PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eskişehir-İstanbul treni devrildi: 5 ölü


kelebek35
08-28-2009, 09:35
Eskişehir -İstanbul seferini yapan yolcu treni Bozüyük'te bir iş makinesi ile çarpıştı. Kazada 5 kişi öldü yaralı sayısı da 19'a çıktı.


Eskişehir-İstanbul seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi'nin Bilecik'te iş makinesine çarpması sonucu meydana gelen kazada bazı vagonların raydan çıktığı, yaralılar olduğu bildirildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eskişehir'den hareket eden Cumhuriyet Ekspresi saat 18.00 sularında Bilecik'in Bozüyük ilçesini geçtikten yaklaşık 5 dakika sonra iş makinesine çarptı.
Kazada trenin bazı vagonları raydan çıktı. Yaralılar olduğu belirtilen kaza yerine ambulans ve kurtarma ekipleri hareket etti.

TCDD: İKİ KİŞİ ÖLDÜ 10 KİŞİ YARALANDI
TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''Eskişehir-İstanbul seferini yapan 11023 No'lu Cumhuriyet Ekspresi, saat 17.30 civarında, Bilecik ili Karaköy-Ayvalı mevkinde seyir halinde iken, kara yolu inşaatı yapan paletli bir iş makinesinin hemzemin geçidi olmayan bir bölgede demir yolu hattına izinsiz ve kontrol girmesi sonucu çarpışmıştır.
İlk belirlemelere göre olay mahallinde 2 ölü ve 10 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Olay yerine Demiryolu yetkilileri ile Bilecik Valiliği yetkilileri intikal etmiştir.
Meydana gelen olayla ilgili inceleme devam etmektedir.''
SON AÇIKLAMA
VALİ ÇOLAK: GECİKME SÖZ KONUSU DEĞİL. KAZADA 5 ÖLÜ 21 YARALI VAR
Bilecik Valisi Musa Çolak, tren kazasına zamanında müdahale yapıldığını, herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını söyledi.
Bozüyük Devlet Hastanesine gelerek yaralıları ziyaret eden Vali Çolak, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Ekspresi'nin Bilecik-Bozüyük arasındaki Ayvalı mevkinde hemzemin geçidi olmayan bir demir yolu güzergahında paletli bir iş makinesine çarpması sonucu kazanın meydana geldiğini belirterek, son bilgilere göre 5 kişinin öldüğünü, 21 kişinin yaralandığını kaydetti.
Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ifade eden Çolak, şöyle konuştu:
''Hastaların bakımları sağlık görevlileri tarafından titizlikle yapılmakta. Trende bulunan vatandaşlar otobüslerle gidecekleri yerlere gönderildi. Zamanında bir müdahale yapıldı. Gecikme söz konusu değildir. Şu andan itibaren trende yaralı bulunmuyor. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulunuyor.''
Vali Çolak, iş makinesi operatörü Mehmet Sait Yılmaz'ın ilk tedavisinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini belirterek, Yılmaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

aa