PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009'un En Çok Okunan Haberleri...


ĄηêŁkå39™
12-31-2009, 16:32
2009'un En Çok Okunan Haberleri...
Yıla damgasını vuran domuz gribinden pop efsanesi Michael Jackson’ın ölümüne, ünlülerin seks skandallarından sıfırdan ünlenenlere...

DOMUZ GRİBİ: Mart 2009’da Meksika’dan çıkıp hızla tüm dünyaya yayılan ve ‘domuz gribi’ olarak anılan H1N1 virüsü bizi yeni bir global korku dalgası, maskeler ve dezenfektanlarla tanıştırdı. Geliştirilen domuz gribi aşısı da güvenilir olup olmadığı tartışmalarıyla birlikte piyasaya sürüldü. Hastalık Türkiye’de uzun süre etkisizdi, dört ay önce bir patladı pir patladı.

MICHAEL JACKSON: Haziran’ın 25’ini 26’sına bağlayan gece telefonlar çalıştı: Michael Jackson Los Angeles’taki evinde ölmüştü. Sahnelere Londra’da vereceği konserlerle dönmek üzere yoğun bir tempoyla hazırlanan ‘pop kralı’ 50’sinde, arkasında milyonlarca mutsuz hayran bırakarak veda etti. Jackson’ın, formuna kavuşmak için ilaçlar aldığı ve bu ilaçların karışması yüzünden öldüğü iddia edildi. Doktoru Conrad Murray, Jackson’a aşırı ilaç vermekle suçlandı. Kral ölümünden iki buçuk ay sonra, 4 Eylül’de Forest Lawn mezarlığına gömüldü.

UÇAK KAZALARI: 15 Ocak’ta bir uçak, New York La Guardia Havalimanı’ndan havalandıktan üç dakika sonra New York ve New Jersey eyaletlerini bağlayan Hudson Nehri’ne zorunlu iniş yaptı, uçağı 155 kişiyle birlikte nehre sağ salim indiren pilot Chesley Sullenberger, kahraman ilan edildi. Kazaya neden olanın, uçağın iki motoruna çarpan kuş sürüsü olduğu ortaya çıktı. 1 Haziran’da yaşanan başka bir uçak kazasıysa faciayla sonuçlandı. 216 yolcusu ve 15 kişilik mürettebatıyla Rio de Janeiro’dan Paris’e gitmek üzere havalanan Air France uçağı önce kayboldu, sonra Atlantik Okyanusu’na düştüğü ortaya çıktı. Kurtulan olmadı, kurbanlar arasında uluslararası arp sanatçımız Fatma Ceren Necipoğlu da vardı.

FARRAH FAWCETT: Michael Jackson’la aynı gün bir başka efsane daha gözlerini yumdu. 70’lerin çok seyredilen televizyon dizilerinden ‘Charlie’nin Melekleri’nin sarışın yıldızı Farrah Fawcett, 62 yaşında bağırsak kanserine yenildi.

SILVIO BERLUSCONI-PATRIZIA D’ADDARIO: Yılın skandallar kralı, 72 yaşındaki İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi oldu. Eskort kızlarla ilişkileri, villasında verdiği seks partileri, aldığı hediyeler nisandan beri gündemin baş köşesine oturdu. Skandalların merkezindeki kadınsa Patrizia D’Addario’ydu. Berlusconi’yle Roma’daki evinde bir gece geçiren D’Addario, gecenin ses kaydını yayımladı, bolca detay verdi, hatta ilişkiyi anlatan, ‘Tadını Çıkar Başkan’ adlı bir kitap yazdı.

CASTER SEMENYA: Ağustosta Berlin’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 800 metrede altın madalya kazanan Güney Afrikalı atlet Semenya’nın kadın değil, erkek olduğu tartışmaları patlak verdi. Çift cinsiyetli olduğu öne sürülen Semenya ve ailesi iddiaları reddetti. Son karar, Semenya’nın kadın olduğu yönünde.

DAVID LETTERMAN: Amerika’nın en ünlü tolk şovcularından Letterman, bir programında birlikte çalıştığı genç kızlarla ilişkiye girdiğini, bunu öğrenen bir kanal çalışanının 2 milyon dolar vermezse her şeyi anlatacağı yönünde şantaj yaptığını açıkladı. Ortalık karıştı, Letterman canlı yayında karısından ve seyircilerden özür diledi.

SUSAN BOYLE: İngiltere’deki yetenek yarışmasında mikrofonu eline aldığında bakımsız görüntüsüyle alay konusu oldu, ‘Kıllı bebek’ diye anıldı. Ama ‘I Dreamed a Dream’ adlı şarkısını söylemeye başladığında müthiş sesiyle milyonları büyüledi. Geçen ay yayımlanan albümü satış rekorları kırdı. O da değişti, saçını boyatıp kaşlarını aldırdı, giyim tarzını tazeledi.

‘BALON ÇOCUK’: Saatlerce helyum dolu bir balonla havalanıp kaybolduğu için aranan, kilometrelerce uzaktaki balondan da çıkmayan altı yaşındaki Falcon önce evde çıktı, sonra da her şeyi anne-babasının şov amaçlı yaptırdığını canlı yayında ağzından kaçırdı. Sonuçta kamuyu aldatmaktan baba 90, anne 20 gün hapis cezası aldı.

