PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saniye saniye fuhuş operasyonu...


MetinCeylan
11-09-2009, 01:45
http://img5.mynet.com/ha5/f/fuhus-op1.jpg

Saniye saniye fuhuş operasyonu...

İstanbul'da gerçekleştirilen son yılların en kapsamlı fuhuş operasyonunda, yabancı uyruklu kadınların otel ve eğlence merkezlerinden gizli geçitler yardımıyla kaçırıldıkları ortaya çıktı.


Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği fuhuş operasyonuna ilişkin yapılan açıklamada 118 yabancı uyruklu kadın ile organizatör ve fuhuş çetesi ile bağlantılı oldukları öne sürülen 38 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı. Operasyonun değişik ülkelerden Türkiye'ye getirilen yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptıran şebekelerin tespiti üzerine başlatıldığı bildirildi.
Aksaray ile Kumburgaz bölgelerindeki otel ve eğlence merkezlerinde fuhuş yaptırmak amacıyla kurulmuş 2 ayrı şebekenin belirlenmesi ile birlikte operasyon için harekete geçildiği ifade edildi. 12 otel ve 8 eğlence merkezine 3 Kasım 2009 tarihinde yapılan operasyonlarda ise 38 kişinin gözaltına alındığı, yabancı 118 kadının da yakalandığı bildirildi. Yabancı uyruklu kadınlar Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına alınan kişilerden 19'unun da tutuklanarak cezaevine gönderildiği hatırlatıldı.
Operasyonlar sırasında fuhuşa zorlanan kadınların baskınlardan kaçırılması amacıyla yapılmış gizli geçitlere ulaşıldı. Geçitler vasıtasıyla başka binalara geçişin sağlandığı belirlendi. Bir eğlence merkezinde ise tuvalette fayansla kaplı bir duvarın itilerek arkadaki geçide ulaşıldığı tespit edildi. Bu arada sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan 22'sinde Hepatit B ve C gibi hastalıklar tespit edildiği açıklandı. Operasyonlarda ele geçirilen 170 bin TL'ye ise savcılık talimatıyla el konulduğu bildirildi.
Öte yandan, çeteye yardım ettikleri ve içinde oldukları iddiasıyla 6 kamu görevlisinin de tutuklandığı belirtildi. Bu kişiler arasında 2 doktor, 1 emniyet amiri ve 1 belediye çalışanının bulunduğu açıklandı. Doğu Bloku ülkelerinden getirilen kadınların fuhuş yapmak istemedikleri takdirde şiddete maruz kaldıkları ve çeteden korktukları için şikayetçi olmadıkları öğrenildi. Ülkelerine gönderilecek olan kadınların, belli bir süre Türkiye'ye girişlerinin yasaklanacağı belirtildi.


İHA