büyüklükler,otomatik kumanda devreleri, doğru akım ve alternatif akım motor sarımları, trafo sarımı, güç elektroniği, elektrik devreleri ve elektrik makineleri ile ilgili konular ele alınmaktadır. Bölüm mezunları, elektrik teknisyeni olarak çalışabilmekte; öğrenimlerini üniversite düzeyinde sürdürmek isteyen ögrenciler ise meslek yüksek okullarının elektrik, elektromekanik taşıyıcılar; tıp elektroniği ve uçak elektriği gibi bölümleri ile bu fakültelerin elektrik ögretmenliği ve elektrik mühendisliği bölümlerini tercih edebilmektedirler. Elektrik teknisyeni olarak çalışmak isteyen bölüm mezunları, söz konusu statüde 1,5 yıl çalışıp, ustalık belgesi alarak kendi işyerlerini açabilmektedirler.Bölümümüzde, 12 birinci sınıf öğrencisi bulunmaktadır. Elektrik Bölümü Bünyesinde yapılan İşler şunlardır:
•Aydınlatma tesisatı
•Motor sarımı
•Otomatik kumanda devreleri
•Bilgisayar uygulamaları
•Elektronik uygulamaları

AHŞAP TEKNOLOJİSİ


Bu Bölümde öğrencilerimiz gerek ham ağacı gerekse hazır malzemeleri kullanarak üretime yönelik çalışmalar yapmakta ve mezunlarımız piyasa rahatlıkla çalışabilmektedir.

Mobilya ve Dekorasyon Bölümü bünyesinde yapılan çalışmalar :

Mobilya İmalatı

Mutfak Dolabı yapımı

Yatak odası yapımı

Oturma ve genç odası yapımı

Ağaç tornacılığı

Kaplama ,vernik, lake boya işleri

Taban ve Tavan tahtası yapımı

Dekorasyon vb. işler




Bağlar başı Mahallesi Mezar üstü Sokak No: 3 ÇAYIRALAN YOZGAT TÜRKİYE 66600


208931@meb.k12.tr


(0354) 7361296


(0354) 7361033