ATEİST OTOBÜSLER: ‘Tanrı muhtemelen yok. Dertlenmeyi bırakın ve hayatın tadını çıkarın!’ sloganı ocakta Londra’daki 800 belediye otobüsünün üzerinde yerini aldı. İngiliz Hümanistler Derneği ve Prof. Richard Dawkins’in başlattığı kampanya İspanya’ya da sıçradı. Dindar gruplar boş durmadı, otobüslere ‘Evet, Tanrı var. Hz İsa ile hayatın tadını çıkarın’ şeklinde sloganlar yerleştirmeye başladılar.

NADYA SULEMAN: ABD’li Suleman, 29 Ocak’ta bir batında ikisi kız sekiz bebek birden doğurarak tarihte ikinci kez sekiz doğuran kadın unvanını aldı. Şaşkınlığın daha büyüğü, zaten altı çocuk annesi olduğu ve sekizlere de suni döllenmeyle hamile kaldığı öğrenilince yaşandı. İşsiz annenin çocuklarının babasının kim olduğu hâlâ sır.

JADE GOODY: İngiliz BBG’sinin yıldızı Goody, rahim ağzı kanserinden 27 yaşında öldü. Şöhreti kamera önünde kazanan genç kadın son ana kadar her şeyi ‘naklen’ yaşadı. Dört ve beş yaşlarında iki oğlu olan Goody, ölmeden önce evlendi, düğün fotoğraflarını 700 bin sterline (1.7 milyon TL) sattı.

TIGER WOODS: Golfün efsane ismi, yılın son büyük skandalının kahramanıydı. 26 Kasım’da evinin önünde trafik kazası geçiren 33 yaşındaki yıldızın imdadına golf sopasıyla karısı Elin Nordegren’in yetişip yarı baygın kocasını, arabanın camını kırarak kurtardığı açıklandı. Ertesi gün olayın, bir aldatma hikâyesi ve sonrasında patlayan kavgadan kaynaklandığı ortaya çıktı. Woods’un defterleri açıldı, içinden 11 sevgili çıktı.

TRISHNA VE KRISHNA: Bangladeş’te kafalarından yapışık halde dünyaya gelen ikiz kız kardeşler Trishna ve Krishna, kasımda 16 uzmanın 32 saatlik operasyonuyla ayrıldı. Durumları iyi.

DÜNYANIN EN İYİ İŞİ: Dünyada işsizlik yükselirken Avustralya’nın tropik Hamilton Adası’na altı aylığına bekçi arandığını duyuran ilana 200 ülkeden 35 bin başvuru yapıldı. ‘Dünyanın en iyi işi’ olarak anılan bekçilik için şartlar yüzebilmek, İngilizce bilmek, iyi iletişim kurabilmekti. 172 bin TL’lik işi, İngiliz Ben Southall kaptı.

JAYCEE LEE DUGARD: Haziran 1991’de 11 yaşındayken kaybolan Dugard, geçen ağustosta ortaya çıktı. 18 yıl Phillip Craig Garrido ve karısı Nancy’nin evinin arkasındaki barakalarda tutsak olarak tutulan ve tecavüze uğrayan kadının Garrido’dan iki çocuk sahibi olduğu anlaşıldı. Garrido çifti tutuklandı, Dugard ailesine kavuştu.

ROMAN POLANSKI: ABD’de 1977’de 13 yaşında kız çocuğuna tecavüz suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan Polanski, Washington’un suçluların iadesi anlaşması imzaladığı İsviçre’de 26 Eylül’de tutuklandı. Oscar’lı yönetmen film festivalinde kazandığı ödülü almak için Zürih’teydi. Kefaletle serbest bırakılma talebi reddedilen 76 yaşındaki yönetmen aralıkta yerleştirildiği İsviçre Alpleri’ndeki dağ evinde hapis tutuluyor.

DAVETSİZ MİSAFİRLER: 26 Kasım’da ABD Başkanı Barack Obama’nın Beyaz Saray’da Hindistan Başbakanı Manmohan Singh şerefine verdiği akşam yemeğine sıkı emniyet tedbirlerine rağmen bir çift davetsiz misafirin elini kolunu sallayarak girdiği ortaya çıktı. ‘Güvenlik skandalı’ olayının kahramanları Tarık ve Michaele Salahi yemekte Obama’nın da dahil olduğu siyasiler ve ünlü konuklarla bol bol anı fotoğrafı çektirip Facebook sayfalarına bile yükledi.

DAVID CARRADINE: Amerikalı oyuncu Carradine’in cesedi, 3 Haziran’da Bangkok’taki otel odasında bulundu. 72 yaşındaki oyuncunun boynunda ve cinsel organında perde ipi sarılı halde dolaba asılı olduğu ortaya çıktı ve tek başına uyguladığı bir cinsel fantezinin kurbanı olabileceği belirtildi.

SULTAN KÖSEN: Mardinli Kösen, 2.42 m. boyuyla dünyanın en uzun insanı olarak Guinness’te yerini aldı. Rekorun önceki sahibi Çinli Bao Şişun’dan 10.5 cm. daha uzun olan Kösen dünyanın en uzun el ve ayaklarının da sahibi.
(Radikal)

NOYAN
12-31-2009, 19:58
vay be, neler olmuş.

_SoN_
12-31-2009, 20:06
münevver olayını yazmamışlar.