PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zirve sarı-lacivert: 0-1


MetinCeylan
12-20-2009, 23:52
Zirve sarı-lacivert: 0-1

Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk yarısının son maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı lacivertliler 1-0 kazanarak sezonun ilk yarısını lider olarak tamamladı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü ise 56. dakikada Daniel Güiza kaydetti.
Oldukça keyifli bir mücadeleye sahne olan müsabakada iki takım da çok fazla pozisyon üretmesine rağmen, topu filerlele buluşturmakta zorlandı. Güiza ve Umut'un birer topu direkten dönerken; Fenerbahçe zorlu Trabzonspor deplasmanından galibiyetle döndü.
Şenol Güneş yönetimindeki bordo-mavililerin 3 maçlık galibiyet serisi ise bu maç ile son buldu.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 37'ye yükseltirken; Trabzonspor ise 27 puanda kaldı.
GÜNEŞ'TEN AYNI KADRO
Trabzonspor'da göreve gelmesinin ardından üçüncü karşılaşmasına çıkan teknik direktör Şenol Güneş, son 2 hafta kazanan kadroyu bozmadı. Güneş, Ankaragücü ve Denizlispor maçını kazanan kadrodaki oyunculara yine ilk 11'de görev verdi. Forvette daha önceki 2 karşılaşmada olduğu gibi Umut görev yaparken, Gökhan Ünal kulübede yer aldı.
Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Yattara, Tayfun ve Zafer Yelen takımda yer almadı.
http://www.sporx.com/img/2009/12/201261339224.jpg
SELÇUK'UN YERİNE EMRE
Fenerbahçe'de teknik direktör Christoph Daum, Selçuk'un yerine geçen haftaki Ankaragücü maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Emre'yi ilk 11'de sahaya sürdü. Daum, sol kanatta Dos Santos'a görev verirken Mehmet Topuz ve Özer'i birlikte oynattı.
Alman teknik adam, forvette ise Güiza'ya görev verirken Semih'i yedik kulübesinde oturttu. Sarı-lacivertli takımda tedavileri süren Deivid, Kazım, Önder ve Ali maç kadrosunda yer almadılar.
İKİ TAKIM DA İSTEKLİ
Ligin son 3 haftasını galibiyetle kapatan Trabzonspor, seyircisinin büyük desteğini de almasına karşın ilk yarıda net gol pozisyonu üretmekte zorluk çekti. Rakibi karşısında iyi mücadele eden bordo-mavililer savunmada Bilica ve Lugano ikilisini aşmakta sıkıntı yaşadı. Fenerbahçe ise Güiza ve Alex ile pozisyonlar bulmasına rağmen gole çeviremedi. Özellikle Güiza'nın altıpastan kaçırdığı gol ilk devrenin en net pozisyonuydu.
GÜİZA KAÇIRDIKÇA KAÇIRDI
Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Daniel Güiza, takımının hücum hattındaki en önemli oyuncusu olmasına rağmen, son vuruşlardaki başarısızlığı dikkatlerden kaçmadı. 5. dakikada Güiza'nın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Onur'un son anda dokunduğu top, direğe çarparak oyun alanına döndü. Birkaç dakika sonrasında Cristan'ın arapasına hareketlenen Güiza, topu Onur'un üzerinden aşırtmak istedi; fakat başarılı olamadı. 33. dakikada ise Alex topu altı pas içerisindeki Güiza'ya aktardı. İspanyol forvet çok kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.
ALEX VE GÖKHAN GÖNÜL CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Trabzonspor maçında sarı kart sınırında bulunan oyunculardan Alex ve Gökhan Gönül, Avni Aker deplasmanında kart görerek cezalı duruma düştüler. 41. dakikada ceza alanı dışında kendisine yere bırakan Alex sarı kartı görürken; Gökhan Gönül ise 54. dakikada hakeme itirazdan ötürü sarı kart ile cezalandırıldı.
http://www.sporx.com/img/2009/12/201261339244.jpg
GÜİZA 'YETER' DEDİ: 0-1
İkinci yarının hemen başında Colman ile mutlak bir gol kaçıran bordo-mavililer 56. dakikada golü kalesinde gördü. Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün kullandığı uzun taç atışını Alex kafayla Güiza'nın koşu yoluna bıraktı. İspanyol golcü altıpas üzerinde sol ayağıyla yerden vurdu. Onur'un bakışları arasında top ağlarla buluştu. İlk devre müsait gol pozisyonları kaçıran Güiza; bu kez meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1
ŞENOL GÜNEŞ'TEN DEĞİŞİKLİKLER
Yenik duruma düştükten sonra Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş değişikliklere gitti. 58. dakikada Colman'ın yerine Ceyhun Gülselam girerken; 64. dakikada Ömer'in yerine Gökhan Ünal oyuna dahil oldu.
