PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaziantep’te tarihi Osmanlı konağı, butik otel olacak


Kalpsiz_
01-13-2008, 18:28
Gaziantep İl Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Abdülkadir Demir, İl Özel İdaresinin yeniden yapılandırılması kapsamında, Gaziantep İl Özel İdaresine ait mal varlıklarını araştırdıklarını ve Eyyüpoğlu mahallesi Bay Mahli sokakta tarihi bir konağın, özel idarenin gayrimenkulleri arasında yer aldığını tespit ettiklerini söyledi.



Bu konağın, Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin ikamet ettiği bir lojman olarak kullanıldığını ancak, Kültür ve Tabiat Varlıkları listesinde yer aldığını öğrendiklerini belirten Demir, bunun üzerine, konağın kente kazandırılması yönünde çalışmalara başladıklarını ifade etti. Konağı, lojman olarak kullanan personelin tahliye işleminin tamamlandığını anlatan Demir, konağın butik otel olarak düzenlenmesine karar verildiğini dile getirdi.



Tarihi konağın, butik otel olarak düzenlenmesi için projesinin mimar Zeynep Dinler tarafından gönüllü olarak yapıldığını kaydeden Demir, şöyle konuştu: ''Konağın projesi şu anda tamamlandı. Projeyi, Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na gönderdik. Şu anda incelemeleri sürdürüyorlar. bu incelemeler sonucunda proje kabul edilirse, hemen restorasyon çalışmaları başlayacak. Projenin hayata geçirilmesi için 200 bin YTL ödenek ayırdık. Amacımız bu tarihi konağı turizme kazandırmak. Gaziantep'in en büyük eksiklerinden biri konaklama sorunu. Konaklamanın da kalitesinin artırılması gerektiğini artık herkes biliyor. Dolayısıyla turizme kazandırılması amacıyla burayı butik otel olarak yapmayı amaçlıyoruz. Konakta, içinde banyo ve tuvaleti bulunan 9 adet suit oda olacak. Ayrıca, konağın bahçesinde bulunan ek binada kullanılacak ve bu geniş avlu da pek çok etkinlik yapılabilecek.'