PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : türkiye'yi bölen futbol haritası


çakır
12-29-2009, 08:38
2016 Avrupa Şampiyonası Türkiye'ye verilirse Kayseri'nin doğusunda kalan şehirlerde maç oynanmayacak. Bu mağduriyetten Trabzon gibi bir futbol şehri de nasiplendi..
Hemen belirtelim ülkeyi ikiye bölen bu harita bizim eserimiz.. UEFA gerekli çalışmayı yaptı ve Türkiye'nin futbol fotoğrafını çekti.
Buna göre Karadeniz Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da maç yok. Karşılaşmalar Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu'da oynanacak.

Bu harita hangi ülkenin (http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1179355&AuthorID=109&b=Bu%20harita%20hangi%20ulkenin%20&a=Mehmet%20Demirkol&ver=23) diye soran Milliyet spor yazarı Mehmet Demirkol, 2016 için Türkiye'yi desteklemeyeceğini açık açık söyledi. 3 ay önce tehlikeye dikkat çektiğini belirten yazar, adaylığa neden karşı olduğunu bugünkü köşesinde yazdı.

(...)Bu haritayı bir Fransız gazetesi yapsa... Ülkemizi bölüyorlar diye ortalığı yıkarız.
Bu haritayı Yunanlılar yapsa Pontusculuk yapıyorlar der, nota veririz.
Açıkça söyleyeyim. Ben bu adaylığı desteklemiyorum. Birisi bana sorarsa bu organizasyonun alınmaması için elimden geleni de yaparım. Rakibiniz sadece İtalya ve Fransa değil. Ben de rakibinizim.
Kendimizden kaçıyoruz
Bırakalım bu işleri
Şimdi UEFA istemiyor diyebilirler. Yalan...
Şartlara uymuyor diyebilirler. Bu da yalan. Uymuyorsa da 6 senede o şartlara uyarsın.
Söyleyin, Trabzon’daki otel sayısı Guimares’tekinden daha mı az? Leipzig Diyarbakır’dan daha mı yakın? Sadece uçakla gidiliyor, alternatif yok diyecekler... Japonya’nın Kuzey’indeki adada yer alan Sapporo Stadı’na nasıl gittik?
Kore’nin Güneyi’ndeki Jeju Adası’na aynı Dünya Kupası’nda nasıl gidildi?
4 büyük organizasyona gittim. Hepsinde de organizasyon ülkenin her yerine, mümkün olduğunca her yerine yayılmıştı.
En doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye kadar... Mümkün olabildiğince her yere. Çünkü zaten esas amaç budur. Ülkeyi top yekün harekete geçirmek. Ama biz toplam toprağın yarısından azına sığmaya çalışıyor, kendimizden kaçıyoruz.
Bu ayıptır. Bu suçtur. Ve buna ses çıkarmayan herkes de bu ayıba, bu suça ortaktır.
Normal bir ülkede Gökçeada’ya stat yapıp orada maç oynatmaya çalışırlar. Sadece Ege aynı zamanda bir Türk denizidir demek için. Ama nerede!
Eğer Diyarbakır ve Trabzon bu organizasyona uygun değilse. Bunu Cumhuriyetin 86’ıncı yılında gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorsan, hedefin, bu şehirleri 6 sene içinde hazır hale getirecek planlamayı ve çalışmayı yapmak olmalıdır.
Yok hayır böyle bir çabaya girişemem diyorsan da, yapılması gereken şey onları dışarıda bırakmak değil, aday olmamaktır.
Ne zaman uygun olurlar, sen de o zaman aday olursun.
Yoksa! Eğer sen bu adaylığa Diyarbakır’ı almıyorsan, Diyarbakır’la ilgili söyleyecek bir şeyin kalmaz. Ve bu, bu ülkenin kendi kalesine attığı en kritik gol olur.

Pes diyorum!
Tekrar ediyorum. Bu harita benim ülkemin haritası değil.
Bunu eğer dert etmiyor ve “ne olacak canım şartlar işte, UEFA öyle istiyor” vs., diyorsanız, ben de size ancak “pes!” derim, “yuh” derim...
http://www.internethaber.com/images/other/u.20091229080023..jpg

çakır
12-29-2009, 08:38
mehmet demirkol'a katılmamak mümkün değil

_SoN_
12-29-2009, 10:29
bu uygulanamaz.

NOYAN
12-29-2009, 13:33
her şehir kendi takımına sahip çıkarsa, takımları ve dolayısıyla stadları da gelişir. ulaşım, güvenlik ve barınma gibi konularda devlet yardım eder. böylece organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek duruma gelirler.