PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başak Sigorta tarih oldu


Hasret
10-15-2009, 15:21
Başak Sigorta'yı özelleştirmeden satın alan Fransız sigorta devi Groupama, Başak ismini kaldırdı. Şirket bundan sonra Groupama Sigorta olarak hizmet verecek.
Konuyla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Groupama Uluslararası Genel Müdürü Jean Francois Lemoux, isim değişikliği ile birlikte yeni kampanyalar hazırladıklarını ve sektörde çok iddialı olduklarını belirtti. Lemoux, kampanyalarla ilgili şu bilgiyi verdi:

"Araç kazalarında kasko bedelini 5 gün içinde ödemeyi taahhüt ediyoruz. Aksi halde bir sonraki sene kaskoyu ücretsiz yapacağız. Evlerden hırsızlıklarda da evin sahibini o gece 4 yıldızlı bir otelde konaklatacağız ve evi güvenlikler bekleyecek..."

2012 yılında dünyadaki en büyük 10 şirketten biri olmayı hedeflediklerini anlatan Lemoux, geçtiğimiz yıl 16.2 milyar euro ciro yaptıklarını anlattı. Lemoux, Başak Sigorta'yı aldıktan sonra Türkiye'nin ciro olarak İtalya ve İspanya'nın arkasından üçüncü sıraya oturduğunu ifade etti.

Türkiye'ye ilk kez 1991 yılında Güneş Sigorta'nın yüzde 36 hissesini alarak girdiklerini hatırlatan Lemoux, "Eğer Ziraat Bankası Güneş Sigorta'daki diğer hisseleri de satmaya karar verirse ilk talip biziz. Ancak bunun haricinde satın almalarla değil organk olarak büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

Hüseyin Koyuncuoğlu / Hürriyet