PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ankara Özel Gürcağ Fen Lisesi


denizci
01-08-2010, 11:34
http://www.gurcag.k12.tr/images/phocagallery/lise/thumbs/phoca_thumb_l_dsc_4901.jpg

Özel GÜRÇAĞ FEN LİSESİ'nin (http://www.gurcag.k12.tr/index.php/tr/fen-lisesi.html) • Eğitim-öğretim etkinlikleri tam gündür. Dersler saat 09.00’da başlar, 16.00’da sona erer.

• Sınıf mevcutları 20 kişiyi aşmamaktadır.

• Okulumuzda 4 yıl süreli M.E.B Fen Liseleri müfredat programı esas alınarak , Ölçme Değerlendirme ve Program Geliştirme Birimimiz ile Bilim Kurulumuz tarafından ortaklaşa hazırlanan; ve Talim Terbiye Kurulunca onaylanan 40 saatlik takviyeli program uygulanmaktadır.
http://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gifBu resim ekranınıza sığabilmesi için küçültülmüştür. Bu alana tıklayarak büyük resimi görebilirsiniz. Orjinal resimin boyutları 648x107.http://www.gurcag.k12.tr/images/stories/fenlisesiicerik.jpg

• Özel Gürçağ Fen Lisesi, katılımcı ve paylaşımcı insan değerlerinden yola çıkan, temel hak ve insan özgürlüklerine dayalı, demokratik, laik, bilimsel, çağdaş ve Atatürkçü bir eğitimin gerekliliğine inanan bir anlayışla kurulmuştur. Fen Lisemizin kuruluş amacı fen bilimleri ve matematiğe ilgi duyan gençlerimize bu alanlarda yetişme olanağı sunmak ve nitelikli bilim insanlarının yetişmesine destek olmaktır.

• Fen Lisemizde;

- Eğitimin kalitesini sürekli yükseltmek,
- Öğrencilerin sosyal ve kültürel hizmetleri de kapsayan eğitici çalışmalara katılımlarını sağlamak,
- Öğrencilerin yeteneklerini modern metotlarla geliştirebilmeleri amacıyla program ve projeler oluşturmak, ilgi ve istek uyandırarak onları bilimsel araştırmalara yöneltmek,
- Sorgulama ve sorun çözme yöntemlerini öğrenmelerini sağlamak hedeflenir.
- Eğitim-öğretim etkinliklerinde Laboratuvar derslerine ağırlık verilerek “YAPARAK-YAŞAYARAK ÖĞRENME MODELİ” ön planda tutulmakta, öğretim programları bilişim teknolojileri ile buluşturularak, öğrencilerimizin Bilişim Teknolojileri konusunda sağlam bir altyapıya sahip olmaları sağlanmaktadır.
- Eğitim-öğretim dili Türkçe’dir. Matematik ve Fen grubu derslerindeki teknik terimlerin yabancı dildeki karşılıkları da öğretilir. Öğrencilere seviyelerine göre özel programlar uygulanarak dil gelişimleri sağlanır.
• Bilimsel araştırmalara ve Fen-Matematik alanındaki projelere ağırlık verilerek bu alanda başarılı öğrenciler yetiştirilmektedir.

• Ankara’nın seçkin üniversitelerinin fen bilimleri bölümlerinde görevli öğretim üyelerinin oluşturduğu “BİLİM KURULU”, gerek FEN BİLİMLERİ zümresinde yer alan öğretmenlerimizi, gerekse FEN LİSESİ öğrencilerimizi bilimsel çalışmalar açısından destekleyerek, onların bilimsel çalışmalar yapmalarına ve özgün projeler üretmelerine katkı sağlamaktadır. Bu anlamda üniversitelerin laboratuvarlarından da yararlanılarak bilimsel çalışma süreçleri öğrencilerimize kavratılmaktadır.

• Her türlü teknolojik imkanın sunulduğu interaktif bilgisayar laboratuvarlarımızda, yurtiçi ve yurtdışında ortaya çıkan tüm teknolojik yenilikler takip edilerek uygulamaya konulmaktadır. Öğrencilerimiz internet aracılığıyla proje ve ödev çalışmaları için gerekli bilgiye hızlı bir şekilde erişebilmektedirler.

• Bilişim Teknolojileri derslerinin yanında Yabancı Diller, Türk Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Matematik, Fizik, Biyoloji, Kimya derslerinde de interaktif bilgisayar laboratuarlarından ve akıllı sınıflardan yararlanabilmektedirler. Derslerde kullanılan eğitim CD’leri, Ip Boardlar, Barkovizyon, Slayt ve Tepegözler öğrencilerin öğrenme kalitesini arttırmakta, teknolojik altyapı sayesinde, araştıran, sorgulayan ve kaynakları kullanabilen bireyler olarak yetişmeleri sağlanmaktadır.




ümit Mahallesi, 2518. Sokak Numara:5
ü m i t k ö y a N K A R A / 0 6 5 3 0

gurcag@gurcag.k12.tr

+90 (312) 235 47 03 - 235 47 04

+90 (312) 235 99 02