UMUT DİREĞE TAKILDI
Fenerbahçe'nin biraz daha savunmaya çekildiği dakikalarda, Trabzonspor da rakip yarı alanda baskı kurma mücadelesi verdi. Maçın 67. dakikasında Gabric'in sol kanattan ortasına ceza alanı içinde iyi yükselen Umut'un kafa vuruşu direğe çarpıp, oyunu alanı çizgilerinin dışına çıktı.
DAUM'DAN 2 DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe'de Christoph Daum, 71. dakikada Emre'nin yerine Deniz'i; Güiza'nın yerine de Semih'i oyuna dahil etti.
http://www.sporx.com/img/2009/12/201261339260.jpg
POZİSYON VAR; AMA...
Karşılaşmanın son bölümleri yaklaştıkça iki takım da daha fazla pozisyon şansı yakaladı. Trabzonspor'da Alanzinho ve Gökhan Ünal, Fenerbahçe'de ise Özer ve Semih girdikleri gol pozisyonlarında çerçeveyi bulamadı. Sezonun ilk yarısının son maçını Fenerbahçe kazanarak, devreyi lider olarak bitirdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Güiza'nın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Onur'un son anda dokunduğu top, direğe çarparak oyun alanına döndü.
9. dakikada Cristian'ın savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Güiza'nın kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı andaki vuruşunda, meşin yuvarlak açıyı iyi daraltan Onur'da kaldı.
21. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta, yakın mesafedeki Egemen'in dokunamadığı top, kaleci Volkan da kaldı.
24. dakikada Serkan ile ver-kaç yaparak ceza yayı üzerinde topla buluşan Gabriç'in şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
33. dakikada Özer'in pasında ceza alanı içindeki Alex topu altı pas içerisindeki Güiza'ya aktardı. Bu futbolcu kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstün auta gönderdi.
36. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Güiza'nın pasında soldan ceza alanına hareketlenen Alex'in aşırtma vuruşunda, top üsten auta gitti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada soldan ceza alanına hareketlenen Alanziho'nun çıkardığı topu Umut kontrol etmekte güçlük çekti. Ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak uygun durumdaki Colman'ın önüne düştü. Bu futbolcu ise kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruşla, topu üsten auta gönderdi.
52. dakikada Umut'un ceza alanı dışında sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
56. dakikada Mehmet Topuz'un sağ kanattan ceza alanına yakın mesafeden kullandığı taç atışında, Alex topu kafayla Güiza'ya indirdi. Ceza alanı içinde topla buluşan bu futbolcu, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1
64. dakikada Christian'ın ceza alanı içinden sert şutunda, kaleci Onur güçlükle topu kornere çelebildi.
65. dakikada Umut'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde Alanzinho'nun gelişine vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.
66. dakikada Gabriç'in soldan ortasında, yakın mesafeden Umut'un kafa vuruşunda üst direğe çarpan top auta çıktı.
68. dakikada Ceyhun'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde Umut'un şutunda top az farkla auta gitti.
75. dakikada Serkan'ın sağdan ortasında, arka direkteki Gabriç topu ceza alanı içindeki Alanzinho'ya çıkardı. Bu futbolcunun gelişine sert şutunda top az farkla auta çıktı.
80. dakikakada Vederson'un pasında, ceza alanı içindeki Semih'in şutunda, top üsten auta gitti.
TRABZONSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 1
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Hüseyin Fidan
Trabzonspor: Onur, Ömer Aysan (Dk. 64 Gökhan), Song, Egemen, Cale, Selçuk, Colman (Dk. 57 Ceyhun), Serkan, Gabriç (Dk. 81 Barış), Alanzinho, Umut
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Bilica, Dos Santos, Mehmet Topuz, Emre (Dk. 70 Deniz), Cristian, Özer (Dk. 79 Vederson), Alex, Güiza (Dk. 70 Semih)
Gol: Dk. 56 Güiza (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 40 Alex, Dk. 44 Dos Santos, Dk. 53 Gökhan (Fenerbahçe), Dk. 78 Egemen (Trabzonspor)



20.12.2009
Kaynak : Sporx.com ve AA

NOYAN
12-21-2009, 14:25
tebrikler Metin :)

MetinCeylan
12-21-2009, 17:05
tebrikler Metin :)


tesekkürler emre...