PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zapsu, Drugstore For You’ya geçiyor, eczacı çileden çıkıyor


NOYAN
12-28-2009, 15:00
Zapsu, ’Drugstore For You’ya geçiyor, eczacı çileden çıkıyor

http://www.hurriyet.com.tr/_np/7976/7717976.jpg

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Cüneyt Zapsu’nun abisi Aziz Zapsu’nun sahibi olduğu bilinen "For You" isimli mağazalarda "Drugstore For You çok yakında geliyor" ifadelerini içeren ilanlar asıldığını belirtti.

Yurt dışında vitamin ve diğer destekleyici ürünlerin satıldığı mağazalar olarak bilinen Drugstore’ların yasaya aykırı olduğuna işaret eden TEB Başkanı Çolak, "İlaç eczane dışında satılamaz. İlaç aşırı dozda ya da yanlış kullanıldığında bir zehirdir" dedi.

Çolak, İstanbul (http://www.hurriyet.com.tr/index/istanbul/)’un bütün ilçelerinde Cüneyt Zapsu’nun sahibi olduğu bilinen "For You" isimli mağazalarda "Drugstore For You çok yakında geliyor" ifadelerini içeren ilanlar asıldığını hatırlattı. Aynı biçimde, "Drugstore Pharmaceuticals Cosmetics İlaç Kişisel Bakım ve Sağlık Ürünleri" isimli şirketin de, internet üzerinden her türlü ilaç ve ilaç hammaddesi pazarlamak üzere, İstanbul (http://www.hurriyet.com.tr/index/istanbul/) Ticaret Odası’na kayıt yaptırdığının tespit edildiğini söyleyen Çolak, "Mevzuatımız gereği ilaçların eczaneler dışında satışının gerçekleştirilmesi mümkün bulunmamakla birlikte, suçtur. Eczacıların dışında kimse eczane açamaz ve işletemez. Diğer yandan, hekimin reçetelemediği ve eczacı danışmanlığında kullanılmayan ürünler, insan sağlığı açısından son derece tehlikeli olabilmektedir" dedi.

İlaç ticari ürün değil

İLACIN aşırı dozda ya da yanlış kullanıldığında bir zehir olduğunu söyleyen TEB Başkanı Erdoğan Çolak, şunları söyledi: "Vitaminler, beslenme destek ürünleri gibi ilaç dışı ürünlerin hangi ilaç ve yiyeceklerle etkileşime girdiği konusu ise, eczacıların sahip olduğu bir uzmanlık bilgisidir. Özellikle, internet üzerinden satılan ilaç ve ilaç dışı ürünlerin güvenliği konusu son derece tartışmalıdır. Halk sağlığını tehdit eden bu iki şirketin bu alandaki faaliyetlerinin bir an önce durdurulması için yetkilileri göreve çağırıyor, halkımızı kendi sağlıklarını korumaları açısından, eczane dışında ilaç ve diğer ürünleri almamaları, ilaç ve benzeri ürünleri sadece eczanelerden ve eczacı danışmanlığında almaları konusunda uyarıyoruz. İlaç ticari bir ürün değil. Eczacı, ilacı ticarileştirenlere gereken yanıtı hızla verecektir."

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11378660.asp

NOYAN
12-28-2009, 16:22
ilaç fiyatları değişince, eczacıların ellerindeki stoklar nedeniyle sorun çıkmıştı.

bu işin çözümü marketlerde ilaç satmak değildir. bir eczanede 4-5 kişi çalışıyo. marketler ilaç satarsa, süpermarkete koyacaklar bir eleman, tüm işi ona yükleyecekler. eczanelerde çalışanlar işsiz kalacaklar, kazanan süper-hiper-vs. market sahibi olacak.