PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakemler en çok F.Bahçe'yi kolluyor


Melancholy
09-03-2009, 16:31
http://www.internetspor.com/data/news/240x180/1251897459-2.jpg

Hakemler en çok F.Bahçe'yi kolluyor

Hıncal Uluç, ligde hakemlerin en çok F.Bahçe'yi kollandığını ileri sürerken, Erman Toroğlu'da eleştirilerden payına düşeni aldı...

Spor yorumcusu Hıncal Uluç, Turkcell Süper Lig'de görev yapan hakemleri eleştirdi. Uluç "Hakemler lige üç büyük takımın hakemi olarak başladı. Ağırlıklı olarak da F.Bahçe'yi kolluyorlar " dedi.

Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde Bülent Can ile yaptığı 'Hakemler korkuyor' başlıklı söyleşide şunları dile getirdi;

Hakemler korkuyor...

Ligde ilk 4 hafta geride kaldı ve milli maçlar nedeniyle lige ara verildi. Siz ilk 4 haftada sergilenen futbolu nasıl buldunuz?

Görünen şu ki bu sene Fenerbahçe ile Galatasaray götürecek. Anadolu'dan bunları tehdit edecek bir takım yok.

Yani bunları yenebilecek bir sürü takım olabilir ama istikrar içinde maç kazanmaya devam ederek mesela ligin 25. haftasında liderlik mücadelesinde olacağının sinyallerini veren bir takım görüntüsü yok. Yoksa tek maçla Fener'i de Galatasaray'ı da her takım yenebilir. Benim kastettiğim o değil. Beşiktaş'ın toparlanması, bu mücadelenin içinde yer alması zor. Bu sene mücadele üçlü bile olmaz. Bu 4 haftanın benim için en üzücü yanı hakemlerimiz. Hakemlerimiz lige üç büyüklerin hakemi olarak başladı.

Bütün maçlarda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kollanıyor. Kartları göstermiyorlar, penaltıları vermiyorlar, atılacak adamları atmıyorlar. Ağırlıklı olarak da Fenerbahçe'yi kolluyorlar. Manisa maçında bariz penaltı verilmedi. Ben Mesut Bakkal'ın yenilmesi iyi oldu diyorum ama bu hakemin maçı katlettiği sonucunu da değiştirmiyor. Manisa'nın çok net bir penaltısını vermedi. Manisa'nın golünü 'ofsayt' diye iptal ettiler. Semih'in son dakikalarda attığı gol tartışılır. Çünkü Alex kafayı vurduğu anda Semih ofsayt. Direkten dönen topu içeri atan adam kim; Semih.

SAHADAN ÇEKSİN

Kaleye şut atılırken ofsaytta olan adam golü atıyorsa o 'ofsayt pozisyonundan yararlanıyor' demektir. Bitti, kural açık. Televizyon açık tesadüfen. Erman Toroğlu'nu şaşkınlıklar içinde dinledim. 10 dakika ileri al, geri al, Ergin Keleş'in yerde kaldığı pozisyonun penaltı olmadığını savunmaya kalktı. Adamın futbol kurallarındaki değişikliklerinden, yeniliklerden haberi yok.

Çift dalmak yasak, rakibe dokunmasan dahi yasak. Bırak rakibe dokunmayı, topa dokunsan dışarı atsan yine de yasak. Arkadan dalarsan kırmızı kart, önden dalarsan sarı kart. Cezası da yazılı. Sadece serbest vuruş ya da penaltı değil. Kart cezası da var çift dalmanın. Hâlâ diyor ki kenardan dolaşabilirdi, üstünden atlayabilirdi, falan...

Yok ya!.. Böyle bir yorum olabilir mi? 10 dakika; benim traşım bitti, Erman'ın traşı bitmedi. Ben de dedim ki "Bahşişi Erman hocaya vermem lazım. Sinek kaydı yaptı!" İnanılır gibi değil. En ağır cezadır penaltı. 10 kusurlu hareket. Bu 10 kusurlu hareketin dahi farkında olmayan birisi nasıl hakem yorumu, pozisyon yorumu yapar!.. Bir de 'Penaltı değil' dersin geçersin. 10 dakika ya!.. Koca bir traş boyu, ben bitirdim, gidiyordum, o hâlâ anlatıyordu, niye penaltı olmadığını!.. Tabii dediğim gibi bu hakemlerle olmaz!..

Anadolu takımlarının bir hareket yapması lazım. Birisi mesela hükmen yenilgiyi göze alıp takımı çekecek sahadan... Bu kadar bariz bir haksızlığa uğradığı zaman üst üste, cezayı göze alıp takımı sahadan çekecek. Yoksa bu böyle gidecek.

internetspor

VoLKaN_PaK
09-04-2009, 16:55
Yalan ya ne kolluyosu bizden korksalar fark atarız dimi yani