PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekerek Endüstri Meslek Lisesi


denizci
01-13-2010, 11:26
ÇEKEREK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ KURULUŞ YILI:1979-1980 eğitim öğretim yılında ****l bölümü olarak eğitim öğretime başlamış olan okulumuz 1990-1991 eğitim-öğretim yılında bu günkü hizmet binasına geçmiştir.
KURULUŞ AMACI:Türk gençlerinin teknolojik,ekonomik,sosyal ve kültürel gelişmelere uyumlu Mesleki,teknik bilgi ve becerilere donatılmış elemanlar olarak yetiştirilmesidir.
MEVCUT OLAN BÖLÜMLER: Okulumuzda Beş Bölüm Mevcuttur. Bunlar; Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, ****l Teknolojisi Alanı, Ahşap Teknolojisi Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanı bölümüdür.
Mesleki eğitimde okuma oranı olarak Avrupa ülkelerinden geride bulunan ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitime büyük önem vermektedir. Çekerekli velilerimizin bunun bilincinde olarak çocuklarına mutlaka bir meslek edindirmelerini beklemekteyiz. Çünkü Türkiye�de hızla gelişen sanayileşmeye paralel olarak kafileye elemana ihtiyaç bulunmaktadır. Okul olarak bizi sevindiren nokta mezun ettiğimiz öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun meslekleri ile ilgili bir işte bu gün çalışıyor olmalarıdır. Kalifiye eleman ihtiyacı bu gün Avrupa�nın da gündeminde olup bir çok Avrupa ülkesi özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden kalifiye eleman temin etme yolunda gelmektedir. Sanayinin hızla geliştiği bir dönemde çocuğun işsiz kalmasın bir mesleği ve iyi bir geleceği olsun deniyorsa mutlaka Çekerekli velilerimizin çocuklarını meslek lisesine yönlendirmesi gerekmektedir


Tel No : (0354) 468 13 37

E-Posta : 209111 (%20209111@meb.gov.tr)@meb.gov.tr (%20209111@meb.gov.tr)