PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat'taki hain saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltında


NOYAN
12-28-2009, 14:28
Tokat'taki hain saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltında

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıya ilişkin Reşadiye'de 6 kişi yardım ve yataklık suçundan gözaltına alındı. (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=29591&rid=2)
İŞTE HAİN SALDIRININ OLDUĞU YER / FOTO GALERİ (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=29591&rid=2)
ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=29582&rid=2)

7 Aralık'ta Reşadiye İlçesi Sazak Köyü yakınlarında ilçeden dönen devriye aracına PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu 7 asker şehit olurken, 3 asker ise yaralanmıştı. Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, teröristlerin yerel destek alma ihtimali üzerinde de durulmuştu.
Yapılan araştırmalar sonucunda saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı gruba yardım ve yataklık ettiği iddiası ile ilçe yakınlarındaki hidroelektrik santrali inşaatında çalışan Güneydoğu kökenli 11 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 5'i ilk sorgulama sonrası serbest bırakıldı. Diğer 6 kişi ise sağlık kontrülünden geçirilerek Reşadiye Jandarma İlçe Komutanlığı'nda sorgulamaya alındı. Tokat Valisi Şerif Yılmaz olayı doğrularken, içeriği ile ilgili daha sonra açıklama yapacağını duyurdu.

4'Ü SERBEST

Reşadiye'deki terör saldırısı ile ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 4 'ü serbest bırakıldı. 2 kişinin Reşadiye İlçe jandarma komutanlığındaki sorguları sürüyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13325956.asp?gid=229