PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursalı ''Cobra'' İtalya yolunda


denizci
11-13-2009, 20:54
Bursalı ''Cobra'' İtalya yolunda

Güleryüz otomotivin imal ettiği otobüsler İtalya'ya ihraç edilmeye başlandı
18 Şubat 2009 Çarşamba, 12:16
http://www.haberturk.com/2009/02/18/resim/manset_ic_129140.jpg

Bursa'da, ''Cobra'' markasıyla otobüs üreten Güleryüz Otomotiv A.Ş, özel olarak dizayn ettiği çift katlı üstü açık 20 otobüsü, İtalya'ya ihraç etmeye başladı.
Güleryüz Otomotiv A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Keskin, yazılı açıklamasında, üretimini yaptıkları ''Cobra'' otobüslerle hem iç hem de dış pazarlarda önemli bir marka haline geldiklerini belirtti.
Otomotiv sektöründe global düzeydeki ciddi bir durgunluğa rağmen, üretim ve ihracata ara vermeden devam ettiklerini ifade ederek, ''Güleryüz olarak, Basco SRL firması ile yapmış olduğumuz anlaşma sonucunda İtalya'ya 20 adet otobüs ihraç ediyoruz. İhracatına başladığımız bu otobüsler 76 yolcu kapasiteli, üstü açık, özel dizayn edilmiş çift katlı, Euro 4 motor çevreci motora sahip olup, son derece düşük yakıt tüketimine sahiptir'' dedi.
Otobüs karoseri üretiminde Türkiye'nin önde gelen kuruluşları arasında olan Güleryüz Otomotiv'in, Romanya, Yugoslavya, Bulgaristan, Macaristan ve İtalya gibi AB ülkelerinin de aralarında bulunduğu 17 ülkeye otobüs ihracatı gerçekleştirdiğini kaydeden Keskin, iç pazarda ise özellikle toplu taşımaya yönelik belediyelerin ve özel halk otobüsleri şirketlerinin de önde gelen tedarikçileri konumunda olduklarını anımsattı.
Keskin, Türkiye'de 25 noktada servis ağları bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
''Geçtiğimiz ay Adana'ya 20, Elazığ'a 26 ve Silivri'ye de 25 adet özel halk otobüsleri üretilerek teslim edilmiştir. Biz ürettiğimizin arkasındayız. 2 yıl garantimiz var. Yedek parçaları kendimiz tedarik ediyoruz. Hem teknik özellikleri hem de uygun fiyatı ile emsalleri arasında 'Cobra' öne çıkıyor. Ekonomik krizlere rağmen yolumuza devam ettik. İstanbul, Adana, Alanya, Antalya başta olmak üzere şehir içi taşımacılık yapan kişi ve kooperatiflere satışlarımız hızla yükseliyor. Romanya, Yugoslavya, Bulgaristan, Macaristan ve İtalya için şehir içi otobüslerin ihracatını yapıyoruz. Bu, Cobra'ların başarısını kanıtlıyor.''
Otobüslerin karoseri üretimi konusunda, 1967 yılında sektöre adım atan Güleryüz Otomotiv, 1999 yılından itibaren seri otobüs üretimi yapıyor.