PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Canip Baysal Lisesi


denizci
01-11-2010, 11:32
http://www.bolucanipbaysallisesi.k12.tr/resim/ust3.gif






OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Canip Baysal Lisesi 1998 – 1999 yılında eğitim – öğretime açılmıştır. Büyük hayırsever İzzet Baysal tarafından Bolu’da ihtiyacı görülen bu lisenin yapımına en uygun yer olan ve kendi adını taşıyan İzzet Baysal Mahallesinde yapımına baylanmış, aynı yıl içinde tamamlanarak, yeni derslikleriyle öğrencilerine eğitim imkânı sunmuştur. Okulumuz İzzet Baysal tarafından babası Canip Baysal adına yaptırılmış ve babasının adı verilmiştir. Okulumuzun açılışına başta o dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL ve daha birçok büyük devlet adamı katılmıştır. Laboratuar ve diğer gereksinimler ise İzzet Baysal Vakfı tarafından sonradan tamamlanmıştır. Hala statüsünde üstün eğitimini sürdüren okulumuzda açılışından 28.07.2006 tarihine kadar Nadi DEMİR; 07.12.2007 tarihine kadar Vedat CEYLAN; bu tarihten günümüze kadar da okul müdürlüğünü Gürsel POLAT yürütmektedir. 1999 yılında meydana gelen depremde okulumuz hasar almamış; hasar alan diğer okullara ev sahipliği yapmıştır ( Bolu Atatürk Lisesi ). Canip Baysal Lisesi kısa sürede kendisine denk liseler ile rekabet edebilen, üniversiteyi hedefleyen ve çevresinde tercih edilen bir okul olmuştur.



VİZYONUMUZ

Demokratik, çağdaş, insan haklarına saygılı, hoşgörülü ve saygı esasına dayanan, Atatürk ilke ve inkılaplarını kavramış, bilimselliği ilke edinmiş, girişimci, itaat eden değil okuyan , araştıran, akılcı, ülke ve toplumsal sorunlara duyarlı çağdaş insanı yetiştirmek;

Kendisine denk liseler ile rekabet edebilen, üniversiteyi hedefleyen ve çevresinde tercih edilen bir okul olmak.

MİSYONUMUZ

Toplam kalite yönetimi anlayışını benimsemek, kültürümüzü yaşatan değerlere sahip çıkmak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak, iyi olma duygularını eğitim yoluyla harekete geçirmek, sosyal yönü güçlü, dürüst kişilikli, demokratik ve laik bilinci kazanmış, hayat mücadelesine hazır bilgili öğrenciler yetiştirmek.

OKUL BİLGİLERİ

*

Okulumuzun yabancı dilleri İngilizce ve Almancadır.
*

Okulumuzda bir psikolojik danışma ve rehberlik servisi bünyesinde iki rehber öğretmenimiz görev yapmaktadır.
*

Ayrıca okulumuz bünyede 1500 kitap kapasiteli bir kütüphane bulunmaktadır.
*

Canip Baysal Lisesi bodrum, zemin kat ve 3 kat olmak üzere betonarme tekniğine göre yapılmıştır. Katı yakıtlı kalorifer tesisatına sahip olup, elektrik enerjisi ile aydınlatılmaktadır. Belediye şebeke suyuna bağlı olup, kanalizasyon tesisatı mevcuttur.
*

Okulumuzda fizik, kimya ve biyoloji derslerinde kullanılan üç laboratuar bulunmaktadır.
*

Laboratuarlarda tepegöz, mikroskop kullanılmakta, fizik laboratuarında; TV, VCD ve Data Show İngilizce ve gerekli diğer derslerde kullanılmaktadır.


İLETİŞİM ADRESLERİ

Adres : İzzet Baysal Mahallesi

Behiye Baysal Caddesi Bolu

Tel : 0.374.2700964 - 0.374.2700965

http://canipbaysallisesi.meb.k12.tr/