PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tükenmişti, yeniden nasıl Apo oldu?


kelebek35
08-27-2009, 10:38
Hükümetin 'Kürt açlımına' sunacağı yol haritası merak edilen Abdullah Öcalan, Kürt halkıyla ayrışıp kopmaya yüz tuttuğu dönemde nasıl tekrar söz sahibi oldu?


Hürriyet yazarı Yalçın Doğan PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'la ilgili çarpıcı bir analize imza attı.
Futbol oynamayı çok seven Öcalan'ın, PKK'lılarla yaptığı maçtan bir hatırayı, Aliza Marcus'un "PKK ve Kürt Hareketi" isimli kitabından aktaran Yalçın Doğan, 1999-2005 yılları arasında Kürt halkının gözünden iyice düşen terörist başının tekrar nasıl sempati kazandığına dikkat çekti.
APO'YU KÜPLERE BİNDİREN GOLLER
Apo futbol oynamayı çok seviyor. Kaldığı evin yanında mutlaka futbol sahası var. Bütün toplar onda toplanıyor, gol atsın ve kimse ona engel olmasın. Şam’da oturduğu evin yanındaki sahada o gün Apo PKK’lılarla yine top oynuyor. Arka arkaya golleri sıralıyor. Saha kenarında oyunu izleyen PKK’lı Mehmet’i, attığı golleri saymakla, görevlendiriyor. Maç bitiyor, Apo Mehmet’e kaç gol attığı soruyor. Mehmet “12 gol” deyince, Apo küplere biniyor: “Serseri, nasıl olur da, attığım gollerin dördünü atlarsın? Sen aşağılık bir adamsın. Dört golü unutmak dört savaşçıyı unutmak gibidir. Dört savaşçıyı unutmak, dört Türk askeri öldürmeyi unutmak demektir. Bu da, devrimi unutmak ve Kürdistan’ı unutmak anlamına gelir”. (Aliza Marcus, PKK ve Kürt Hareketi, s.356).Yakalanmdan önce örgüt içindeki iktidarı için, kendine baş kaldıranlara göz kırpmadan ölüm cezası veren Öcalan'ın Türkiye'e getirilmesinden sonra PKK'dan ciddi çözülmelerin yaşandığına ve dağdaki sırların tek tek ifşa olduğuna dikkat çeken Doğan, "Yakalanması ve yargılanma sırasında dile getirdiği pişmanlıklar ciddi bir sonuç yaratıyor, PKK ve Kürt Hareketi 1999-2005 arasında Apo’dan ayrışıyor." yorumunu yaptı.

Türkiye, Kürt sorununa karşı, son yıllardaki en büyük hatalarından birinin o dönemde "Hiç bir şey yapmamakla." yapıldığını belirten Doğan, "El el üstünde oturmak, hepimize pahalıya patlıyor. Apo ve PKK, PKK ve Kürt Hareketi yeniden birleşiyor." saptamasında bulundu.
Bu noktada Ak Parti'ye uyarıda bulunan Yalçın Doğan, " Apo Kürtlerin yeniden ağzına baktıkları kişi oluyor. “Bu adamdan artık bir şey olmaz” düşüncesinden geriye dönüş başlıyor. AKP’nin önündeki büyük sınav şimdi şu. Apo sürecini durdurmak, bir noktada kırmak ve kendi programı ne ise, onu açıklamak. Bunu başarırsa, DTP’deki güvercinlerin de önü açılacak." dedi.

Yalçın Doğan'ın yazısının devamını ve tamamını okumak için tıklayın... (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12355097.asp?yazarid=91&gid=61)




(Haber 7 )